Platt fall, men vi ger oss inte!

Nu har vi gjort vårt första försök att baka mandelmaränger utan mandel och ägg. Det blev platt fall, bokstavligt talat. Marängerna smälte ihop till en platt pannkaka över hela plåten. Ganska misslyckat ja!

Vi försöker imorgon igen, det ska gå! Skam den som ger sig..

Så otroligt söt

Igår var jag och Mattias och träffade några vänner som har adopterat en liten pojke ifrån Thailand. Det va första gången vi fick träffa den lilla pojken (och första gången jag träffades hans mamma också för den delen, jättetrevlig!), och jag tror aldrig jag har sett en så söt pojke innan. Han fyller ett år på lördag så han va ju ganska aktiv. Jätte jättesöt!


Vi fick äntligen ge bort den fina pallen som vi specialbeställt från BondeofSweden.
Som ni kanske förstår så heter den lilla pojken Thon. Hans namn är i pusselbitar så att han kan få lära sig pussla med sitt namn. Hoppas de får användningen för den.

Nu ska jag hjälpa Mattias laga mat. Ha en bra söndagkväll.
Kramar Annie

Han är duktig han

Nu kör vi tätt mellan inläggen....

Mattias fick för sig att han skulle göra egen bernaisesås i torsdags eftersom vi inte hade någon sås hemma.
Jag skrattade ut honom direkt och sa "du kommer aldrig lyckas", när han stod och lagade sås i sitt vattenbad.
Men tji fick jag, han klarade det och gott blev det också.



En sån duktig karl jag har!

Vi trotsar vädret

Det är mulet och grått ute men vi vill grilla iallafall. Det är kanske inte så mysigt att hänga vid grillen (eftersom den är utomhus) men förhoppningsvis blir det iallafall gott. Karré, majs, sparris, salladslök och aubergine blir det, allt grillat.

Här kommer lite bilder från när vi invigde grillen i söndags (tror jag att det av):


Den stolte grillmästaren själv.


Fint dukat i solskenet.


Och till sist, den fina grillen som vi köpt.

Jag önskar att vi hade haft lika mycket sol nu, men tyvärr... Hoppas det blir bättre väder i veckan iallafall.
Ni får ha det så bra, kramar Annie.

Omöjligt uppdrag?

Att baka mandelmaränger utan mandel och ägg; omöjligt?

Här hör ni alla föräldrar...

Idag hörde jag den bästa kommentaren på länge, på förskolan självklart! På den ena avdelningen som jag vikarierar på så har de just nu ett litet Astrid Lindgren-tema. Så när vi satt och byggde pärlplattor så sjöng vi lite Astrid-låtar samtidigt. Vi sjöng "Du käre lille snickeboa" vilket ledde till en diskussion om hur barnen blev bestraffade om de gjorde hyss hemma. Då kom kommentaren:

"När jag gör hyss hemma så får jag gå in på mitt rum...
men det tycker jag bara är roligt för då brukar jag leka"

Så va det med den bestraffningen.


Ja Emil han är bra på att göra hyss...

Nu ska jag bli proffs! på bilar..

Ja nu ska jag bli proffs.. på bilar. Jag ska börja hänga med Mattias i garaget så att jag kan lära mig lite om bilar så att det inte blir som på den tekniska kursen som jag gick för några år sedan. Citat från Marcus Fribergs blogg "Annie e cool, - Ja karossen ser bra ut (kollar på ramen på en Jeep) Hehehehehe, skön typ". Ja det är ju inte fel att vara en skön typ men jag kan nog behöva lära mig lite mer. Kan ju inte direkt påstå att jag kommer ihåg så mycket från den tekniska kursen. Men jag har licens iallafall hehe. 

Första hänget skedde idag. Vi tömde ur Jeepen och flyttade lite grejer. Så vi hann inte så mycket men vi är på G iallafall. Inte fel!


En vacker dag ska bilen se ut som den gjorde förr (fast tuffare).
Vi är realistiska så vi satsar på nästa säsong.

Nä nu måste jag gå och lägga mig, ska upp tidigt imorgon och jobba.
Sov så gott allihop, kramar Annie.

Min pojkvän har blivit galen!

Han står just nu och bakar den andra omgången macarons. Han verkar ha bestämt sig för att han ska lyckas, så kag som tänkte mig en mysig lördagkväll med marängswiss sitter nu ensam i soffan och kollar på tv. Får väl se om han joinar senare eller om jag får ge mig ut till köket igen och baka .

Så här såg inte våra ut när de va klara...

Bildkälla

 

Ha en bra lördagkväll, kramar Annie


En slagen hjälte...

..det måste vara jag.

Är sjukt trött efter en dag på Skånes djurpark med förskolan. Jag kan ju lugnt säga att jag har blivit expert på att räkna till nio. 1 2 3 4 5 6 7 8 9.. ja alla är här då går vi och kollar på nästa djur. Nä klättra inte där, nä stick inte in fingrarna till vildsvinen, ät din bulle, spring inte iväg... Ja det är väl vad min dag bestått av mest. men jag är iallafall väldigt imponerade av barnen, vi hade inte en enda som klagade på att de va trötta i benen. Och även om jag är trött nu så har det varit en kul och mysig dag. Typiskt att det va så kallt bara. Jag hade strumpbyxor, jeans och regnbyxor, t-shirt, långärmad och skidjacka och vantar; och jag frös ändå. Men det va ju bättre än när jag, Julia och Stella va på djurparken för ungefär två år sedan när vi firade att jag hade fått körkort. Då ösregnade det nästan hela dagen, men det va mysigt ändå :)


En ganska tråkig park egentligen, alla djuren sover ju hela tiden.
Vill åka till en stor djurpark i sommar :D


Sov så gott, kramar Annie.

Myskväll

Nu har vi precis kommit hem från en mysig grillkväll med några av Mattias kollegor, och respektive. Eftersom Mattias chef Peter (han som bjöd in oss på grillparty) är vegeterian så bjöds det endast på vegetariskt. Det började med att vi skulle gå och handla allihop och Peter sa "Jag bjuder på allt så länge det är vegetariskt". Det blev alltså inte lite kaos när åtta personer gick loss inne på Ica med självscannern i högsta hugg. Bara att se till att allt blev scannat innan det hamnade i korgen va ju en historia för sig...

Iallafall, jag och Mattias gick som två vilsna hundvalpar bakom Peter och hans sambo. "Vad tusan grillar man om man är vegeterian?" var tanken som snurrade runt i våra huvuden. Sojakorv, sojaburgare, lökar, zucchini, tomater och grilloumi. Inga jättekonstiga saker alltså, men gott va det! Och trevligt va det också, även om det kunde bli lite väl mycket datasnack ibland. Jag hängde liksom inte med i snacket; jo någon sa windows en gång och då va det ett ord som jag kände igen. Men det va nog också det enda...hehe


Grilloumi blev det. Det vill jag testa hemma också.

Något annat roligt som hände idag va att jag fick mitt paket från LaRedoute. Två par converse i den nya modellen, woohoo båda paren sitter perfekt och jag fick 30% rabatt. Mycket bättre kan det inte bli. Jag ska försöka lägga upp en bild på skorna snart.

Sov nu så gott, kramar Annie

Stressande...

Så himla typiskt, idag skulle jag få sova lite extra länge (istället för halv sju så till kl 8). Mattias gick upp halv sju och då vaknade jag också, tror ni jag kunde somna om sen?! Nä självklart inte, somnade till slut vid kvart i åtta. Så jag fick ju sova en kvart extra iallafall. Gick upp och duschade och sen på med mjukisbyxorna. Har pluggat hela förmiddagen för jag kom på att jag glömde lämna in engelskan i torsdags. Det är så mycket annat så jag tänkte inte alls på det. Igår jobbade jag 8,5 h och ändå kändes det som att jag inte hann med tillräckligt. Idag blir det först jobb på förskolan från 11.15 till 13.30. Sen iväg till Holmeja direkt och jobba till fem och sen in till Malmö och grilla med några från Mattias jobb. Ska bli skönt att sova sen när vi kommer hem haha.

Sen imorgon ska jag till Skånes djurpark (dock med jobb (förskolan) men ändå). Ska bli kul :D

Nu måste jag skynda att äta frukost, tänkte ju hinna tvätta lite till och städa lite innan jag ska börja jobba.
Ha en bra onsdag, kramar Annie.

RSS 2.0