Cykling och matlådor

Ooh vad duktiga jag och Mattias har varit idag. Igårkväll gjorde Mattias potatisbullar som blev till dagens matlådor. Så vi sparade in pengar på att ha med matlådor, plus att vi cyklade in till centrum idag. Det tog 30 min att cykla in till stan, lite längre än beräknat eftersom vi cyklade fel två gånger. Hemvägen tog en 1 h och 30 min!! Vi hade ingen aning om var vi var eller vart vi skulle ta vägen. Som tur är så fanns det flera människor längst vägen som vi kunde fråga, annars hade vi väl aldrig kommit hem...
Numera cyklister, bra för både kroppen och miljön.

Nu är vi iallafall äntligen hemma och har fått i oss mat. Har precis landat i soffan och nu kommer det bli svårt att ta sig här ifrån. Måste försöka för det hade ju inte varit fel att plugga lite.

Förresten, jag har hittat väärldens gulligaste hund på blocket. Den ser så glad och busig ut på den lilla videon på blocket. Jag hade verkligen velat ha en hund, men först måste vi flytta och sen måste vi ha tid. Så en valp till sommaren? Låter som en bra idé!


Är den inte de gulligaste ni sett?!?

Ha en bra måndag kväll, kramar Annie

Försäljningen är igång

Som ni kan se så är försäljningen igång. Jag börjar med ett par ballerina från Lacoste och sen får vi se vad det kan tänkas komma...

Förutom att lägga ut en annons så har jag även hunnit med en del andra grejer idag. Blogga tillexempel. Nu kan jag iallafall inte få klagomål på att jag inte uppdaterar! Förutom blogga så har jag räknat lite matte och städat. Jag har städat köket, toaletten och garderoben. Känner mig lite duktig. Har organiserat lite i garderoben och packat upp mina skolådor från IKEA som Mattias köpte till mig. Det blev så fint så fint. Eller ja, fint för att vara i denna lägenhet. Kan inte ens tänka mig hur fint det kommer bli i nästa lägenhet. Båda två månader tills i flyttar. Då kommer vi bo i en jätte fin lägenhet och jag har bara 800m till högskolan, det är otroligt hur mycket jag längtar.

Till middag idag blev det hemmagjorda köttbullar och hemmagjord potatismos. Det var Mattias som var kock medan jag gjorde matte. Det blev jätte gott och det blev också till två matlådor. Vi ska verkligen försöka köra på matlåda så många dagar i veckan som det bara går. Av moset som blev över gjorde Mattias potatisbullar och voila, där har vi två matlådor till. Han är en riktig kock, helt perfekt!

Nu sitter vi och kollar lite på Härskartriologin. De har visat en film varje kväll denna helgen, sista delen nu alltså. Inte för att vi tittat på de andra två delarna men det gör inget för man vet ju vad det handlar om ändå. Får väl titta en stund till och sen gå och lägga mig så att jag är pigg och utvilad imorgon. Slutar inte förrän fem, blää.

Behöver jag säga att det inte blev någon cykling idag heller?!? Imorgon blir det helt enkelt så att vi ska cykla iväg i god tid och hoppas på det bästa. Det får vara nog med bilkörandet nu! Vi behöver ändå röra på oss lite mer. Förresten så har jag nu två Zumba-filmer som jag ska träna med. Verkade vara både kul och jobbigt. Spännande, får se om jag hinner testa imorgon.

Ha en bra söndagkväll, lägg er nu inte fööör sent för då blir måndagmorgonen bara extra jobbig. Kramar Annie

Femte skoldagen, 21/8

Började 8.00 och hade sedan föreläsningar fram till 14.45. Känner mig skoltrött redan, men det gäller väl bara att komma in i rytmen igen.

När jag slutat så stack jag och Mattias hem och packade inför helgen. Det var nämligen dags för det årliga offroadmeetet på High Chapparall. Det blev väldigt mycket packning men allt fick plats i den lilla golfen, med nöd och näppe.

När vi packat allt så körde vi till High Chapparall och väl framme så checkade vi först in. Sedan grillade vi korv, drack öl och cola och satte upp vårt tält. Det blev ingen körning denna dagen men det gjorde inget för det var trevligt att bara sitta ner och prata med mina kära föräldrar som jag inte träffat på en hel vecka. Längre tid än vad jag är van vid.

När klockan närmade sig elva så var både jag och Mattias så trötta att vi bestämde oss för att det var dags att sova. Inte mysigt alls att gå och lägga sig i ett iskallt tält. Hade ändå mjukiskläder och duntäcke plus värmeelementet Mattias men jag vaknade flera gånger under natten och frös som en galning. USch för tält, måste nog gå in på blocket och leta lite husvagnar nu.

Uppdatering om helgen kommer lite senare, ha det så bra// Annie

Fjärde dagen i skolan, 20/8

Ooh första riktiga dagen i skolan. Vi hade föreläsningar 8.00-11.45 sedan lucnh och efter det mötte vi faddrarna i Munksjöparken för att gå på stadsvandring.

En stadvandring lät som en väldigt bra idé tyckte jag eftersom jag inte hittar så mycket i Jönköping ännu. Men det var ju inte riktigt en sådan stadsvandring som jag hade tänkt mig. Vandringen bestod av att vi vandrade runt i flera timmar i stekande sol för att gå till en massa olika stationer. Jag hade ingen aning var vi var någonstans så vandringen hjälpte inte mitt lokalsinne så mycket, men några av stationerna var kul.


En station gick ut på att en person skulle sitta i en kundvagn, fyra andra personer skulle sedan lyfta upp kundvagnen så högt de kunde och springa en bana. Självklart gällde det att springa banan så fort som möjligt också. Vi fick pluspoäng för att tjejen i vagnen bara hade bikini på sig. Naket verkar ge poäng alltså...


En annan station gick ut på att man skulle stapla backar så högt man kunde och samtidigt passade en del på att svalka sig i fontänen.

Det var väligt många stationer och om jag skulle hinna till kvällens häfv (går ut på att man ska häva öl så snabbt som möjligt, men det förstod ni kanske) så skulle jag inte hinna hem och äta imellan. Därför valde jag att skippa häfvet eftersom jag ändå dricker i samma takt som en snigel...

Åkte hem och åt och sov för att vara pigg inför fredagens föreläsningar. Lyckades inte riktigt men det är en annan historia haha.

Hörs snart igen! Kramar Annie

Tredje skoldagen, 19/8

Usch vad jag var trött när klockan ringde denna morgonen. Men jag var tvungen att gå upp. Mellan 8.30 och 11.15 så var det allmän information om bl.a. Studenthälsan, Knutpunkten och skolans datorsystem. Efter informationen så var det lunch och sedan möttes vi på skolan igen för att ta bussen ut till Kinnarpsarenan för vår akademiska introduktion.

Introduktionen gick ut på att det först var en föreläsare som pratade om hur man ska kunna ta vara på sina idéer och utveckla dem. Sedan var det en annan föreläsare som heter Colin Moon, han berättade om sina studier han gjort om svenskarna (han var engelsman). Han har skrivit en bok som heter "swedes are stupid and so am I" eller något sånt. Väldigt roligt att få höra alla konstiga saker som vi svenskar gör, som t.ex. konstiga ljud och liknande.


Inne i Kinnarpsarenan. Första gången jag var där. Just på denna bilden håller vi på att tacka av alla tvåor som ställde upp som faddrar under insparken (insparken är inte slut än, men vi tackade dem lite i förväg).

När föreläsningen var slut så gick jag in mot centrum för att möta upp Mattias. Sen gick vi och handlade och lagade middag. Akademien hade öppet även denna kväll men jag var så trött så att jag bestämde mig för att det fick bli en kväll hemma. Mysigt det med, jag är ju inte van vid att vara ifrån Mattias hela dagarna efter att vi haft semester i nästan en hel månad då vi umgicks 24/7 haha.

Vi bestämde oss för att vi skulle se på en film men jag somnade efter ungefär en halvtimme så det blev inte mycket med det. Istället blev det att vi gick och la oss redan vid 22. Ovanligt! Men bra eftersom jag skulle börja 8.00 dagen efter, och torsdagen var inte bara en "vanlig" dag utan det var även min första riktiga skoldag. Nu drar allvaret igång. Men det är en annan historia hihi, det tar vi i nästa inlägg.

Kramar Annie

Andra dagen i skolan, 18/8

Usch började 8.00, var väldigt trött efter gårdagen men det var bara att masa sig upp för en ny dag full med aktiviteter.
8-12 var det information om olika kurser och om valet man ska göra mellan att läsa tre nv-kurser eller linjär algebra. Som tur är så har jag redan läst den nv jag behöver så jag slipper läsa fysik B med en bok på engelska.


En del av folket i min klass

När vi slutat så blev det lunch, testade cafét i biblioteket. Okej mat och pris. Efter lunchen mötte vi upp våra faddrar på Vätterstranden för overallcermonin. Äntligen skulle vi få våra efterlängtade gula overaller!
Men innan vi kunde få dem så skulle det självklart vara en tävling mellan alla klasserna för att se vilken klass som skulle få sina overaller först. Och vilken tävling blev det då? Jo klädsträcket såklart...


Inga ord behövs

Vi kom tredje sist och fick alltså sitta och skämmas medan de andra klasserna fick sina overaller.
När alla klasser fått sina overaller så gick vi runt på olika stationer och samlade poäng. Vi spelade t.ex. såpafotboll:


Halkigt värre


Åkte såparutschkana. Snyggast åkstil ger flest poäng. Jag tror killen i Boratdräkt gav oss ganska många poäng!


Fångade ägg med huvudet och mycket annat...

När alla stationer var avklarade så hade vi en timme på oss att sticka hem och käka. Tror det blev makaroner med ost och ketchup, ingen avancerad mat alltså. Sen gjorde jag mig iordning, på med overallen alltså, för kvällens aktiviteter. Det var caps på kåren. Caps går ut på att man sitter i en ring med ett glas i mitten och sen sätter alla sitt glas i en ring runt mittenglaset. I sitt eget glas ska man ha ungefär två fingrar högt med dricka (behöver inte vara alkoholhaltig dryck) och sedan häller varje person i ringen ungefär lika mycket i mittenglaset. Det blir alltså blandat olika sorters dricka i mittenglaset. Sedan gäller det att kasta kapsyler i de andras glas. Prickar du ett glas så har du utmanat den personens glas, då måste den personen i sin tur pricka ditt glas o.s.v. Den som missar får dricka upp drickan i sitt glas och sedan fylla på nytt och ställa tillbaka sitt glas i ringen. Prickar man mittenglaset (som brukar vara helt fullt) så får man dricka upp dess innehåll, den goda blandningen alltså.

Ja hoppas ni fattade något av reglerna iallafall, annars får jag lära er.


Det var väldigt mycket folk som var med och capsade. Självklart var det många små ringar och inte en stor.

Efter capsen blev det kårens nattklubb igen, som för övrigt heter Akademien. Kul kväll som ledde till att man vaknade dödstrött morgonen efter. Men vi skulle börja 8.30 så det var bara att masa sig upp, men det tar vi i ett annats inlägg hihi

Ha det bra, kramar Annie

Första dagen i skolan, 17/8

Jag var väldigt nervös! Fast det hade jag kanske inte behövt berätta.

Jag vet inte om jag nämnt det innan men några veckor innan jag skulle börja skolan så hittade jag en tjej på blocket som skulle börja i samma klass som jag. Hon hade lagt ut en annons om att hon skulle plugga Byggnadsutformning med arkitektur i Jönköping och nu behövde hon en lägenhet. Ja jag hade ju ingen lägenhet men jag svarade på hennes annons iallafall. Vi bestämde att vi skulle träffas utanför skolan ca tio minuter innan skolan började första dagen. Sagt och gjort, vi möttes utanför och gick sedan tillsammans och letade upp var vi skulle vara. Väldigt skönt att slippa leta själv.

Skoldagen började med en introduktion mellan 10.45 och 12. Vi fick höra lite om hur Högskolan bildades och så, sedan mötte vi upp våra faddrar och gick tillsammans och åt lunch med dem (skolan bjöd på baguetter). När vi ätit klart så gick vi och våra nya faddergrupper till Munksjöparken och lekte lite olika lekar för att vi skulle lära känna varandra lite bättre. Det var meningen att vi skulle prova ut våra overaller vid ett men det blev inte vår tur förrän vid kvart över fyra. Kan ju lugnt säga att vi hann med många lekar!

När vi testat overallerna (var tvungen att ta strl L bara för att den inte skulle vara för kort i benen!!) så bar det av hemåt för att jag skulle göra mig iordning för den stora välkomstmiddagen som skulle vara på kvällen. Vid halv sex tiden mötte vi upp våra faddrar igen för att vi skulle förvara spriten till mellanfesten hemma hos en av faddrarna. Sedan gick vi i samlad trupp till stället där välkomstmiddagen skulle vara. Det blir en ganska stor trupp när man går i en klass med 120 elever i.

Väl vid middagsstället så var det en tävling igen. Den klass som lät mest fick gå in först. Bb vann stort och vi fick bäst platser. Ja jag kanske har glömt säga det men min klass heter Bb (Bygg med inriktning byggnadsutformning). Middagen var jätte god och det var rolig underhållning under middagen. Mätta och belåtna gick vi sedan tillbaka till den faddern som förvarade allas sprit. Självklart så var min påse inte kvar, någon j*vla typ hade snott den. Super tack till Sandra som var snäll och bjöd på öl.

Efter en väldigt trång förfest, 120 pers i en studentkorridor, så gick vi till Kårens egen nattklubb. Ett jätte trevligt ställe med väldigt billig sprit (25 kr för en öl eller cider). Tyvärr kan ju inte Mattias komma in där eftersom han inte är student, men det finns många andra ställen vi kan gå till :)

Vid ett ringde jag Mattias som kom och hämtade mig, sen stupade jag i säng. Dödstrött efter en lång men rolig dag.

Mer uppdatering kommer! Kramar Annie

Söndag

Borde verkligen plugga!

Men jag har precis rensat garderoben och ska göra ett nytt försök med att sälja undan lite grejer jag inte behöver och inte vill ha. Försökte sälja lite skor på stylesearch.se men jag fick inga svar. Efter att ha kollat igenom den senaste månadens utgifter så behöver jag pengar kan jag lugnt säga. Skolgrejer för 3000kr och en stulen plånbok, plus en massa annan shopping har lett till att jag spenderat 8400kr på en månad. Behöver jag säga att jag MÅSTE skärpa mig?!?

Ska se ifall jag lägger in någon annons nu eller om jag kommer igång och pluggar lite. Återkommer lite senare med ett inlägg om de första dagarna på insparken. Stay tuned!

Kramar Annie

Lördag kväll

Okej då kommer nästa uppdatering, de kommer tätt nu...

Var va vi ni, just det onsdag. Jag överlevde onsdagen. Med nöd och näppe!! ville helst gråta mig till sömns. Fick ringa och prata lite med mamma och efter det kändes det bättre. Tur man har mamma på sin sida iallafall. J*kla sk*t frisörstudio, vill nog inte gå dit igen. Men nog om det!

I torsdags hände det inget speciellt. Det var insparkens avslutnings-sittningen på kvällen men eftersom de bara sålde 300 biljetter och det är över 1000 nya studenter på skolan så räckte ju inte biljetterna långt och inte heller till mig. Kvällen spenderades på så sätt att jag var hemma och organiserade mig och städade lägenheten och Mattias satt på kontoret hela kvällen och jobbade. Väldigt tråkig kväll men ibland behövs det. La mig ganska sent och vaknade dödstrött på fredagen när väckarklockan ringde halv sju.

Fredagen började lite segt med att både jag och Mattias snoozade längre än vi borde ha gjort och därför blev vi tvugna att ta bilen in till stan (som vanligt, men nästa vecka SKA vi cykla). Skoldagen började med en föreläsning som heter Byggprocessen 1, där går vi igenom de olika processerna i ett byggnadsprojekt, från idé till färdig byggnad. Föreläsningarna är inte så jätte intressanta men i onsdags var vi på studiebesök hos Peab. Glömde visst berätta det i det förra inlägget.

Peab håller nämligen på att bygga det nya musik- och teaterhuset i Jönköping. Vi fick se ritningarna över bygget och vi fick också se 3D-bilder på hur huset kommer se ut invändigt och utvändigt när det är klart. Det kommer bli en jättefin byggnad i ett perfekt läge, sjöutsikt!


Agnes, Ronja och Linda redo för ett besök hos Peab.

Efter föreläsningen i Byggprocess så hade vi Linjär algebra fram till lunch sen gick jag, Ronja och Linda och testade restaurangen på Hälsohögskolan. Åt aubergineschnitzel med råstekt potatis, helt okej faktiskt. Efter lunchen hade vi övning i Samhällsplanering, vi håller på att rita våra första riktiga ritningar. Man mätar och mätar som en galning men ändå blir det en halv millimeter fel. Bara till att göra om då... men det är kul iallafall. Sedan kom vi äntligen till dagens sista lektion, det är lite annorlunda mot gymnasiet att man kan gå 8-5 en dag och 10-12 en annan. Men man vänjer sig väl. De två sista timmarna var en föreläsning i Samhällsplanering, vi fick lära oss om hur ett hus ska placeras på en tomt för att hamna i bästa läge gentemot grannar och vägar. Jag vet att det kanske är lite mycket skolgrejer nu och att det kanske är lite tråkigt för er men jag tycker det är intressant så ja, det är bara till att läsa eller hoppa över...

När jag slutat vid femtiden så mötte jag upp Mattias och vi gick och hyrde tre filmer och köpte massor av godis och Ben and Jerry-glass (över 1kg är massor för två personer). Vi hyrde Allt flyter, En shopoholics bekännelse och Slumdog millionaire. Sedan stack vi hem och lagade baconlindad kyckling med typ klyftpotatis, bearnaisesås och sallad och satte oss för att kolla på den första filmen, Allt flyter. Den var rolig och bra, speciellt för att vara en svensk film. Jag tycker nästan aldrig att svenska filmer är bra. Middagen gjorde oss så mätta så att vi inte orkade äta varken glass eller godis.


Allt flyter!

Nu går vi över till lördagen. Idag har vi varit i Husqvarna och kollat på ett garage som Mattias kanske ska hyra. Det verkade väldigt bra, men sen vad vet jag om garage.. Efter det så körde vi in till stan och hämtade upp mitt mobilkvitto (som Mattias skulle kopiera). Sedan körde vi hem och gick och handlade, diskade, lagade mat (kycklingwok) och slog oss sedan ner för att se den andra filmen, En shopoholics bekännelse. Jag har redan sett den en gång innan, såg den på bio för någon månad sedan. Jag skrattade som en galning på flera ställen. Mattias skrattade inte lika mycket, tror inte han fattade alla shoppingskämt haha. Jag kände kanske igen mig lite mer i handlingen.


Väldigt bra film! Den vill jag ha i min bokhylla.

Så läget just nu är att jag sitter vid datorn och Mattias står vid tv:n och lyssnar på en massa skivor. Dansar och sjunger som en tok gör han också, helt underbart alltså! Vi har fortfarande inte orkat äta någon glass eller något godis, får se om vi ser nästa film nu.

Nu ska jag vara lite social, ha en fortsatt bra lördagkväll. // Annie

Lördag

Jag säger som jag sagt så många gånger förut... Nu ska det bli skärpning på bloggandet!

Jag har faktiskt tänkt blogga flera gånger de senaste veckorna men eftersom det varit så mycket som hänt med skolstart och inspark så har det varit så mycket att skriva om så att jag har skjutit på det. Därför har jag bestämt att insparksveckorna får delas upp på flera inlägg, men nu börjar vi med vad som hände i onsdags...

I onsdags gick jag först i skolan mellan 10 och 12, sen mötte jag upp Mattias och vi gick och tränade på friskis. Vi har ju planerat att vi ska komma igång med träningen nu när vi flyttat och så, men vi vet inte riktigt var ännu. Som sagt testade vi friskis och svettis och det var helt okej förutom att hon i receptionen glömde att berätta en liten detalj för oss. Jo nämligen att gymmet fortsatte en trappa upp. Så vi tränade en timme på nedanvåningen och vi tyckte att gymmet va ganska kasst eftersom de bara fanns maskiner för att träna överkroppen. När vi tränat färdigt så gick vi ut från gymmet och tänkte att vi skulle gå och se oss omkring lite grann. "Aah här är en trappa, vi kollar vad som finns där uppe...". En hel våning med träningsmaskiner bara för benen och skivstänger. Vi får testa den våningen nästa gång. Vi planerar även att testa lite andra gym för att se vilket som verkar bäst.

När vi tränat färdigt så gick vi till en thai-restaurang och åt lunch, väldigt god mat har de där. Mattias äter där nästan varje dag... När vi ätit färdigt så skiljdes vi åt och Mattias gick tillbaks till jobb och jag gick till en frisör som jag bestämt mig för att testa. Jag har ju behövt bli klippt väldigt länge nu. Stället va helt okej och jag kände mig faktiskt jätte nöjd när jag klev ur frisörstolen, något som aldrig brukar hända. Sen skulle jag bara betala och gå. När jag skulle ta min plånbok i min väska så var den bara borta. Konstigt! Jag upptäckte att mobilen också var borta så jag kunde ju inte bara ha tappat båda grejerna eftersom jag kollade mobilen (för att se vad klockan var) när jag stod utanför frisörsalongen. Jag kunde inte ha min väska vid frisörstolen eftersom det var så trångt och jag hade både träningsväskan och skolväskan. Kanske dumt av mig att ställa ifrån mig min väska, men jag ställde dem vid kassan och jag trodde väl aldrig att någon skulle kunna sno något i dem då.

Blev verkligen jätte ledsen eftersom det inte var så längesedan jag blev av med plånboken sist (i våras när vi va i Prag) och jag hade ju en helt ny mobil, inte ens haft den i en månad. 5000 som bara försvann där alltså. Så nu har jag fått skaffa nytt bankort (väntar på att det ska komma, alltså kan jag inte betala någonstans nu), nytt körkort (väntar på att det ska komma så nu använder jag mitt id-kort som jag skaffade när jag va ungefär 13år), nytt hm-kort, body shop-kort, kicks-kort, passerkort till skolan (väntar på polisrapporten ska komma med posten så att jag ska slippa betala för ett nytt). Hade även diverse presentkort och rabattkort i plånboken. Jag fick betala 250kr för att få ett nytt sim-kort till mobilen och jag får använda min gamla mobil igen. Hoppas verkligen att jag får ut något på försäkringen!!!

För att jag ska kunna få något av försäkringsbolaget så vill de ha en kopia på polisrapporten och på kvittot till mobilen. Igår (fredag) så tog Mattias med kvittot till jobb för att han skulle kopiera det. Självklart tappade han kvittot ute på stan innan han hann kopiera det haha.

Som tur är ringde en Willy och sa att han hade hittat ett kvitto på en mobil som nog var min. Så idag återförenades jag och mitt kvitto och på måndag får Mattias försöka kopiera det igen, bättre lycka nästa gång hoppas jag!

Ha det nu så bra så ska jag ladda inför nästa uppdatering. Kramar Annie

Inspark

Detta kommer bli ett väldigt kort blogginlägg. Jag har gått på skolan i två dagar, alltså haft två dagars inspark och jag är heeelt slut. Nu vill jag bara sova i några dagar. Men mamma och pappa, jag mår bra iallafall :D

Torsdag och mer regn

Usch det har regnat hela dagen och från och till kommer det även små åskknallar. Vi som skulle ut och cykla... Vi sitter och väntar på uppehåll, men usch nu kom en knall till. Missförstå nu inte, jag tycker det är mysigt med regn och åska när man sitter inne, men inte när man vill ut och cykla och upptäcka sitt Jönköping.

Idag kom brevbäraren med mer papper från skolan och det börjar verkligen närma sig. På måndag börjar jag och jag börjar bli väldigt nervös, och jag antar att jag inte är ensam om det. Jag ska ju inte precis vara ensam i min klass.

Men innan skolan börjar så ska vi hinna med ett besök i Skåne. Imorgon kör vi söderut för Malmöfestival, Ystad Tattoo och träffa lite vänner. Ska bli skönt att få träffa lite människor man känner men samtidigt så blir jag nervös för att jag inte ska vara här och ladda inför måndag. Inte för att jag vet hur jag ska ladda men ändå...

Nä nu har jag suttit framför datorn tillräckligt länge. Ska gå och se om Mattias vill ha en smoothie och kanske något att äta. Som vanligt är vi inte så bra på att hålla våra mattider, så idag har det bara blivit frukost. Vi måste skärpa oss.

Medan vi skärper oss här så hoppas jag att ni alla andra har det bra var ni än är// Annie

Regn regn regn

Nu är vi på plats i Jönköping igen... eller ja, det var vi redan i måndags kväll men som ni vet så är jag inte jätte snabb på att blogga. Iallafall, nu är vi inne på sista semesterveckan, jag börjar skolan på måndag och Mattias börjar jobba på allvar igen.

Det var meningen att vi skulle ha kommit hit på måndag förmiddag men vi kom inte ifrån Holmeja förrän vid två och sen stannade vi till på Ullared. Mattias hade aldrig varit där så det blev debut för honom. Det första han sa när vi kom in på Gekås var wooow, jäklar vad mycket grejer, och ja det är det men man behöver ju faktiskt inte kolla på allt. När vi shoppat färdigt, det blev bl.a. tvättmedel, strumpor, en planeringskalender för vårt nya planerande liv och lite blandade hygienprodukter (Ja Stella jag köpte billiga tamponger).. ja var va jag nu, just det. När vi shoppat färdigt körde vi vidare till Värnamo för att hjälpa en kille som hade problem med startspärren på sin bil, eller ja vi och vi. Jag följde med som sällskap och drack kaffe och åt kakor. Han hade världens finaste hund, en samojed som var hur glad som helst att se oss. En sådan hund vill jag ha i framtiden, vi har ju pratat om att skaffa hund men den är alldeles fel för en lägenhet. Den vill vara ute den mesta av tiden. Så det får bli i framtiden när man har hus...


Så här ser en Samojed ut, för er som inte vet. Jätte fina! Och de ser alltid så glada ut.

Sen hann vi inte med mycket mer i måndags, middag på Harrys i Värnamo och sedan hem och packa ur alla sakerna ur bilen. Denna rundan hade vi med våra cyklar eftersom mamma var jätte snäll och lånade ut sin bil till oss. När vi skulle ställa ner cyklarna i vårt cykelförråd så blev vi lite chockade. Det är klottrat på alla väggarna i förrådet, det hänger rostiga krokar i taket och där låg 5-6 stycken rishögar till cyklar, och där ska vi ställa våra nya cyklar?!? Nej tack! Cyklarna bor numera på vår balkong, tack och lov att det finns hiss. och.

Tisdagen spenderades med att tvätta, äta tacos och kolla på åtta avsnitt av OC. Det är riktigt spännande nu, fastän jag redan har sett alla avsnitten. Jag kommer inte ihåg allt som kommer hända.

Nu är det onsdag och det var meningen att vi skulle spendera dagen med att cykla omkring och upptäcka Jönköping men det blåser jätte mycket och ösregnar.

Vår underbara utsikt (not).

Jag vet att detta inlägget börjar bli väldigt långt men jag måste bara nämna lite om helgen också, det blir ju så när man inte bloggar så ofta.

Vi körde ner mot Skåne i torsdags, på vägen dit gjorde vi några stopp. Vi kollade först på en husvagn, men den var fuktskadad vilket ägaren hade "glömt" att nämna. Kändes som en väldigt onödig omväg. Sedan körde vi till Borås och träffade Jimmy, en kompis från offroaden. Snackade lite med honom, eller tjötade som de säger i Borås. Det tog ett tag innan jag fattade att tjötade betyder samma sak som snackade, i början trodde jag att han menade att han tyckte jag var tjatig. Vilket inte jag ser som något positivt. Som tur är hade jag ju fel...
När vi ändå var i Borås så körde vi till Halens för att provsitta en soffa till mamma, dock var den stenhård så vi rekomenderar att hon köper en annan. Sedan bar det iväg till Skåne. På fredagen jobbade jag på dagen och på kvällen var det födelsedagsfest hos Ammy och Mike, Ammy fyllde 21. På lördagen var vi på födelsedagskalas på Löderupsstrandbad. Mattias systerdotter Linn fyllde 10 år så det blev kaffe, kakor och kladdkaka. Sedan badade vi i havet och "männen" roade sig med att gräva håller och försöka bygga tunnlar. Vissa blir aldrig riktigt vuxna, som tur är!


Mattias och Joakim gräver för fullt, och Joakim försöker även stå på huvudet ser det ut som...


Fin utsikt på campingen.


Min badpojke.

När vi badat färdigt så körde vi hemåt (Holmeja, vårt hem när vi är i Skåne), på vägen stannade vi och köpte pizza som vi tog med hem för att sitta och fresta Ronja och Calle som var ensamma hemma och hade ätit äcklig ravioli.

På söndagen körde jag in till Malmö och fikade med Stella som jag inte hade träffat på hela sommaren. Det var kul att få lite uppdatering om vad hon har för planer och drömmar för framtiden. Hoppas verkligen vi kommer hålla kontakten. Fick reda på att hon ska börja plugga i Lund men först ska den fuskisen åka till Rhodos i två veckor. Väldigt fuskigt. Våra semesterplaner blev inte av utan vi får spara drömmarna till nästa sommar. Det kom ju en flytt mitt i vår planerade semester.

Senare på kvällen blev det bio med hela familjen, vi såg Harry Potter och halvblodsprinsen. Den var bra men jag kom inte riktigt ihåg vad som hänt i de tidigare filmerna så det blev lite förvirrande för mig. Mysigt med bio iallafall!

Sen blev det måndag och den har jag ju redan berättat om så nu måste detta inlägget vara slut. Jag får bli bättre på att uppdatera ofta så att inläggen slipper bli så långa i fortsättningen.

Ha det så bra // Annie

Mitt underbara liv

Jag kan inte fatta det... just nu verkar allting gå rätt i mitt liv. Som ni kanske kommer ihåg så är lägenheten som vi flyttat till inte så jätte fräsch, men nu har vi fått tag på en annan lägenhet. En lägenhet som ligger 1 km från högskolan. Den är på 90 kvadrat och har tre meter i tak, är ljus och fin. Helt underbar med andra ord!

Idag var jag och Mattias på IKEA och köpte det billigaste soffbordet vi kunde hitta, eftersom vi inte vill lägga pengar på ett bord som kanske inte passar in i nästa lägenhet. Vi hade ju ett i den gamla lägenheten, men det trillade ut ur flyttlastbilen och efter det såg det inte mycket ut för världen. Vi köpte även lite andra nödvändigheter som handdukar, en dörrmatta (bara 19kr, IKEA är billigt), en toaborste och en duschskrapa.

När vi shoppat klart på IKEA så bestämde vi oss för att vi lika bra kunde ta en runda på A6 när vi ändå var där (A6 är Jönköpings största shoppingcenter och det ligger bredvid IKEA). Vår lilla runda slutade med att jag nu är ägare av en sprillans ny mobil. En sony ericsson C905. 8,1 MP kamera, vilket tydligen ska vara bra. Vi har pratat om att vi skulle skaffa en liten digitalkamera som vi kan ta med överallt istället för Mattias stora superkamera. Nu är även det löst. Förresten så har vi även skaffat ett hemnummer nu. Både hemnummret och mitt gamla mobilnummer går till den nya telefonen, men nu kan ni alltså ringa mig på mobilen men ni betalar bara som för att ringa till en vanlig hemtelefon. Bra va!

Så här ser den ut:

Snygg eller hur!

Imorgon bär det av mot Skåne igen. På fredag ska vi fira en kompis till Mattias som fyller år och på lördag ska vi fira hans systers dotter som även hon har fyllt år. Fast denna gång kör vi inte raka vägen till Skåne utan vi ska göra en avstickare till Borås för att hälsa på en kompis, kolla in ellos och halens affärer för att kolla efter en soffa som mamma vill ha och sedan ska vi faktiskt kolla på en liten husvagn som vi hittat på blocket. Dock tror jag inte det blir något eftersom vi måste vara sparsamma nu. Iochmed att vi sa upp lägenheten tre dagar försent så kommer vi behöva betala dubbel hyra den första månaden i den nya lägenheten. Tråkigt men förhoppningsvis värt det.

Nu kom Mattias precis in genom dörren, han har varit på Willys. Positivt med denna lägenheten är att det bara är 300 meter till affären (nästa lägenhet är det dock bara 100 meter, bara positiva saker med den nya alltså :P ). Nu ska jag gå och fixa mat. Ha det så bra// Annie

RSS 2.0