Växa ifrån

När jag var liten så brukade jag och min syster alltid sova över hos min mammas moster och morbror, och det tyckte vi verkligen var jätte kul. Jag var mer hos dem än hos min mormor.

Men nu när jag blivit äldre så är jag mer hos min mormor, jag är där ofta eftersom min buss bara går en gång i timmen och om jag missar den så går jag hem till min mormor istället för att stå ute och vänta. Nu känns det som om de är ledsna för att vi aldrig är där.

Iallafall var jag hemma hos dem på middag igår eftersom jag skulle hämta min balkläning. När vi hade ätit så ringde min systers ojkvän och frågade ifall hon ville sova där, och det ville hon ju såklart. Då frågade mina släktingar om jag inte ville sova där så jag skulle slippa sova ensam hemma. Och det ville jag eftersom jag är ganska mörkrädd.

Men grejen var att allt kändes så konstgjort, dom frågade hur länge jag brukade vara uppe och då sa jag 11 halv 12 och då satt vi i deras vardagsrum och när klockan var prick halv 12 så sa Nu är det dags att sova. Jag hade ju kunnat lägga mig tidigare, det hade inte varit några problem men det är precis som om dom försöker göra allt för att jag ska trivas så att jag ska komma oftare.

Det var även andra saker så som att de hade fixat en enorm frukost med kokt ägg (som jag inte äter men gjorde det idag för att inte göra dem besvikna) och även kaffe som jag inte heller dricker. Sen var det rostbröd och annat som jag verkligen gillar. Men jag vaknade vid nio och hörde när de ringde min mormor för att fråga vad jag brukade dricka till frukost och hon sa ju då apelsinjuice så dom cyklade iväg och köpte det; detta gör att man känner sig mer till besvär.

Sen sa dom att jag skulle säga till när jag ville åka hem så körde dom mig. Och eftersom jag inte hade någon anledning att åka hem så sa jag att jag kunde stanna en stund men när vi hade suttit helt tysta i 20 min vid deras matbord så sa jag att jag var nog tvungen att åka hem för att se till att marsvinen hade mat.

Varför ska det kännas så tillgjort att vara där? Jag tycker jätte mycket om dem men varje gång man vatt där får man alltid pengar och det kan ju låta bra men det känns som man får betalt för att vara där. Jag är där lika ofta om jag inte får något alls. Varje gång jag hälsar på får jag 100 kr och nu när jag sov över fick jag 250kr, så tycker jag verkligen inte att det ska vara.

Ibland vill jag bara vara liten igen, allt var mycket enklare då.. Känner ni någon gång att ni vill vara små igen och varför?

Ha det bra kramar Annie

Gå upp tidigt

Att jag skulle gå upp tidigt misslyckades idag också.. Det blev att jag gick upp klockan kvart i 12, men sen gick jag ju inte och la mig förren klockan halv 4, så då är det ändå okej!

Så.. då är det en ny dag. Idag ska jag på middag hos en släkting som har sytt min nyårsläning. Vad ska ni göra på nyårsafton? Några kompisar ska ha en nyårsbal så det ska bli kul att göra något annorlunda istället för en vanlig fest.

Just nu äter jag frukost och kollar på tv; ser en film som heter Inget att förlora. Verkar ganslka bra faktiskt :)

Ha det bra kramar Annie


Hemma igen

Jag åkte iväg och kollade på lägenheten.. Dom är tre killar som flyttat ihop i en lägenhet och jag måste säga att lägenheten var riktigt fin.. Den var byggd så att lägenheten var i två våningar och på nedervåningen hade dom kök och vardagsrum och på övervåningen har dom tre sovrum. Precis så vill jag också bo! Verkligen jätte fin, dom har dessutom tre balkonger till sin lägenhet bara en sån sak alltså..

Ja det var kul att träffa lite nya människor; får se om jag träffar dem på nyårsafton också. Vad ska ni göra på nyårsafton?

Vi stannade till på statoil på vägen hem och handlade lite, köpte ramlösa och diskmedel. Konstigt att behöva köpa sånt men så är det att bo ensamma.. haha. Jag tror inte vi hade klarat oss så bra om vi skulle bo ensamma alltid.

Ha det bra kramar Annie

Planering?

Ja min planering gick väll sådär.. Det blev ingen träning för jag kollade tv och det blev ingen mellandagsrea heller. Fast det var inte mitt fel, jag skulle gå med min syster men hon steg ju inte upp förren kl ett.. och sen orkade man liksom inte.

Är nog inte lönt att tänka på rean längre, innan vi blir färdiga till att åka kommer allt vara slut! Jag var på rean i onsdags men det var så mycket folk att det bara var jobbigt, kom hem med tre påsar men det var bara en ända sak som var på rea. Tror jag är dålig på att reashoppa, blir bara trött meddetsamma..

Någon som fyndat något på rean?

Ha det bra kramar Annie

Utan minne

Jag såg precis en dokumentär på ettan.. den handlade om en kille som blev av med hela sitt minne.. han kom ihåg hur man pratade och gick och sådant, men han kände inte igen någon av sina kompisar eller sin familj.

Vad konstigt det hade känts att inte komma ihåg något alls, och sedan att andra människor skulle berätta för en hur ens liv brukade va och vad för sorts människa man var.. Kul för honom han fick reda på att han var missbrukare, arbetslös och bara struntade i alla. Tur att han fick en ny chans att ändra sitt liv.

Ha det bra kramar Annie

Frukost

Typiskt också.. jag hade verkligen bestämt mig för att inte sova längre än till nio. Och nu sitter jag här.. nyss uppstigen och klockan är halv elva.  Jag är verkligen urkass på att bestämma över mig själv.

Jaja, håller på att leta efter något att äta till frukost. Hm.. jag har letat igenom hela kylen och min frukost består nu av en avokado, en paprika, en klick creme fraiche och ett glas apelsinjuice. Tydliga bevis för att jag måste åka och handla idag.

Så dagen ser ut enligt följande (som det är planerat iallafall)

Först städa undan på vasken eftersom man knappt kan se att vi har någon.. jag brukar va ordningsam men den första dagen man är ensam hemma så måste man stöka ner liksom bara för att protestera mot något och det känns bra.

Sen ska jag träna på något sätt, antingen får det bli en timmes yoga eller gym, har inte riktigt bestämt mig.
Sedan åka in till stan på mellandagsrea och sedan köpa mat.

Låter som en nyttig dag, får återkomma senare om hur bra jag skötte min planering..

Ha det bra kramar Annie

Myskväll med middag och film

Eftersom mina föräldrar och små syskon är på skidsemester så är jag och min stora syster ensamma hemma.. vilket betyder att vi måste fixa mat själv, tro inte att vi inte kan och inte orkar! det är bara det att det är svårt att laga mat när det inte finns något att laga.

Jag gick och kollade i frysboxen för att se vad jag kunde hitta.. och vad hittade jag? jo en förpackning frysta sommargrönsaker, en frusen snitzel och en bit fisk, hitttade även en påse med ungefär tio pommesfrites i. det fick bli en slags buffe till middag och imorgon ska vi åka och handla för det behövs!!

När vi ätit, eller ja medans vi åt, kollade vi på en film som hette Undiscovered eller nått sånt. Jag kom fram till att den nästan handlade om nästan exakt samma sak som View from the top, en person som ska välja mellan kärlek och karriär. Finns det inte mer fantasi i världen? Nästan alla filmer handlar ju om samma sak. Det konstiga är att jag gillar dem båda iallafall, det är ju ända mer spännande än mitt eget liv. Ibland skulle jag vilja leva i en film, träffa den underbara killen, ha den fantastiska karriären och det perfekta livet.. Kan livet verkligen bli så?

I så fall skulle jag vilja vet hur, även om det antagligen är mest upp till var och en hur man formar sitt liv. Det kanske skulle bli ett nytt nyårslöfte? Forma mitt liv så som jag vill ha det och våga ta fler chanser. Ja, så får det bli, det är dags att sluta gömma sig i skuggan och våga ta plats.

Jag får börja imorgon, ska bara komma på något jag kan göra. Är det någon som har något tips på hur man får till lite vardags spänning?

Ha det bra kramar Annie


View from the top

Oj jag bloggar redan typ 5 minuter senare.. har precis kollat klart på filmen View from the top.. ganska okej film som handlar om att nå upp till sina drömmar. undrar om jag kommer göra det? och vad är mina drömmar? hur ska man veta det?

(kommer nog bli mycket bloggande framöver för mina föräldrar åkte på skidsemester idag och det finns inte så mycket att göra här hemma).

Ha det bra kramar Annie

Min nya blogg

Hej nu har jag bestämt mig för att starta en blogg precis som alla andra. jag tänkte skriva om vad jag hittar på med och vad jag tänker på.

Jag kommer nog mest att skriva om kläder och mode eftersom det är mest det jag är intresserad av, jag kollar nog mer på kläder än jag köper.. eller ja det ska bli så för ett av mina nyårslöften är att jag ska shoppa mindre och börja spara mer. iallafall shoppa mindre på nätet, det har nästan blivit som ett beroende för det är så lätt att bara klicka hem grejer, men det ska det bli ändring på! Skulle vara kul att veta vad andra har för nyårslöften.
Mina nyårslöften är:
1. internetshoppa mindre
2. börja spara
3. börja träna (nog det vanligaste löftet :P)

Får se om jag kan komma på några fler löften senare.

Ha det bra kramar Annie

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0