55

... det är antalet kartonger vi har packat nu! Vi räknar med att vi kommer behöva ca fem kartonger till, och vi har kommit fram till att vi nog har för mycket grejer. Nu skulle man ju gärna vilja säga "Ja nu kommer det ta lång tid innan vi flyttar igen", men icke så nicke. Vi kommer flytta ifrån lägenheten så fort vi hittar något annat. Vi körde nämligen upp till Jönköping idag och hämtade nycklarna till lägenheten och jag skulle också få se den för första gången (bara tre dagar innan vi flyttar in). Och fy fan säger jag bara!!

Vi gick igenom besiktningsutlåtandet där det stod att det bara fanns "normalt slitage" på lägenheten och att det inte fanns något som skulle åtgärdas. Nähä.. Hål rakt igenom toadörren, 16 skruvar, skruvhål och pluggar kvar i hallen och 20 i arbetsrummet. 8 stora spakelmärken i sovrummet (det är meningen att man ska spakla för att det INTE ska synas att det har varit hål, inte för att det ska synas ännu mer. Dessutom satt den gamla hyresgästens trasiga persienner kvar och det var en massa skräp och en matta kvar i källarförådet. Vi gick till områdeskontoret för att klaga och de sa att de vanligtvis inte åtgärdade sådanna små saker, men de lovade oss iallafall en ny besiktning. Med de löftet började vi köra de 35 milen hem igen. Någonstans vid Helsingborg så ringde vår hyresvärd angående besiktningen och wiihoo nu ska vi få omtapetserat helt i hallen, de fula spackelmärkena i sovrummet ska fixas till och tapetseras över och toadörren ska fixas. Ett litet steg mot en bättre lägenhet men ett stort steg för hyresgästerna!

Glömde förresten att berätta att den underbara klädkammaren jag drömt om inte riktigt existerar i vår lägenhet. Den såg fallfärdig ut och hyresvärden viftade bort det med kommentaren "vi räknar det som förråd så det åtgärdar vi inte alls". Så lägenheten kan de fixa till men ett rum ska stå och förfalla för att det är tydligen ett förråd.. Knäppt

Jaja nu letar vi som galningar efter en fin lägenhet som kan bli vår. Kollar blocket ca 10 gånger om dagen nu... eller iallfall från och med idag. Nu är det sovdags. Vi kanske hörs av imorgon// Annie

Aaah pack-panik

Vi har packat över 30 kartonger plus en massa bagar och sopsäckar, och det känns som att vi har massor kvar. Flyttlasset går på lördag och vi har kommit fram till att vår lastbil nog inte kommer räcka till. Om någon känner för att köra 30 mil med några kartonger så säg bara till!

Dagens flyttinfo:
- Vi har kört till Shurgard och köpt ännu ett tio-pack flyttkartonger
- Packat ca 10 kartonger
- Gjort en planering (mestadels jag)

Någonstans där emellan kom det in en geting i vardagsrummet, vilket skapade panik! Nu kan vi iallafall säga att den där ARB-katalogen (med snygga tjejer) som Mattias fick av min pappa har kommit väl till användning. Den var utmärkt att döda getingar med!

Nu måste jag fortsätta packa och äta ihjäl mig på fudge.

Stressiga pack-hälsningar Annie

Lördag

Så nu börjar flytten kännas lite mer på riktigt... jag har preis packat två flyttkartonger med bara kökssaker. Jag börjar tvivla starkt på att våra flyttkartonger kommer att räcka! Men Mattias har sagt att han ska rensa bland sina saker innan flytten så vi får väl se hur mycket som blir kvar. Hoppas bara inte att han kastar allt för det finns många fina saker.

Nu måste jag snart börja göra mig iordning för Mattias kom precis innanför dörren (har varit ute och cyklat en runda) och om en halvtimme ska vi iväg. Det är ju denna helgen som Sommarrocken är. Vi har varit där både torsdag och fredag, men ingen av dagarna var särskillt händelserika. Joddla med Siv spelade igår och som vanligt var de det bandet som drog mest publik. Tydligen skulle det vara sista året dom spelar på Sommarrocken. Undrar ifall några biljetter kommer säljas nästa år?!?

Jaja nu måste jag skynda mig. Vi ska vara i Holmeja innan halv tre och hämta bilen med taktältet. Idag blir det nämligen grillning och förfest med mina föräldrar och ca tre andra familjer. Sen blir det sommarrocken med bla Kevin Borg och Tomas Ledin. Tomas Ledin är sommar! Och som vädret ser ut nu så regnar det iallafall inte.

Nu duscha!

Trevlig lördag på er allihop// Annie

Måndag

Så var det måndag igen... Det ska ju vara veckans segaste dag, men denna dag har faktiskt gått snabbt. Dagen började med att klockan ringde 07.00 (inte uppskattat!) fast det blev att jag snoozade till tjugo över så det blev vldigt brottom sen. Stack till Holmeja och jobbade hela förmiddagen med att inventera filter och försöka få upp allt på hyllorna. Vid lunchtid var det dags att hämta farmors lilla chihuahua. Så jag körde hem till farmor och hämtade upp henne och sedan bar det av. Allt gick bra och kvitto skrevs och nu är farmor ägare till lilla Bella. Jag får försöka fixa en bild nästa gång jag träffar henne (Bella alltså, farmor har jag på bild). Klappade Bella lite och sa hej då till farmor så körde jag och jobbade igen. Ingen jätte spännande dag på jobb precis, men man får ju lön så småningom och det behövs om vi ska kunna åka på semester :D.

På vägen hem så stannade vi och handlade på ICA i Svedala bara för att vi skulle få en skymt av Sara när hon jobbade. Och vi såg henne haha. Mycket flitig!

När vi kom hem så var det meningen att vi skulle laga mat, men vi var jätte trötta och skulle "bara" lägga oss och vila en stund på sängen. fem i åtta vaknar jag av att jag dreglar på kudden. Bara till att väcka Mattias och börja laga mat. Nu har vi iallafall ätit, pasta kuddar med karl-johansvampfyllning och laxkuber, sparris, små tomater, champinjoner och steklök. Bara stek alltihop (inte pastan förståss, den ska man koka) och blanda ihop allt. Servera med någonslags sås, idag hade vi aioli med lime och nån gång har vi haft grekisk yoghurt blandad med citronpeppar. Passar utmärkt båda två. Smaklig spis!

Nu är jag väldigt mätt och sitter här och kollar på soffor, gardiner och värmeljushållare. Ska bli så himla roligt att få inreda hur man vill, ja självklart som Mattias vill också. Även om han mest säger "jag vet inte vad som passar, du får välja". Onej, han ska minsann få vara med och bestämma, om han vill eller ej haha. Det finns miljontals olika soffor men alla är antingen för fula, för dyra eller för obekväma... Jaja vi hittar väl något, vi behöver ju inte köpa den direkt när vi flyttat. Vi får leta till vi hittar en bra.

Ha en bra måndagskväll, nu ska jag bara vänta på att Mattias ska jobba klart sen blir det mys med godis och OC. Man behöver ju faktiskt lite vardagslyx. Jag tyckte jag var så duktig som klarade mig hela helgen utan att äta godis så nu köpte vi en påse i belöning haha. // Annie

22 minuter

22 minuter... det är så lång tid jag har på mig att skriva ihop ett inlägg innan datorn dör. Mattias har glömt laddaren i Holmeja. Men jag har ju inte hittat på så himla mycket idag så det borde inte vara ett problem haha.

Vi tog sovmorgon till kl elva, sen gick vi upp och åt frukost och Mattias satt lite vid datorn och jag läste en bok för en gångs skull. En helt vanlig bok! Jag har inte läst en vanlig bok på jag vet inte hur länge. I och med att jag i vanliga fall läser så många böcker i skolan så har jag tröttnat på att läsa på min fritid. Men nu har jag byggt upp ett litet lager med böcker jag ska läsa så nu ska det bli ändring. Just nu håller jag på med boken Syskonkärlek av Katarina von Brendow. En udda bok! Får se vad jag tycker om den nr jag läst lite mer. När jag är färdig med den så blir det nog Aprilhäxan eller 14 år till salu. Jag har lånat en hel hög med böcker från både mormor och farmor så jag kanske ska läsa dem innan vi flyttar så blir det inte lika svårt att lämna tillbaka dem. Ja isåfall får jag nog sätta fart!

På tal om böcker så fick jag en ny kokbok av farmor idag (ååh jag älskar kokböcker). Den handlar om vad vi stoppar i oss och så, man kan ju egentligen säga att det är en bok om näringslära. Vilket jag tycker är jätte intressant så jag ska börja läsa i den så fort jag skrivit klart detta inlägg. Vilket jag nu har 21 minuter på mig att göra...

Jag fick boken när jag och Mattias var hemma och hälsa på hos min farmor idag. När vi var där så sa jag att vi önskade oss grytlappar tills vi flyttar. Så nu har vi sju par! Anledningen till att vi körde hem till farmor från början var att igårkväll när jag satt och kollade runt lite på blocket så hittade jag en annons om en familj som behövde ett nytt hem till deras 1,5 åriga chihuahuatik. Perfekt, det är ju precis vad farmor har letat efter. Dessutom så bodde de bara en bit ifrån min farmor. Så jag mailade dem mitt i natten, och idag efter ett telefonsamtal och ett besök så har farmor blivit med chihuahua. Vi ska åka och hämta den och betala för den imorgon. Bella heter hon och hon är jätte söt. Jag blir nästan sugen på att ta hem den själv haha. När vi varit och hälsat på lilla Bella så åkta vi hem till farmor igen och drack kaffe och kollade på gamla foto. Det blev inte att vi körde därifrån förrän vid sextiden. Så våra planer om att köra till Ystads djurpark får vi ta en annan dag. Men det var trevligt så det gör ingenting.

Ohoh 15 minuter kvar... När vi körde från farmor så var vi väldigt hungriga så det blev pizza och sedan körde vi till Holmeja och jag och Fannie gick en lång runda i skogen och snackade skit medans Mattias körde hem och fixade med lite grejer. Lite senare så kom han hem till Fannie och vi åt rabarberpaj och snackade ännu mer skit. Jätte trevligt var det. Nu har vi nästan precis kommit hem och Mattias dödade jätte spindeln i soffan så lugnet är återställt. Datorn dör snart och nu ska jag läsa min nya spännande kokbok.

Ni får ha det så bra// Annie

Lördag

Eller ja tekniskt sätt är det ju söndag nu... men detta inlägg handlar om lördagen.

Idag har vi varit på stranden och jag brände mig. Jag badade även i det svenska havet för första gången på väääldigt många år. Det var inte så kallt som jag trodde att det skulle vara, men det blev bara ett snabbt dopp. Det är ju inte någon Italienvärme precis!

Ska bli skönt med lite semester utomlands sen, även om det är varmt här också så saknar jag att havet är varmt och att man kan gå till en glassbar varje kväll. Utan att man är onyttig hehe. Fast innan vi åker på semester så ska vi ju hinna med en del. Nästa helg är det sommarrocken i Svedala, sen helgen efter det ska vi till Bakken med Mattias familj. Sen är det bara en helg kvar innan flytten så då blir det väl till att packa. Jag kan fortfarande inte riktigt fatta att vi faktiskt flyttar till Småland! Jag har inte ens fått reda på om jag kommer in på skolan än. Så det får väl bli en kommande överraskning...

Vi flyttar den helgen vid månadsskiftet och sen drar vi söderut förhoppningsvis direkt på måndagen eller tisdagen. Ska bli så kul. Vi har börjat kolla lite på kartor och håller på att diskutera lite om vart vi ska, men just nu siktar vi väl på att köra ner till Kroatien och på vägen dit hinna kolla lite andra länder och huvudstäder. Planera är en av de roligaste delarna när man ska ut och resa haha.

Ja just det, tillbaka till lördag. När vi hade varit på stranden så gick vi en liten runda inne i Ystad bara för att det var så längesedan vi var där, men alla affärerna var stängda och det var så himla varmt så vi gick nog inte mer än en kvart. Sen körde vi hem och duschade och smörjde in oss med efter sol, vilket behövdes på mig eftersom jag inte smörjde in magen, jag tänkte som så att jag ändå aldrig bränner magen så den kunde jag strunta i att smörja in. Nu vet jag varför jag aldrig brännt magen förut... för att jag brukar smörja in den såklart!

Efter det stack vi till Intermezzo och åt middag. Det blev carbonara för mig (som vanligt) och Mattias körde på en egenkomponerad blandning av gyrostallrik och kycklingtallrik. Väldigt mätta blev vi! Sedan körde vi till Holmeja för att hämta min mobil som jag glömt där och även för att se om Ronja levde. Hon är nämligen ensam hemma några dagarna nu, vilket gör mamma väldigt orolig. Men vad finns det att oroa sig för? Hon har ju datorn och fyra färdigrätter, vad mer kan hon behöva?!?

Sen blev det lördagsmys i soffan med en halvkass film... eller ja den va nog helkass. Vi såg på The hottie and the nottie med Paris Hilton och den filmen var verkligen en nottie! Men den dög till att spendera en slö lördagskväll.

Detta är allt jag hunnit med idag. Vi funderar på att eventuellt åka till en djurpark imorgon. Får se om det blir Skånes djurpark eller Ystads djurpark. Ystads verkade betydligt mer spännande. Där har de ju exotiska djur som zebror och apor. På Skånes har de bara nordiska, dessutom var jag där förra året när vi firade att jag fått mitt körkort, vilket jag förövrigt nu har haft ett år och en dag. Bara 364 dagar kvar innan prövotiden är slut. Inte för att det varit ett problem hittills. Förrutom när jag bara haft det nån månad och jag fick parkeringsböter. Då fick jag höra att om man hade prövatid så blev man av med körkortet om man fick parkeringsböter. Då blev jag väldigt nervös, men som tur är så var det ju inte sant.

Nu ska jag nog snart gå och lägga mig. Ni får ha det så bra// Annie

RSS 2.0