Helgen som varit

Så kära mamma och pappa, nu får ni ett inlägg om vad jag hittat på i helgen...


I fredags grillade vi i Holmeja. Eftersom vi inte kan grilla på balkongen så får vi passa på att låna grillen när föräldrarna inte är hemma. Det blev hemmagjorda hamburgare med pommes. Så här glada var Sara och Mattias när de fick mat...



På lördagen tog vi en väääldigt lång sovmorgon. Vi åt inte frukost förrän vid ett!! Men ibland behöver man sova ut lite och speciellt nu när jag har varit förkyld och haft feber. Iallafall, vid halv tre så körde vi till Svedala och gick lite på marknaden. Det fanns inte så mycket att titta på och jag mötte inte en enda som jag kände. Men det var fint väder och det är ju alltid trevligt med marknad.

Efter marknaden så körde vi till IKEA och kollade på soffor. Nu när vi ska flytta så har vi som prio ett att hitta en bra soffa. Den ska vara bekväm, snygg och billig. Låter som ett omöjligt mission... Vi hittade ingen soffa som vi gillade men vi köpte skolådor och smålådor till byrån. Så nu är det lite mer organiserat bland kläder och skor. Vi köpte även två paprikaplantor till köket. Vi hade stora planer på att odla grönsaker i våras, men det blev inget av de så nu köpte vi färdiga plantor istället och sparar fröna till nästa sommar.


Smarta skolådor från IKEA. Nu kan man stapla skorna utan att de blir platta och förstörda.


Våra paprikaplantor med paprika på.

När vi var färdiga på IKEA så körde vi till Lomma och gick på stranden och åt glass. Det var varmt i luften men vattnet var iskallt. Jag tror jag skippar att bada i det svenska havet i år igen. Jag vill till medelhavet! Efter vår strandpromenad så körde vi till City gross i Staffanstorp och köpte lite mat. Sen blev det till att låna grillen i Holmeja igen.


Romantisk middag i solnedgången...


Väldigt god mat! Man skulle kunna tro att jag var tillsammans med en kock.


Sommar och sol och grillning

När vi ätit färdigt så körde vi in till Malmö för att kolla läget på Stapelbäddsfestivalen. Halvvägs så bestämde vi oss för att vi nog var mer sugna på bio så vi körde till entre för att se ifall det gick någon spännande film. Det gjorde det inte. bara en massa action. Så vi började leta efter Stapelbäddsparken. När vi väl hittade dit efter mycket letande så behövde vi inte ens gå ut ur bilen. Det var tjugo emos som stod vid en liten scen där något skrikigt band uppträdde. Inte vår stil alls. Så då körde vi till Limhams småbåtshamn och kollade till vår gamla båtplats. I lördags var det verkligen perfekt väder för att ta båten till Dragör och köpa varmrökt lax och dricka en stor öl. Jag saknar båten!

Efter en runda i hamnen så stannade vi till vid den bästa glasskiosken som finns. Mjukglass med viol- och saltlakritsströssel blev det. Mums!


Båtar


Där borta någon stans ligger Dragör.


Glasskiosken :D


Glass är gott!

Så det var allt vi hann med på lördagen... Eller nja, när vi kom hem på kvällen så hann vi med att kolla på några avsnitt av OC. Som vanligt, vi är verkligen inne i serien nu. Men så smånigom så gick vi och la oss och på söndagen kom vi upp tidigare. Då var vi uppe redan kl halv tolv. Sen jobbade vi lite. Jag med att sortera papper i Holmeja och Mattias med sitt. Vid femtiden möttes vi upp och körde till stranden i Ystad. Vi låg nog och solade i hela tio minuter innan vi gav upp och erkände att det nog var för blåsigt för stranden iallafall. Istället körde vi till Ahles stenar eftersom jag inte kan komma ihåg att jag någonsin varit där förut.


Den där Ahle han hade en massa stenar. Mattias fick hamna på offerstenen men det var ingen som tog honom. Även om korna verkade lite sugna på människokött.


Ahles stenar


Där är alla de galna korna. Ahles stenar ligger inne i en kohage. Det var en dansk familj som gick in i hagen samtidigt som oss och de hade en liten hund med sig, som de hade LÖS!! Alla korna började jaga hunden och hunden sprang rakt mot oss, precis som tjugo vilda kor. Då såg till och med Mattias lite rädd ut, annars var det väl mest jag som inte var så jätte pigg på att traska in i en kohage full med kor. Men det slutade bra iallafall... Det slutade med att vi åt glass när vi kom tillbaka till bilen.


Hamnen vid Ahles stenar


En epa som stod nere i hamnen. Undrar om pappa också hade sånna fina stickers på sin epa..?

När vi tittat klart på stenarna så körde vi till campingen där Mattias syster och hennes familj har sin husvagn, men det var ingen där så istället körde vi till Borrby där hans mamma och sambo hyrt en stuga. Vi kom lagom för att mötas av en glad hund som precis stigit upp ur havet. Det blev ett uppfriskande välkomnande. Vi blev bjudna på kaffe och jordgubbar och sedan bar det av hemåt igen. På vägen hem stannade vi på en mack och köpte en Europaatlas för vi har fortfarande inte släppt drömmarna om att bila ner i Europa. Visst är det varmt i Sverige just nu, men jag vill bada i ett varmt hav.

När vi kom hem så gjorde vi varma mackor och kollade på film. Sen blev det sängen vid ett. Vilket gjorde att det var väldigt svårt att stiga upp imorse, men det gick.

Nu har jag skrivit ett väldigt långt uppdaterande inlägg och jag har redan ett nytt på gång. Får se om jag orkar skriva ner det..

Ha det så bra. Hoppas ni har fint väder var ni än är// Annie

Ont i halsen

Hejsan

Som jag sagt innan så firade jag min kusins student igår. Vädret var kass men jag hade verkligen jätte trevligt. Vi gick hem vid kvart över ett för då började jag bli riktigt trött, plus att jag hade börjat få ont i halsen. När jag vaknade imorse så hade jag jätte ont i halsen och nu är jag snorig också. Usch jag vill verkligen inte bli förkylld nu, hoppas det försvinner fort.

Men ja iallafall, jag steg inte upp förrän vid halv tolv idag. Var så himla trött. Konstigt nog så blir Mattias alltid väldigt morgonpigg när han har druckit, så han var uppe redan kl tio och gick och handlade. Så till frukost blev det varm oboy (riktig oboy, inte den äckliga sockerfria som vi haft ett tag nu. Den tar ju aldrig slut!). Det blev även mackor med den godaste osten, stekt ägg och bacon, mums! Mattias är världens bästa pojkvän, behöver jag säga mer?

I och med att jag känner mig lite krasslig så sitter jag just nu i soffan insvept i en filt och kollar på OC, det är lagom jobbigt. Kommer nog inte bli att jag hittar på något mycket jobbigare än så här idag. Mattias är ute och cyklar en runda och när han kommer tillbaka så blir det varma mackor i mackgrillen.

Imorgon blir det till o städa kontoret och sen sy klart Ronjas klänning. Hon har sin avslutningsbal på tisdag och jag har sytt hennes klänning. Får försöka fixa en bild på den sen så jag kan visa mina trogna läsare ( fyra stycken eller vad ni är... de bästa fyra iallafall!).

Ha det så jätte bra// Annie

Regn regn regn...

Ååh så himla dåligt väder!!

Tycker jätte synd om Fannie och Daniel som tar studenten idag (tycker synd om alla andra som också tar studenten idag). Jag dansade regndansen allt vad jag orkade innan frukosten med det verkar inte ha hjälpt. Hoppas hoppas det blir bättre ikväll, jag hade ju tänkt ha på mig min nya klänning. Även om vi ska vara inomhus så är det inte lika roligt att ha klänning när det regnar som när det är sol!

Ja men nog om vädret nu, det ska inte få förstöra min dag... Inte för att jag hunnit göra så mycket hittills förståss. Jag har ätit frukost och hunnit kolla igenom hela sortimentet på nelly.com. Man får nämligen 100kr rabatt där när man köper Cosmopolitan (tidningen alltså, inte drinken), och eftersom jag är prenumerant så sitter jag här med min rabatt. Dock så hittade jag inget, vilket är väldigt typiskt eftersom jag alltid annars brukar hitta massor av kläder där som jag vill ha. Jag får väl kolla om en vecka eller så och hoppas att de hinner få in nått snygg...

Anledningen till att jag bara sitter vid datorn är att jag väntar på att Mattias ska bli klar med sekreteriatslådan så att vi kan åka och fixa med Fannies present och hämta maten till imorgon. Det finns inte så mycket annat att göra nu när man bara har lov. Jag måste säga att lov är mycket tråkigare än det låter. Det regnar ute så alltså är man mer eller mindre tvungen att sitta inne hela tiden, och det är inte så jag tänker mig ett sommarlov. Nästa vecka ska jag börja jobba så antagligen blir det väl fint väder då, det hade varit väldigt typiskt.

Jaja, nu får jag väl försöka komma på något jag kan göra tills han blir klar... Ni får ha det så bra, regniga hälsningar Annie

Förändringar och schoolsoft...

Nu har ja nästan precis kommit hem till Skurup. Har varit i Holmeja och blivit klippt och passade då även på att röja och sortera lite på mitt rum. Det ser så tomt ut i mitt rum, saker börjar bli nerpackade och det blir tommare och tommare. Idag packade jag ner mina böcker och mina vinterkläder. Jag har också rensat igenom alla lådor och då hittade jag en del skoj. Förutom en massa konstiga bilder som jag och mina kära vänner tog för väldigt många år sedan... så hittade jag även några band. Jag passade på att lyssna på dem på vägen till Skurup. På banden fanns det några väldigt underhållande intervjuer som vi spelade in samtidigt som vi låtsades vara kändisar. Det fanns bland annat intervjuer med Sara O Hara och Rigga Ragga. Väldigt fantasifulla namn!

Nu ska jag snart gå och lägga mig och imorgon blir det till och åka till Malmö för att hämta mat till tävlingen, fixa klart presenten till Fannie och hämta Mattias skor som har varit på besök hos skomakaren. Efter det ska vi fira min kusin Daniel som tar studenten imorgon. Wiihoo grattis till honom. Själv kan jag fortfarande inte riktigt fatta att skolan är över och att det inte är meningen att jag ska komma tillbaka dit igen. Jag märker själv att jag har lite svårt att slita mig från min gamla skola, t.ex. så loggar jag fortfarande in på schoolsoft flera gånger om dagen, ständigt sökande efter nya små meddelanden från Lena. Idag kom ett meddelande som löd enligt följande:

Rubrik: Jo.. en sista sak innan ni är utelåsta..

...den 5 juni 2019 kl 17.00 på trappan..då är jag där hoppas att ni också är det!

Saknar er!

Lena

Nu tror jag tyvärr inte att vi kommer få fler meddelande från Lena. Dessutom blir vi väl snart utelåsta, jag kommer känna en stor sorg den dag jag inte längre kan logga in på schoolsoft. Jag har loggat in där minst två gånger om dagen i tre år nu, var ska jag nu börja logga in?

Jag vill inte att allt ska ta slut så fort och så snart, saknar redan skolan och allt vad det innebär att gå där. Visst har jag haft mina funderingar om att jag hade velat gå en annan linje, men att jag gått på Einar Hansengymnasiet (Naturhumanistiska) har jag inte ångrat en enda gång. Jag kommer va på trappan 17.00 den 5 juni 2019, vi ses där kära NH06N!

Torsdag

Nu var det ju ett tag sedan jag bloggade igen... och jag har fått klagomål som vanligt. Så nu ska jag skriva ett vanligt inlägg utan att bara lägga in en massa bilder.

Okej vi börjar med i fredags. JAG HAR TAGIT STUDENTEN!! Jag kan fortfarande inte fatta att min tid på Einar Hansen (Naturhumanistiska)gymnasiet är över. Och jag vet inte riktigt vad det är jag saknar med skolan för jag va så himla skoltrött de sista veckorna, men nu sitter jag här och saknar skolan iallafall. Eller så är det bara en tomhet, vet inte riktigt vilket.

Ja fredagen började med att vi hade champagnefrukost hemma hos Martina vid halv tio på förmiddagen. Det bjöds på en jätte god frukost och vi sjöng och skålade en massa. Sedan skulle vi befinna oss på skolan kl elva för fotografering och en avslutningscermoni. Det blev massa bilder och minnen från de tre åren som gått vilket ledde både till skratt och gråt hos de flesta. Efter avslutningen steg vi på flotten vid tre tiden, sedan åkte vi runt i två timmar och åt lunch och sjöng och skålade ännu mer. Ca en halvtimme innan vi skulle gå i land så utbröt ett stort kramkalas och tårarna rann på de flesta. Jag börjde även gråta när vi gick ut från skolan. Då kändes det verkligen som att allt var slut och jag tänkte "Kommer jag någonsin gå in i den här skolan igen?". Om jag gör det så kommer det ändå aldrig vara det samma för jag kommer aldrig vara elev där igen. Om de inte skulle komma på att jag egentligen blev underkänd i alla ämnen och att jag måste gå om... Kanske inte så troligt.


Alla tjejer i klassen..

17.00 stannade flotten vid södertull och där stod släkt och vänner för att ta emot oss. Tyvärr satt både min mamma, min pojkvän och hans pappa fast i trafiken så de var inte där för att ta emot mig. Efter ett tag så kom mamma halvt springande med tårar i ögonen. Det kändes verkligen inte kul att hon inte var där när jag gick i land men jag vet att hon hade velat vara där så jag blev absolut inte sur. Lite senare kom även Mattias och hans pappa, då var alla samlade och lugnet lade sig hahaha...

Det blev ett ganska snabbt hej och hejdå för sen var det dags att hoppa på lastbilsflaket för en timmes skumpig tur. Det var verkligen jätte kul och stämningen var på topp! Sedan en tur i AC-cobran och ett stopp av polisen sean bar det av hemåt där släkt och vänner väntade. Väldigt god mat och trevligt sällskap. Vid halv tolv tog några av oss tåget in till Malmö för att efterfesta på Hipp. Typiskt nog hade jag mega ont i huvudet så vi åkte hem redan vid två tiden. Väl hemma var det väääldigt skönt att gå och lägga sig.

En väldigt rolig dag! och som sagt, jag har fortfarande inte fattat att det är över... Men tydligen är det de och nu är det dags att bege sig mot nya äventyr.


NH06N:s sista klassfoto...

Den första augusti flyttar jag till Jönköping för att förhoppningsvis plugga till byggnadsingenjör med inriktning mot design. Får hoppas att jag kommer in så vi inte flyttar helt i onödan. Ja just det, vi, för Mattias flyttar med mig. Världens underbaraste och vi kommer ha det så himla bra i vår första riktigt gemensamma lägenhet. Kan knappt vänta samtidigt som jag vill att tiden ska gå långsamt för det känns sorgligt att lämna alla här nere i Skåne.

Som Stella skrev i min studentmössa, "Glöm mig inte i Jönköping", och hur skulle jag någonsin kunna göra det? Så lätt blir ni minsann inte av med mig ;P

RSS 2.0