Plugg, plugg, plugg

Sitter och håller på med Skiss & gestaltningsinlämningen nu. Jag har ritat en byggnad som jag sedan ska sätta in i en miljö.. typ. Iallafall så ska det finnas människor med på bilden också, men jag kan inte rita människor så bra. Problemet är proportionerna. Så Mattias fick agera modell...


Så nu är det bara att skriva ut och rita av. Perfekt!
Gillar den där det ska se ut som att han går. Ser ju väldigt verklighetstroget ut...

Kram Annie

På plats

Nu är vi på plats i den nya lägenheten. Vi har inte flyttat allt men mer än hälften iallafall. Så inatt blir första natten i nya lägenheten. Spännande! Hoppas bara att inte tåget låter mycket, vi bor ju precis bredvid järnvagen. Men det blir nog inga problem, vi har inte sovrummet mot järnvägen.

Nu ska jag sova!
Godnattkramar från Annie

Så besviken

Jag är så himla besviken på Schenker. Vi väntade på ett paket hela dagen igår, när vi hade fått det skulle vi nämligen köra en vända med grejer till den nya lägenheten. När klockan va tjugo i fem så ringde Mattias till dem och frågade var paketet var, "Det är hos er om tio minuter". Vi väntade i en halvtimme och sen försökte Mattias ringa igen, kundtjänsten är stängd. Inget paket igår alltså. Så imorse ringde Mattias till Schenker igen för att fråga när vi skulle få vårt paket (för vi ville komma iväg med ett flyttlass idag istället).

Schenkers kundtjänst: Ja det är en vikarie som kör idag så vi vet inte när det kommer till er.
Mattias: Jaha, men kommer det innan fem?
Schenkers kundtjänst: Ja, men det kommer nog inte många minuter innan fem.

Nähä så nu kan vi inte komma iväg med ett flyttlass idag heller för vi måste vara och hämta nycklarna innan fem och det blir inte så lätt när Schenker kommer hit med paket några minuter innan fem. Aah vad arg jag blir. De förstör vår planering helt.

Nu ska jag plugga lite så att jag inte behöver göra det imorgon när vi SKA köra ett flyttlass och hämta nycklarna.
Kram Annie

I am so excited!

Ikväll sitter vi på helspänn i soffan! För ikväll ska ju programmet "Halv åtta hos mig" vara i Jönköping. Vi ska sitta och titta och bara säga "Ååh där är ju vår affär" och "Titta där är Munksjön" och "Titta titta! Där går ju jag förbi!". Så spännande!

Nu börjar det snart, bara två minuter kvar.
Hörs kanske senare, kramar Annie.

Gissa vad vi har i ugnen...


En chocolate chip cookie som man gör i gjutjärnsgrytan.
Längtar tills vi ska äta!
(bild från google)

Uppe med tuppen...

en väldigt seg tupp iallafall. Gick upp vid tio-tiden och sen har jag bara hunnit äta frukost och kolla mailen. En väldig aktivitet råder här ja.

Snart blir det iallafall fart på mig. Ska köra minst 20 min på crosstrainern (körde 30 min i förrgår, stolt!), duscha, tvättiden börjar om 30 min, ska fortsätta packa för det är ju bara 9 dagar tills vi kör ner till Skåne för att hämta lastbilar och flytthjälp. Ska även plugga lite idag, så klart! Diska måste jag göra för köket ser ut som en katastrof, jag längtar sååååmycket efter diskmaskinen i den adra lägenheten. Det ska bli så skönt att slippa diska för hand. Jag flyttade hem till Mattias någon gång i februari förra året, alltså har jag handdiskat i över ett år! Mina händer behöver paus! Hehe

Nä nu blir får det bli lite aktion här. Ha en bra onsdag, kramar Annie.

Veckans mat

Hejsan svejsan! Sitter här i solskenet och väntar på att Mattias ska komma hem från kontoret så att vi kan äta lunch. Det blir sen lunch idag alltså och jag är väldigt hungrig nu. Jag blev ju inte mindre hungrig för att jag satte mig ner och planerade veckans matsedel. Jag brukar planera vad vi ska äta för något hela veckan så att vi kan storhandla, och för att jag tycker det är kul så klart!

Så här ser veckan ut:
tis: Mexikansk kyckling med ris
ons: Canneloni (med hemmagjord pasta (fick ju en pastamaskin när jag fyllde år :D))
tors: Potatis- & purjolökssoppa
fre: Lasagne
lör: 4 små rätter (kinesiskt)
1. Stekt ris med ägg
2. Dumplings
3. Kycklingfilé med apelsinsås
4. Stekta räkor i sojasås
sön: Hemmagjord pizza med hemmagjord pizzasallad

Låter mumsigt eller hur! Vi har aldrig lagat kinesiskt innan men nu har jag köpt en ny kokbok (eller ja det va några veckor sedan men ändå, den räknas som ny). Kokboken heter "44 små rätter" och innehåller precis som titeln säger, recept på 44 små rätter som man kan komponera ihop hur man vill. Så jag tänkte vi skulle testa på att laga 4 rätter. "Usch det här blir mycket att handla" var min första tanke, men det blev faktiskt inte så mycket. Jag blev jätteförvånad när jag upptäckte att vi har nästan allt hemma. Vi behöver bara köpa räkor, apelsiner, potatismjöl och champinjoner. Bra eller hur!


Så här kan fyra små rätter se ut. Dock kommer inte våra göra det eftersom vi varken ska ha några spett eller något friterat. Men jag tänkte att det va roligare att ha med en bild iallafall hehe.
(bild från http://www.thaifastfood.se/graphics/big/14.jpg)

Nu kom Mattias hem så nu blir det lunch, Rårakor med stekt bacon. Mums!
Kramar Annie

Hur mycket kan man älska en kokbok?

Jag håller på att packa lite inför flytten nu, shit bara 10 dagar kvar ju! Känns jättekonstigt att flytta ifrån Jönköping, kommer sakna det här lite faktiskt. Skolan, Linda, allt fint vatten, maten, lägenheten... Obs, maten kommer före lägenheten, kanske inte i verkligheten. Men nu va det inte det jag skulle skriva om.

Som sagt, jag håller på att packa lite. Jag har precis packat fem kartonger med böcker. Jag fick inte plats med alla kokböckerna i en kartong, så jag måste leta upp en till. Men det va faktiskt inte så himla lätt att packa kokböckerna; en fiskkokbok kan ju inte ligga tillsammans med en soppkokbok. Och matböckerna får inte ligga tillsammans med bakböckerna. Och sen finns det ju de där favoritkokböckerna som jag helst inte vill packa ner. Jag kom på mig själv med att stå och fundera över vilka kokböcker som skulle få åka i mitt handbagage... Jag vill helst inte att "Två systrars söta" ska ligga i någon ful kartong, så jag tänkte att jag kunde läsa den i bilen på väg till Skåne. Smart va?! :)

Packningen är igång!

Nä nu måste jag fortsätta packa. Får se om jag kan packa ner mina vardagsstrumpor med mina finstrumpor, inte så himla säker på att det går... Lyssnar på Pop! Goes my heart medan jag packar. Väldigt bra låt faktiskt!

Kramar Annie

Laxburgare

Nu håller vi på att laga middag, det blir väääldigt sen middag idag. Mattias satt och jobbade på kontoret idag så därför blev det inte att vi åt lunch förrän han kom hem igen, vilket blev vid halv fyra. Jaja, vi får väl va uppe lite längre än vanligt. Så idag lagar vi mat efter "Halv åtta hos mig" istället för att vi kollar på det medan vi äter, vilket vi brukar göra. Så svaret till dig Julia, nä vi kollade inte på det för att det inte fanns något annat utan eftersom jag har en liten crush på det programmet. Mysigt, roligt och mat; kan det bli bättre?!

Nä nu måste jag gå och röra i potatisen. Dagens middag: Hemmagjorda lax- och räkburgare med hemmagjord klyftpotatis. Ska se ifall jag kan lura i Mattias att dricka coca mitt i veckan. Vå får se hur det går, jag återkommer med svaret...


Så här kan en laxburgare se ut.
Dock gör nog inte våra det eftersom jag hör Mattias svära i köket..

Ha en mysig lill-lördag, kramar Annie.

Sushi-time!

Nu har vi precis ätit sushi och kollat på halv åtta hos mig. Perfekt måndag!


Tre sorters sushi, misosoppa med tofubitar (som va jätteäckliga!), rökt lax, gurkstavar och morrotsstavar, kräftstjärtar, avocado, wasabi och två sorters soya. Mums!

Nu ska jag fortsätta kolla på familjen annorlunda. Max två barn för mig säger jag bara...
Kramar Annie

RSS 2.0