Snart bär det av igen...

Ja snart bär det av mot Skåne igen. Känns som att vi inte gör något annat än kör den lååånga vägen mellan Svedala och Jönköping. 30 mil tre helger i rad... och även nästa helg blir det antagligen att vi åker ner. Då fyller Linnea (Mattias systerdotter) 6 år och det vill vi ju inte missa, dessutom är det ju fars dag. Det vill inte våra pappor att vi missar haha. Men vi får se hur det blir, vi börjar ju flytta på måndag så vi får se vad vi hinner.

Nu måste jag springa iväg och packa det sista för nu kom Mattias ut ur duschen.
Ha en bra fredag, kramar Annie

Som gjort för mig

Det verkar som att de flesta inläggen idag har handlat om saker jag vill ha, det är bara för att jag har suttit och surfat runt så mycket i eftermiddags. Vissa dagar blir det så. Och nu har jag hittat ännu en sak som jag vill ha.


Ett kokboksställ!

Tänk er hur fint det kommer vara att ha det framme i köket med en fin kokbok på. Jag älskar kokböcker (har det efter mormor) och det är som att detta stället va gjort för mig. Det är det finaste jag har sett på länge!
Och nä jag är ingen hemmafru, det råkar bara vara så att jag idag har städat och bakat en paj för att jag tyckte det va kul. Har gått på IKEA och kollat efter en smörbytta och nu har skapat mig ett stort behov av ett kokboksställ. Det är fullt normalt! hihi

Ha en bra torsdagskväll. Kramar Annie

Hemma från shoppingrundan

Nu har vi kommit hem från vår lilla shoppingrunda. Vi skulle till IKEA för det va dags för Mattias att betala hyran på garaget och av någon konstig anledning så bestämde de träff på IKEA. Helt okej för mig iallafall, jag tackar inte nej till en runda på IKEA. Det blev massa fina ljus och fler matlådor. Vi tog också en runda inne på A6-center, med oss därifrån fick vi tandkräm och listerin i reseförpackning, jag ska till tandläkaren imorgon så då måste tänderna vara fina. Inne på Coop stod vi och diskuterade ifall vi skulle köpa julmust eller inte. Eftersom vi hade sagt att vi inte skulle dricka läsk på vardagar så borde vi ju inte, men samtidigt hade det ju varit väldigt gott, då sa Mattias "men julmust är ju inte onyttigt". Så även julmusten fick följa med oss hem...

Snart ska vi värma lite äppelkaka som blev över från igår och hälla upp vars ett stort glas kall julmust. Mums!
Får väl se om det finns något kul på tv också för vi kan nämligen inte kolla på film för idag packade jag ner alla filmerna och cd-skivorna. Packade fyra flyttkartonger idag, det börjar ju verkligen närma sig nu. På måndag flyttar vi; äntligen!

Ha en mysig fredagkväll, kramar Annie

Fler fler fleeer

Jag hittade fler.


Visst är de söta!

Det sötaste på länge, jag vill ha!

Just nu sitter jag vid datorn och surfar runt lite medans Mattias lagar köttbullar. Mums kommer det bli, det är jag säker på! Och jag är inte taskig som inte hjälper till, jag har faktiskt redan lagat mat en gång idag. Jag bakade en tacopaj så att vi ska kunna göra massor av matlådor. Lite synd att frysen är full bara, får se hur jag ska lösa det...

Iallafall; jag var inne på houseofhedda.se och då hittade jag de här:




Det finns många fler och de är så himla himla söta!
Jag vill ha dem allihop, och sen ska jag sy kläder till dem haha.

Nu måste jag fortsätta kolla runt på houseofhedda, där finns ju massa fina saker.
Kramar Annie

Mer på min önskelista

Mamma här kommer mer grejer till min önskelista:


Ett muffinsträd från Bagarenochkocken.se.
Det hade ju varit jättefint att ta fram när man får gäster.



En pastamaskin. Även den från Bagarenochkocken.se.
Hur kul som helst ju, speciellt för oss eftersom vi äter pasta väldigt ofta.



En sminkpalett från Isadora. Dock är det inte den här färgen jag vill ha.
Den jag vill ha heter nr 56 Smokey eyes.
Mycket viktigt!



ST70E BaByliss iPro 230 iCurl.
En locktång/plattång. Den funkar som båda.


Andra boken


Tredje boken


Och fjärde boken i serien En shopoholics bekännelser.
Jag har ettan men vill ha de andra tre också.


Den första boken finns ju som film och den vill jag också ha!


Jag vill också ha Sex and the city-boxen. Men det visste du redan eftersom jag önskade mig den i födelsedagspresent, studentpresent och i julklapp förra året...

Så mamma, nu har du fått massor av tips. Bra va! Det är bara att börja shoppa.
Kramar Annie

Jag vill ha


De här vill jag jättegärna ha i julklapp!

De kostar 95kr på Mihi.se. Det är nämligen rea där, skynda in och köp dem till mig!
(Klicka på länken nedan)


Vad har jag sysslat med då?

Ja vad är det då som tar så mycket tid att jag inte hunnit blogga... Jo jag har ritat massor. Bland annat det här:


Det syns kanske inte så tydligt vad det är men det ska föreställa en harpa och en orgel.
Uppgiften bestod av att vi fick ett papper med några streck åt olika håll, sen skulle man göra något av det. Så här blev alltså min tolkning. Jag har ju lång väg kvar till jag är lika bra på att rita som mina systrar, men jag ska försöka iallafall :D

Nu ska jag fortsätta packa. Vi flyttar ju på måndag. Gud vad jag har längtat!
Ha en bra torsdag eftermiddag. Kramar Annie

Grattis på födelsedagen pappa

Idag fyller min kära pappa år. Det firade vi med hemlagad fisksoppa, äppelkaka och bio. Synd bara att pappa inte fick vara med... Eftersom vi inte hade möjligheten att fira honom med resten av filmen igår så firade vi lite här istället. Men i helgen ska vi köra ner till Skåne och fira honom ordentligt.


Hur mycket jag än försöker så vill bilden inte vända sig, därför får ni se soppan från sidan...
God var den iallfall!



Vi va ju och såg premiären av den här.
Om man gillar Michael Jackson så tycker jag absolut att man ska gå och se den. Jag satt och njöt i två timmar medans Mattias somnade till några gånger. Dock säger han att han tyckte den va bra...


Hoppas du hade en bra födelsedag pappa. Kramar Annie

Tävlingen i Danmark

Nä jag ligger inte på rehab... även om det hade varit ganska skönt. Har så himla mycket att göra i skolan så just nu ser dagarna ut så att jag stiger upp på morgonen, åker till skolan, kommer hem och pluggar och sen äter. Pluggar lite mer eller halvsover i soffan tills det är dags att gå och lägga sig. Så går alla dagar just nu. Jättetråkigt är det,  men så är väl livet (inte jättetråkigt alltså utan lite stressigt ibland).

Iallafall så var vi ju på tävling i Danmark i helgen. Ja jag orkar inte skriva så mycket om vad som hände och hur det var men jag kan ju säga så här; trasig lastögla, punktering, trasig hi-lift, ett hjul som trilla av, Mattias som fastnade i dörren och rev sönder sina byxor (hehe) är snäll så jag lägger inte in en bild på hans rumpa. Här är en bild som representerar allt detta.


Jasså, vänster bakhjul bestämde sig för att köra iväg på ett annat håll...

Om ni vill läsa mer om tävlingen kan ni gå in på pappas eller Mattias blogg.
Där finns fler bilder.

Ha det bra, kramar Annie

Fram och tillbaka mellan Skåne och Jönköping

Fy vad trött jag är idag! Jag och Mattias körde ner till Skåne igår för att det är ju tävling i Danmark i helgen och vi ska samköra med Skåningarna. Vi kom ner vid sex-halv sju och satt och snackade lite hos mina föräldrar innan vid körde till Intermezzo för att äta middag. intermezzo har varit en av mina favorit restauranger innan och jag har saknat den jätte mycket nu när vi bor i Jönköping (okej jättemycket var kanske att ta i lite). Men jag blev jättebesviken på maten, den smakade inte alls som den brukade, typiskt.

Iallafall. när vi satt där och åt så säger Mattias plötsligt "shit!! jag har ju glömt sandstegarna". Fan också! Ja vi fick ju äta klart och sedan bege oss mot Jönköping för att hämta sandstegarna. Vi var nere i Skåne igen vid halv två inatt, det är så himla drygt att köra den tråkiga vägen mellan Jönköping och Skåne. Bara skog hela vägen. Men nu har vi sandstegarna iallafall och just nu är Mattias ute och försöker täta växellådan, för när vi skulle köra ner igår (första gången) så upptäckte vi att växellådan läckte, fortfarande! Så nu hoppas vi på att tätningen håller så att vi kan köra tävlingen i helgen annars så får vi vara publik.

Nu ska jag gå och duscha, packa ihop våra grejer och sedan sticka och handla mat. Vi måste ju ha mat under tävlingen. Vi kör hela lördagen och då kommer vi antagligen bli väldigt hungriga.

Ha en mysig fredag.
Kramar Annie

Ullared på tv5

Vet ni om att det ska börja sändas en serie på 5:an som handlar om Ullared? Den måste vi ju bara följa. Jag var precis inne på tv5:s hemsida och gjorde ett quiz om Ullared. Jag kan härmed stolt berätta att jag ligger på tionde plats på deras topplista. Inte illa eller hur!


Ska ni följa serien?
Jag ska iallafall se det en gång. Det är ju kul att shoppa där så det är kanske kul att kolla på när andra shoppar där också. Kanske kan stilla mitt eget shoppande haha.


Nu ska jag fortsätta med vårt onsdagsmys.
Kramar Annie

Smyckesställ från mihi.se

Mamma har önskat att få veta vad jag önskar mig i julklapp (tidigt jag vet, men i min familj älskar vi julen och börjar gärna så tidigt som möjligt), så nu skapar jag en liten kategori som får heta Annies önskelista.


Detta fina smyckeställ vill jag ha!

Klicka på bilden nedan för att gå till sidan


Juliga kramar Annie

Packpanik

Nu har jag packat om alla lådorna i arbetsrummet (alltså alla de lådor vi inte brydde oss om att packa upp sist vi flyttade), jag har även börjat packa inför helgen. Problemet är bara det att jag inte vet hur mycket jag ska packa och jag vågar inte ringa mamma och fråga för när Calle frågar så tycker hon att han är stor nog till att kunna packa själv, så då tycker hon nog att jag är det också:P

Jag har iallafall packat fem par byxor, fyra tjocktröjor, 8 par strumpor mm. mm. Mer än så här kan jag väl inte göra av med på tre dagar?! Och jag har ingen jacka har jag upptäckt, bara en dunjacka och det är inte särskilt brandsäkert. Mamma kanske har en bra?


Det bästa sättet att packa på är att lägga fram allt så man ser vad man har!
Som ni ser så får jag packa till Mattias också, han är fortfarande i garaget. Men han va alldeles snart klar så han skulle köra hem. Han ska stanna på vägen och handla rostebröd också för vi ska göra varma mackor i grillen (som Mattias fick i födelsepresent av min familj, mycket bra present!).
Mums!


Jag har även hunnit med att diska allt på diskbänken, vilket i princip va allt vi äger pch har, och städa hela köket. Nu är jag trött och har belönat mig själv med ett glas iskall julmust. Det är toppen att julen snart är här!

Ha nu en trvlig onsdagskväll, kramar Annie

Skiss och gestaltning

Idag har jag haft min första lektion i skiss och gestaltning. Det var jättekul! Men svårt, rita har ju aldrig varit min starka sida...


Kan ni ens se vad det ska föreställa?


En sån här såklart!
Det kanske syns bättre när jag har fått dit lite skuggor och så.
Eller inte, vi får väl se...


Nu ska jag packa om lite flyttlådor och jag ska även packa inför helgen. Man får ju passa på medans det är ljust ute, vi har ju bara satt upp taklampa i köket. I de andra rummen klarar vi oss med en liten fönsterlampa. Lampan i hallen får även assistera i vardagsrummet när vi behöver mer ljus där (mer än en liten fönsterlampa) och i det rummat som är fullt med flyttlådor. Vi får väl försöka hänga upp fler lampor i nästa lägenhet, vi tyckte ju inte att det va lönt i denna lägenheten eftersom vi inte skulle bo här så länge.

Jag ska även räkna lite matte och om jag hinner så ska jag sätta mig och skissa lite, det va ju riktigt kul!
Kramar Annie

Tefrossa

Som ni vet så upptäckte jag för ett tag sedan hur gott te kan vara. Det är konstigt hur jag som aldrig gillat te innan nu sitter och googlar te haha. Jag hittade in på en sida där de har massor av sorters te och saker som har med te att göra. Tefrossa heter sidan, och det är precis vad jag och Mattias har börjat göra. Frossa i te och testa nya sorter. Jag har kollat runt på sidan och det finns hur många sorter som helst! Svårt att välja så jag får vänta att beställa tills Mattias kommer hem och kan hjälpa mig välja.


Gå in och kolla
Och frossa!


Kramar Annie

Lite shopping på A6

Nu har vi kommit hem från vår shoppingrunda på A6. Vi köpte lite grejer till helgen och lite annat som vi behövde, och ville ha hihi.

Shoppingpåsarna!

 

På naturkompaniet blev det en termos till helgen. Varm dryck kan ju behövas när man ska vara ute hela dagen i slutet på oktober. På teknikmagasinet köpte vi kom-radios. Han i affären kollade konstigt på oss när jag sa att vi inte behövde ha så lång räckvidd för Mattias skulle sitta i bilen och jag springa bredvid...

 

På Bokia köpte jag pennor i olika hårdhet till min första lektion i Skiss och gestaltning imorgon. Det ska bli spännande, vi ska ta med ett verktyg som vi ska måla av. Får se vad Mattias tar med hem till mig från garaget.

Jag köpte även en rosa stiftpenna. Jag behövde en stiftpenna, den är rosa och fin och dessutom skänte jag pengar till Rosa bandet.

 

På Village köpte vi röda ljuslyktor så att vi ska få det lite mysigare här hemma. Vi köpte även Röda filtunderlägg som man kan ha när man dricker något varmt eller liknande. Egentligen så var de väl inte så nödvändiga men de är fina och dessutom kostade de bara 15kr styck.

 

Och äntligen fick vi tag i de fina bokstäverna. De har varit slut ett tag och nu skulle de ha fått in nya så vi gick dit men de va slut igen. Så vi köpte skyltexemplaret.

 

Det var all shopping för denna gången... nä förresten. Vi köpte ny tvål till toaletten eftersom den är slut. Men jag tänkte att ni kanske inte behövde se bild på den. Oliv från Palolive var det iallafall :)

Förresten så har den konstiga mannen varit här tre gånger idag. Han satte sig och ropade in genom grannens brevinkast som vanligt. Idag ropade han på mamma alla tre gångerna (eller ja, han ropade mum). Så nu vet vi iallafall att han hör till grannfamiljen. Han är kanske 20-25 år så han är äldre än de andra barnen i den familjen. Vår nya teori är att han är hennes barn från ett tidigare förhållande och nu vill hennes nya man inte ha honom där. Eftersom han får komma in på dagen när mannen inte är hemma men han får inte komma in på kvällen utan då skriker de år honom att gå. Jaja vi får väl se när han kommer tillbaka nästa gång. Men det ska bli väldigt skönt att flytta här ifrån.

 

Ha nu en mysig kväll. Det ska jag försöka ha, i min ensamhet. Mattias är i garaget och ska fixa med det sista på bilen. Hoppas hoppas att allt funkar som det ska nu.

Kramar Annie


Nyss hemkommen

Jag har precis kommit hem från vårt studiebesök. Vi har vandrat omkring och kollat på hus och skog i fyra timmar och nu är jag jättetrött. Jag är väldigt glad att jag tog kängorna och vinterjackan iallafall. Frös gjorde jag inte!

Nu ska jag knåpa ihop en liten lista över grejer vi behöver till helgen och sen bär det av till A6-center för att köpa en ficklampa och liknande.

Ni får ha det så bra!
Kramar Annie

Hej hej

En hel dag utan att jag har bloggat. Woow det händer inte så ofta längre. Anledningen till att jag inte har bloggat är att jag gick i skolan 8-17 och sedan jag kom hem så har jag handlat, lagat mat, packat inför helgen, packat inför flyttan, räknat matte och städat. Inte så mycket tid över till bloggande alltså. Och jag har nog inte mycket emr än så här att berätta om denna dagen.

Imorgon ska jag på studiebesök på Kortebo. Ett obebyggt område som vi ska planera bebyggelse på. Detta är alltså vårat projektarbete som vi ska syssla med denna läsperioden, ska bli både spännande och jobbigt. Samtidigt kör vi också Skiss och gestaltning 1 och Matematisk analys. Analysen kommer verkligen inte bli lätt! Vi hade introduktionen idag och det känns redan som att jag ligger efter. Det ska bli spännande att se hur detta ska gå...

Nu ska jag göra lite varm oboy för det är så himla kallt här och sedan får jag nog börja tänka på att gå och lägga mig. Ska möta Linda kl 8 på skolan och sen ska vi försöka ta oss till Kortebo tillsammans. Bara det blir ett äventyr!

Sov så gott och dröm söta drömmar.
Kramar Annie

På plats i Småland igen

Ja då va vi alltså "hemma" igen. Det är precis när vi kommit fram till Jönköping igen som jag längtar som mest till Skåne. Jag har lite svårt att vänja mig vid att vi bor så långt bort från allt och alla man känner till och ibland längtar jag "hem" väldigt mycket. Speciellt när det är så grått och trist ute, då är det lätt att bli negativ.

Just nu sitter jag med en kopp (kallt) te och jag har tänt några värmeljus. Ska fixa lite inför imorgon och den nya veckan och sen ska jag gå och lägga mig. Med fixa menar jag t.ex. packa min väska, skriva ner mitt schema och liknande. Inte mycket till att fixa och förbereda alltså haha. Men men, det är något iallafall.

Nu ska jag fixa och sen sova. Ha det så bra så höra vi imorgon, då ska jag skriva lite om tävlingen i helgen och allt vi behöver fixa innan torsdag då det bär iväg. det har visat sig vara en hel del. Packlistan är det enda vi har börjat med.

Sov gott, kramar Annie!

Dagarna i Skåne

Nu är jag inne på min sista dag i Skåne för den här gången. Så jag tänkte att jag skulle berätta (och visa) lite av vad jag har hittat på med de senaste dagarna...

Vi kom ner i tisdagskväll och då gick vi och la oss nästan direkt när vi kom ner. Onsdagen började med att jag räknade matte inför tentan, sedan åkte jag hem till Sara vid halv tre. Där blev det fika, massa systersnack och sedan massa Super Mario. Mattias kom hem till Sara vid sex-tiden och sen fortsatte vi spela tv-spel.


Så här ser det ut hemma hos Sara


Vi befriade allihop :D

Vi körde inte ifrån Sara förrän vid kvart i tio på kvällen, det blev verkligen en heldag. På torsdagen åkte jag in till Malmö och mötte Elin för en fika. Det var verkligen jättemysigt och jag saknar henne jättemycket när jag är uppe i Småland. Hon är den jag har träffat mest när jag är nere i Skåne. Vid tolv så skulle Elin börja jobba så då gick jag en liten runda i stan innan jag mötte upp Mattias. Sen körde vi till banken, men det har ni ju redan hört om. Vi stannade till på Skåneplantor och åt lunch, supergod tomatsoppa och sedan körde vi tillbaka till Holmeja.

Mattias åkte på möte och jag åkte med mamma och Sara till Erikshjälpen. Kom där ifrån emd en kokbok, ett spel och en pajform. Ni kanske får se senare. Vi åkte även till Burlöv center och fikade och kollade i lite affärer.


Så här kan det se ut när man fikar med de här två härliga personerna.
Några av dem jag saknar absolut mest!


När vi kom hem från shoppingrundan så åkte jag och Mattias till hans mamma och åt middag. Jättegod soppa och jättetrevligt sällskap :)

Fredagen bestod av mer matte och en fika hos mormor. Sen körde vi upp till Jönköping för min mattetenta på lördagen. Efter tentan körde vi ner igen för att gå på fest. Festen efter finalen i trialen, trevligt trevligt. Dock gick vi och la oss ganska tidigt. Man blir trött av att stiga upp kvart över sex på morgonen, skriva tenta i Linjär algebra i fyra timmar (jag behövde inte alla fem) och sen åka bil två och en halv timme.


Köra ner i tisdags (30 mil), köra upp till Göteborg för att hämta en bil (30 mil) och sedna köra till Holmeja igen (30 mil). Köra upp till Jönköping i fredagskväll för tentan (30 mil) köra ner till Skåne direkt efter tentan (30 mil) och idag ska vi upp till Jönköping igen (30 mil). Samanlagt 180 mil, jag vet en viss person som är väldigt trött på att köra bil.

Nu ska jag kolla klart på Idol, vi missade ju det i fredags eftersom vi, ja just det, åkte bil. Sen får vi väl se vad dagen bjuder på.

Ha en bra söndag, ta vara på helgens sista dag!
Kramar Annie

Wooho! Tentorna är över

Nu är tentorna över för den här läsperioden. Känns superskönt! Så nu sticker vi ner till Skåne igen för lite party party ikväll, det är nämligen sista tävlingen i Skånska cupen eller va tusan den nu är omdöpt till, OC OTC... vad det nu är.

Vi ska bara äta lite och packa det sista sen sticker vi.
Ha en bra lördag!
Kramar Annie

Nu har vi fått vuxenpoäng!

Jag och Mattias har fått lite vuxenpoäng (vilket vi verkligen kan behöva). Igår va vi på banken och öppnade ett gemensamt konto, eller ja, två stycken faktiskt. Vi har ett konto där vi ska ha pengar till mat och räkningar och sen har vi ett sparkonto där vi ska, ja spara såklart. "Och vad sparar vi då till?" ville Mattias veta. Ja vi har ju väldigt många saker vi vill köpa så vi kan ju börja med dem. En hund, en soffa, en husvagn, en resa till Africa som volentärarbetare... Det finns massor vi vill spara till. Hittills har vi ju inte så mycket på vårt sparkonto, men mer kommer det att bli.

Det är lite som Elin sa till mig när vi var och fikade för någon månad sen: "När blevvi så här stora?". Ja det kan man verkligen undra. Jag är sambo i Småland och pluggar på högskola och Elin har flyttat till Malmö och har ett hetidsjobb. För fem år sedan satt vi på mitt barndomsrum och spelade in intervjuer där vi låtsades bara kändisar, ja det är inte så längesedan.. eller jo det är det kanske. Men tiden har iallafall gått fort och jag hinner knappt med. Nu är det meningen att man ska veta vad man vill göra med resten av sitt liv, men det gör inte jag. Och det tycker jag faktiskt inte att man behöver veta heller, aldrig någonsin. Man behöver ju bara veta vad man vill göra just nu, och sen behöver man göra det. Så det ska jag göra! Så nu ska jag gå och steka köttfärs. Inte för att jag vill göra det för en längre tid, men jag lovade mamma :P

Ha det så bra.
Kramar Annie

Fredag, sista dagen i Skåne

Och vad ska denna dagen bestå av? Jag ska hälsa på mormor, räkna massor av matte och sen åker vi hem ikväll. Kanske inte en jätte spännande dag men det är ganska skönt att bara vara...

Just nu sitter jag och kollar på Rachel Ray och äter frukost. Varm oboy och varm macka. Skinka, ost och oregano på en god macka och sen in i micron. Mums! Rachel Ray är ju inte så jätte spännande. Är det bara jag som tycker Rachel är ganska jobbig? Hon är så övercheck (kan man stava det så?) hela tiden.


Kan man le mer överdrivet?

Nu fortsätter programet coh sen måste jag börja med matten.
Ni får ha en bra fredag, kramar Annie.


På plats i Skåneland

Ja nu är vi alltså på plats i Skåne. Vi kom ner igår vid halv elva. Så då satt vi och pratade lite med mina föräldrar sen gick jag och la mig medan Mattias satt och jobbade. Det har blivit så mer och mer. Klart bra att han jobbar men det är tråkigt att det blir så mycket. Nu ska han iallafall iväg och jobba snart. Han ska sitta och jobba i Malmö hela dagen idag och halva imorgon så nu ska jag snart köra honom till tåget. Bussförbindelserna hit är ju inte så jättebra...

Sen så får vi väl se vad jag hittar på idag. Ska träffa Sara i eftermiddag, kanske träffa Fannie vid tolv-tiden och sen måste jag ju hinna räkna matte också. Sista tentan för denna tentaperioden är ju på lördag så innan dess ska jag ju gärna ha räknat en del.

Nu måste jag rusa!
Ha en bra onsdag, kramar Annie

Packade och klara

Nu har vi precis packat färdigt. Eller ja jag har packat medan Mattias har diskat. Vi hade ju hur mycket disk som helst på diskbänken och det är ju inte så kul att komma hem till jättemycket disk och massor bananflugor. Så det va bäst att diska undan lite. För om några minuter är vi på väg ut genom dörren. Vi ska ju ner till Skåne i tre dagar. Wiihoo, det känns som himmelriket just nu bland alla tentor, snö och fula lägenheter. Och framförallt känns det skönt att komma ner till lite folk man känner ordentligt.

Nu är Mattias också klar så nu ska vi köra.
Ha de bra och vi ska köra försiktigt hihi. Kramar Annie

Jag har testat Body Shops bananschampo och balsam

Efter att jag hade tränat lite Zumba så gick jag och duschade, och då passade jag på att testa mitt nya bananschampo och balsam. Det va ju ett tag sedan jag köpte dem och egentligen skulle jag vänta med att testa dem tills jag hade användt upp mitt andra schampo. Men nu kunde jag inte vänta längre.


Så här ser de ut!

Och vad tyckte jag nu då... Schampot va lite konstigt eftersom det knappt lödrade överhuvudtaget. Och när jag hade sköljt ur schampot så kändes håret jätte trassligt. Balsamet kändes som att man kletade i mosad banan i håret, men det va väl lite meningen... Balsamet redde ut håret bra men det känns inte jätte mjukt och lent så som vissa andra balsam får det att göra. Men de får en 3:a! :)

Ha en bra tisdageftermiddag. Nu är det mindre än två timmar till min tenta.
Kramar Annie

Jag har testat Zumba

Innan jag skulle gå och duscha så tänkte jag att jag kunde testa Zumba-skivan. Det är en träningsfilm där man tränar genom att dansa. Jag skulle bara testa introduktionen som va 18 min lång. Och jisses vad SVETTIG jag blev. Jag tränade i 18 minuter och var jättetrött och genomsvettig. Får nog fortsätta träna med denna skivan, den verkar ju funka. Men nu ska vi åka ner till Skåne i tre dagar så då kan jag ju inte träna... eller jo det kan jag. Jag vet nämligen att mamma också har en Zumba-skiva. Jag tar med mig träningskläderna. Mamma nu ska vi träna Zumba!


Jag rekomenderar absolut att träna med Zumba.
Det va inte bara jobbigt utan kul va det också!


Nu blir det mer pluggande.
Kramar Annie

Den första snön är här

Jag kunde inte tro mina ögon när jag tittade ut genom fönstret. Jag skulle bara gå upp och gå på toaletten när jag tittade ut genom fönstret och såg det här...


Jag tyckte ju att det va så bra att vi skulle flytta närmre centrum innan det blev riktigt kallt. Då ska det ju inte snöa nu!

Jag vill redan bort från snön. Bra att vi åker ner till Skåne ikväll eller tidigt imorgonbitti. Och jag hoppas verkligen att ni inte har snö där nere...

Kramar Annie

En framtid som modell?

Fick en kommentar på facebook av min kära gudmor Sabina. Hon tyckte att jag såg ut som en modell. Självklart tittade hon på bilderna från när jag, Stella och Therese var och blev fotade på Turning Torso. Det va kul att testa men jag tror inte jag har någon framtid inom den branschen. Det är hårt att säga men jag är nog för tjock haha.

 

 

 

Det är väl konstigt hur min lugg tvunget ska ställe sig upp i en båge på varje bild...

 

Får nog leta upp en annan karriär!

Kramar Annie

 

 

 


Måste skärpa mig

Just nu känns det mesta tråkigt. Jag är fortfarande ensam hemma, jag pluggar fortfarande inte eftersom jag inte är ett dugg intresserad av ämnet och det är så himla svårt att motivera sig då. Jag kollade precis mitt sparkonto och där har försvunnit lite väl mycket så nu blir det till att vara väldigt sparsam. Och det är ju tråkigt!

Vet inte vad jag ska göra för att rycka upp mig, allt känns så tråkigt. Jag sitter i en lägenhet jag inte tycker om och jag går en utbildning som inte riktigt intresserar mig. Jag är van vid att alltid ha en ordentlig plan och alltid veta iallfall ungefär vad jag vill göra men nu känner jag mig helt förvirrad. Vad ska jag göra? Ska jag gå kvar på denna utbildningen eller sluta? Jag önskar att jag hade svaret eller iallafall en plan. Har väl lite idéer men jag vill helst veta exakt vad jag ska göra.

Får väl försöka plugga nått iallafall.
Kramar Annie

Jättefina saker

Jag va inne på Carlsson interiör och hittade en massa fina saker.


Denna till exempel.
En sån här måste vi ha när vi har en liten hund här,
eller ja inte här, i den andra lägenheten eller var vi nu bor till sommaren.



Den här fina kökshandduken.
Sånna vill jag ha!



En jättestor klocka på väggen med lösa siffror och visare.
Cool!


Där finns massor av fina saker. Gå in och kolla!

Kramar Annie

Ännu en ny dag

Ja då va det ännu en ny dag. Och denna dagen kommer väl mest bestå av att plugga och städa, för det är det som behövs. När man ska gå igenom vardagsrummet så måste man ta höga kliv... Nä riktigt så illa är det kanske inte. Men här behöver plockas undan en del.

Mattias är på kontoret och jobbar och det regnar ute. Det är ensamt och tråkigt här. Får väl komma igång och göra något så tiden går fortare. Har ju inga lektioner eller föreläsningar under tentaveckan.

Fick några förslag på hundar i mitt inlägg igår. Basset har vi väl räknat bort helt nu efter att ha läst på om deras vanliga sjukdomar, det är många! Cockerspaniel vet jag faktiskt inte varför vi slutade prata om. Det är nog för att vi nästan hade bstämt oss för det för några månader sedan och sen började vi kolla på andra raser eftersom vi pratat så mycket om just en Cockerspaniel. Men Sabina, om ni får valpar så står vi som nummer ett i valpkön! (och då menar jag inte dig och Lars). Och pappa, en boxer kan vi ju inte ha, det ska ju ni ha. Inge kul att ha likadana ju hihi.

Ha en bra måndag.
Kramar Annie

Hundar hundar överallt

Just nu sitter jag och kollar runt lite på internet. Sitter och kollar på lite olika hundraser. Jag och Mattias har ju pratat länge om att vi ska skaffa hund och vi har alltså bestämt oss för att skaffa hund till sommaren så att båda två kan vara med och uppfostra den. Men problemet är att vi inte kan bestämma oss för vilken ras vi vill ha. Vi har tänkt på lite olika, t.ex. Basset hound, Beagle, Pomeranian, Mittelspitz o.s.v. Hur ska vi kunna bestämma oss? Nu sitter jag bara och läser på om hur många raser som helst, hade ju varit smartare att lära sig om en...


Mittelspitz


En liten pomeranianvalp


Två små Basset Houndvalpar


En fin Beagle

Hur ska vi kunna välja?

Nu ska jag fortsätta läsa om hundraser.
Kanske läser lite om samhällsplanering också, inte lika kul dock.
Kramar Annie

Första tentan är över

Nu känner jag mig helt tom, samtidigt som jag känner mig halvt stressad. Den första tentan är över och jag har absolut ingen aning om hur det gick. När man kom in genom dörren så fick man ett nummer som då visade var man skulle sitta. Jag fick nummer 2 och det är ju mitt turnummer, kan det möjligtvis vara till min fördel? Jag hoppas hoppas att jag blir godkänd.

Nu är det dags att börja plugga till nästa tenta som är på tisdag. den kan verkligen gå hur som helst eftersom jag har lagt all energi på denna tentan så har jag alltså inte pluggat något alls till den på tisdag. På tisdag blir det alltså tenta i Samhällsplanering, vi får se hur det går...

Nu ska jag slappa en liten stund innan jag ska börja kolla på gamla tentor i samhällsplanering. Gamla tentor ska tydligen vara bästa sättet att plugga, så jag kör på det. Hoppas ni fortsätter hålla tummarna för mig fram till tisdag :)

Ha en mysig söndag, det ska jag försöka ha.
Kramar Annie

Färdigpluggat för idag

Nu har jag pluggat färdigt för idag. Har galet mycket tvätt att ta hand om men sen ska jag äntligen få gå och lägga mig. Jag som inte alls var så nervös inför tentorna börjar förbereda mig på omtenta nu. Jag kan ju inte komma ihåg någonting. Hur ska det fastna? och allt till imorgon... Det får väl gå som det går.

Nu ska jag fixa tvätten sen är det sängen som gäller.
God natt på er // Annie

Hemma med min lilla doggybag

Vi orkade inte laga middag idag så vi bestämde oss för att gå ut och äta. Det var väldigt länge sedan vi var och åt en god köttbit så vi bestämde oss för att gå till Jensens bøfhus men när vi kom dit så var det fullbokat. Typiskt också!
Så det fick bli thai-mat. Vi äter det väldigt ofta, men sen så är det ju också väldigt gott. Mattias åt tre små rätter och jag åt pad thai special. Nudlar, kyckling, stekt ägg och massor av grönsaker i en enda röra, mums.

När vi ätit färdigt så hade jag bara orkat äta upp halva min mat eftersom de serverar gigantiska portioner. Så när servitrisen kom och skulle ta våra tallrikar så frågade hon mig om jag ville ha en låda till resterna och ta med mig hem. Jättegärna! Nu har jag en matlåda, frågan är bara om man kan frysa maten. Jaja, annars får jag äta den till lunch imorgon innan tentan. Ja just det; det är ju tenta imorgon. Måste plugga. Vi hörs kanske senare!


Tänkte att jag skulle lägga in en bild på en liten matlåda.
Så jag googlade "doggybag" eftersom jag inte orkade fota min egen matlåda.
Här har ni alltså en doggybag!



Sen när vi skaffar hund så kanske vi får skaffa en sån här också...
eller nä, skulle inte tro det.

Kramar Annie

Något fel?

Det är något fel på min dator... hur mycket jag än kollar på pappas och saras bloggar så visar den aldrig att de blivit uppdaterade. Kan det stämma? Hallå jag har ju ingen aning om vad som händer nere i Skåne nu. Uppdatering tack!

Lite uppdatering här ifrån då. Jag sitter och pluggar inför tentan imorgon och det varvar jag med att åka hissen upp och ner mellan lägenheten och tvättstugan. Äntligen tvättar vi. Mattias har ju fått gå i skjorta de tre senaste dagarna eftersom han har slut på t-shirts. Helt galet, men som vanligt. Vi är inte så bra på de här med tvättider.


Det är aldrig roligt att tvätta!
Men det måste ju göras...

Just nu är också Mattias i garaget. Kanske låter lite taskigt men det är skönt att han lämnade lägenheten en stund, jag får mer pluggat då. När han är här så finns det ju så mycket annat att göra som t.ex. kolla på film, baka något, åka på någon utflykt, kolla husvagnar, sitta och prata mm mm. Nu får jag ju lite gjort iallafall. Eller nja, inte när jag sitter här. Så nu ska jag lämna datorn och fortsätta plugga.

Ha en fortsatt bra lördag.
Kramar Annie

Att han aldrig kan sova ordentligt

Jag gick upp vid tio och satte mig och pluggade, då sov Mattias vidare. När jag pluggat ca en och en halv timme så bestämde jag mig för att göra scones och överraska Mattias (som fortfarande sov). Jag hann ju inte mer än precis börja innan han steg upp. Så typiskt i vanliga fall så kan han sova hur länge som helst, han brukar sova tills jag väcker honom, men just idag skulle han tydligen inte sova. Typiskt!


Jaja, nu står sconesen i ugnen så snart blir det frukost. En bra start på dagen iallafall. Hoppas ni får en bra lördag allihop, min kommer förmodligen mest bestå av plugg eftersom jag har tenta imorgon.

Ha det så bra, kramar Annie.

Mat mat och mera mat

Eller ja kanske inte bara mat...


När vi precis hade handlat en massa godis så kom vi på att vi redan hade godis hemma.
Nu har vi alltså så här mycket.



Fast innan vi fick börja på godiset så var vi ju tvungna att äta middag.
Äntligen fick vi äta vår lasagne. Smaskens blev den, fast väldigt såsig...


Nu är godisskålen framme och vi sitter och kollar på Idol. Nu känns det att det är fredag!


Bjuder även på en liten bild från igår.
Efter att ha kört över en timme och gps:en dog så var vi ganska trötta på att åka bil.
Lite roligare blir det eftersom Mattias ofta ser ut så här när han kör bil hihi.


Förresten ser ni att han har klippt sig också. Han gick tillbaka till den frisörstudion där min plånbok blev stulen, en sån förädare! Haha nädå ingen fara. De var ju duktiga och nästa gång får jag väl hålla hårt i min väska. Om jag nu går dit, jag är fortfarande lite tveksam haha.

Ha nu en mysig fredagkväll!
Kramar Annie

Shoppingen från H&M

Tänkte att jag skulle visa er vad jag beställde från H&M.
Här är två klänningar:


Jag tyckte att jag behövde en partyklänning eftersom jag i princip inte har någon sådan.
Klänningen är jättesnygg och den sitter jättebra, jag är supernöjd!



En stickad blå klänning.
Den blir är väldigt mysig och blir perfekt nu när det börjar bli riktigt kallt.
Gillar ju klänning mer än jeans.


Kramar Annie

Hemma från skolan

Hejsan! Jag har precis kommit hem från skolan. Jag och Linda gjorde äntligen klar vår Matlab (fråga inte ens) så nu är den inlämnad och vi har en sak mindre att göra. Skönt!

Jag har också varit och hämtat ett paket ifrån H&M (ja jag vet pappa, jag ska shoppa mindre men de va faktiskt rea). Jag köpte inte så mycket så denna gången blev det billigt. Men nu får det bli paus i shoppandet igen eftersom jag precis betalat min licens. Jättesnällt av pappa att han vill sponsra mig med min licens men jag betalade den sålänge så att den blir betalad i tid. Men jag tar gärna emot sponsringen senare ;)

Nu ska jag plugga lite byggprocess innan Mattias kommer hem och det är dags att laga mat.
Ha en underbar fredag!
Kramar Annie

Fredag fredag wiiiiii

Hej. Jag har precis stigit upp, Mattias har redan åkt för han skulle på ett tidigt möte. Tråkigt att äta frukost ensam men så är det ju ibland... Idag ser dagen ut enligt följande, först har vi vår sista föreläsning i Linjär algebra och sedan har vi en räknaestuga. Måste verkligen gå på båda för detta är sista chansen att få hjälp innan tentan. Lite panik på det!

Sen ikväll så blir det antingen att vi lagar någon god mat och kollar på den sista hyrfilmen, Fast and the furious, eller så åker vi och kollar på nån huvagn till. Men denna gånger åker vi bara om vi har fått se många bilder eller om det finns flera att kolla på åt samma håll. Vi får väl se hur det blir.

Nu ska jag gå och äta frukost. Hoppas ni får en bra fredag.
Kramar Annie


Hemma efter en lååång utflykt

Vid halv sex så körde jag in till centrum för att hämta upp Mattias som slutade jobba, sen begav vi oss till Tortilini och åt pasta och sen bar det av, ut i de småländska skogarna. Vi skulle till ett ställe en bit utanför Svenljunga för att kolla på en husvagn. Vi körde i evigheter och efter en timmes körning så dog Mattias mobil och alltså våran gps. Så lagom kul ju. Som tur är hade även jag nummret till killen med husvagnen så vi kunde ringa honom och få vägbeskrivning.

Väl framme så stod husvagnen nere vid någon lada där det självklart inte fanns något ljus. Så vi fick parkera bilen framför husvagnen och ha ljuset på så att vi skulle kunna se den. Vi hade även en liten ficklampa till hjälp. Och va den något att ha? Nja, klart de 2000 kronorna hade den varit värd men vi tyckte att det va lite väl mycket jobb med den eftersom det fanns fukt och vagnen bara hade stått de senaste nio årna. Så vi körde alltså i över en timme för att kolla på en husvagn som vi bara hade sett en bild på, helt i onödan. Vi måste verkligen bli bättre på att planera vår tid och vår ekonomi.

Nu har vi precis mailat på ca 20 annonser och frågat efter bilder och efter vilken utrustningen husvagnen har. Förhoppningsvis hittar vi en bra vagn till bra pris snart. Vi vill ju ha husvagn när vi ska till Danmark.


När ska vi hitta husvagnen i våra drömmar?

Förresten är det någon som har någor bra tips på vad man ska kolla och fråga efter. Vi har ju aldrig köpt någon husvagn innan så vi vet inte riktigt vad vi behöver veta om den...

Ha en mysig kväll
Kramar Annie

Flitig

Har varit väldigt flitig nu och dammsugat hela lägenheten och diskat all disken och städat köket. Vad gör man inte för att få en ursäkt till att slippa plugga... Tänkte jag skulle gå ner till sorteringen och slänga papper men nu regnar det. Usch för att gå ut i regn!

Och stort usch för att sitta hemma ensam, det är så himla tråkigt. Har ju massor av saker att hitta på här men jag vill ha sällskap. Jag menar hur tråkigt måste jag inte ha när jag ställer mig och diskar all disk frivilligt?! Nä usch usch usch. Hungrig är jag också och vi har bestämt att vi ska ha lasagne idag och det tar ju jättelång tid att göra. Vi får väl se hur det blir... slutar väl med pyttipanna. Inte så dumt det heller men det blir ju så ofta. Nä nu måste jag hitta på något. Ni får ha en fortsatt bra torsdag.


Städa städa varje freda...
Fast nu är det torsdag, vem vill städa på en fredag?

Kramar Annie

Ålderskillnaden

Just nu diskuterar de ålderskillnad i förhållanden på P3 och jag kunde inte låta bli att skicka in ett mail med min åsikt.

Som de flesta vet så är det 13 års skillnad mellan mig och Mattias, och har det någonsin varit ett problem för oss? Nä! Inte för oss men för väldigt många andra. När vi träffades så var jag 18 och gick sista året på gymnasiet medans Mattias hade jobbat i många år. Jag tror att anledningen till att de funka så bra mellan oss är att vi lärde känna varandra som vänner först. Och nu vill jag helt enkelt inte vara utan honom. Vi är så lika och passar så bra ihop. Jag vet att jag alltid kan lita på honom och jag känner mig trygg med honom.


Visst var det många som hade åsikter, men när Mattias sa till mig att strunta i dem och när jag märkte hur snäll min och Mattias släkt var mot oss så kändes allt bättre. De som inte accepterar oss accepterar ju heller inte mig och sådanna vänner vill jag inte.

Ville bara berätta min åsikt. Ni får gärna berätta eran, har ni ett problem med oss? Haha.

Kramar Annie

Mycket att göra


Har hållt på med dena dumma ritningen hela kvällen. Tror att jag är klar nu...
Man vet ju aldrig, det känns som läraren leter efter fel och finns det inga så hittar han på egna.


Nu ska jag umgås med Mattias. Så han inte känner sig bortglömd :D
Hmm.. just det han jobbar och har inte tid med mig.
Får väl komma på något annat.

Kramar Annie

Ett meddelande till Evy


Jag är jätte jätteglad att Evy kommenterar på min blogg. Kommentarer är ju jättekul.
Men det finns en viss person som tycker det är orättvist att aldrig han får några kommentarer av Evy.
Kan du inte vara så snäll och skriva en kommentar till honom?
Jag föreslog att han skulle skriva lite oftare, vi får väl se hur det blir...
För er som villskriva en kommentar till Mattias.


Kramar Annie

Viktigt mail från CSN

Idag fick jag ett mail ifrån CSN där de berättade att de hade gjort ändringar i min ansökan om studiebidrag. Onej tänkte jag, har de kommit på att jag var hemma två dagar utan att anmäla det till försäkringskassan?! Skyndade mig till deras hemsida för att logga in, det funkade inte. Onej, paniken började komma; tänk om jag inte kommer kunna logga in och söka bidrag längre. Då blir det jobbigt att leva.

Efter några försök så kunde jag äntligen logga in, och de skulle bara berätta att min ansökan har blivit ändrad eftersom staten har bestämt att studiebidraget ska höjas. Wihoo tänkte jag genast. Skrollar ner som en besatt för att se hur rik jag ska bli. Hmm.. 3kr mer i månaden, vad ska jag köpa för dem? Massa nya kläder? En bil? En häst kanske? Ja vi får väl se till våren när höjningen börjar gälla.

Ha det bra, kramar Annie

Hemmafru... med en twist av Patrick Wolf

Har precis kommit hem från skolan. Ska snart fortsätta med min rotning som ska vara klar imorgon och sen är jag på riktigt städ- och fixhumör. Är lite hemmafru idag också alltså. Ska fixa med lite lådor inför flytten också, om jag hinner. Och medans jag gör allt detta så lyssnar jag på Patrick Wolfs nya skiva som jag fick hem med posten för några dagar sedan. Jättebra är den!


Har redan lyssnat igenom hela skivan tre gånger...

Nu är det dags att komma igång. Ha en fortsatt bra onsdag!
Kramar Annie

HemPaket och påsar

Jag åkte in till stan vid halv sex för att hämta Mattias som slutade jobba då. Eftersom vi inte orkade laga mat och eftersom Mattias behövde linsvätska så åkte vi ut till A6 (köpcenter). Vi gick in i några äffärer och sen åt vi middag på en wokrestaurang som heter Soya. Ingen hitt, allt smakade likadant = inget. Så jag rekomenderar inte det stället.


När vi kommit hem så gick vi och hämtade två paket, ett till mig och ett till Mattias.
Är ni spända på vad paketen och påsarna innehåller?
Det får ni veta imorgon... haha nä skoja bara, kolla nedanför.



Linsvätska till Mattias såklart, bananshampoo och balsam från Body shop (till mig), två sorters te från Kahls och sen köpte vi vars två pocketböcker från Bokia ( jag ska äntligen läsa boken En shopoholics bekännelse, hoppas den är bra!). Mattias paket innehöll en handpresso som han beställt på internet och mitt paket innehöll min nya telefon :D
Nu har jag alltså äntligen fått en ny telefon från trygghansa.


Det var all shopping för den här gången!
Kramar Annie

Stackars pappa!

"Hej du, kul att se att du är piggare.
Spar några bullar till mig, för här hemma bakar ingen bullar sen du flyttade."

Så skrev pappa till mig under mitt inlägg om kanelbullens dag. Jag och Mattias planerar att åka ner till Skåne nästa vecka, ons-fre, så då får jag väl ta med mig lite bullar ner. Förresten så vet ni väl allihop att ni är välkomna hit för att äta bullar när ni vill. Vi har luftmadrass!

Nu ska jag försöka plugga lite igen... efter att jag läst nya numret av Elle Interiör som damp ner med posten idag. Tror jag ska ta en kanelbulle och ha en liten tidningsfika för mig själv. Mys!


Bara en bulle som saknas!

Ha en bra tisdag, kramar Annie

Dagen börjar konstigt...

Sitter helt färdig i soffan och väntar på Mattias som fortfarande står i duschen. Hur ofta händer det? Typ aldrig. Det brukar alltid vara Mattias som får vänta på mig. Känns lite konstigt...

Jaja, idag har jag bara en föreläsning och den är i Linjär akgebra. Vår föreläsare ska gå igenom det viktigaste från varje kapitel vi ska ha tenta på. Så att vi vet vilka de viktigaste formlerna är. Väldigt bra!

Nu måste jag gå och säga till Mattias att han ska skynda sig.
Ha en bra tisdag! Kramar Annie

Dålig uppdatering = mycket plugg

Förlåt för den dåliga uppdateringen. Jag har pluggat hela dagen för tentaveckan börjar ju på söndag för mig.

Plugg, plugg, plugg hela dagen och nu måste jag gå och lägga mig för det blir mer plugg imorgon.

Sov gott! Kramar Annie

Panik i bullbaket

Jag och Mattias bestämde oss för att vi skulle baka kanelbullar idag. Det rä ju faktiskt kanelbullens dag!

Så glada i hågen gick vi och handlade grejer till baket och till middagen. När vi kom hem igen så borjade jag med degen medans Mattias diskade. När jag ska hälla i mjölet så bara "Nej shit!! det finns inte tillräckligt med mjöl". Så Mattias fick springa ned och handla medan jag fortsatte med degen. Efter några minuter kom han hem med mjölet så då fortsatte vi att baka. Sen fick degen jäsa i 30 minuter och sen blev det dags för utbakning. "Shit var är kaveln??". Jag fick börja knåda medan Mattias sprang ner i källaren och letade efter kaveln. Det tog nog bara tre minuter sen kom han inspringandes genom dörren "JAG HITTADE DEN".


Mycket deg blev det!
Degen jäste väldigt mycket i början iallafall, sen va vi nog för långsamma så den hann jäsa klart långt innan vi satte den på sin andra jäsning.



Mattias bakade som en besatt.
Fast just på denna bilden ser han mer ut som en pizzabagare...

Bra, då kaveln var funnen kunde vi fortsätta. Vi kavlade och kavlade, trodde aldrig att degen skulle ta slut. Men det gjorde den. Över 100 bullar blev det, så vi har iallfall så att det räcker länge. Ja själva baket gick ju bra fastän det skedde några missar längst vägen, t.ex. mjölet tog slut, kaveln var borta, ugnen va trasig, vissa jäste inte alls medans vissa blev gigantiska... Kul var det iallfall och färdiga blev vi ju till slut (har precis tagit ut sista plåten).


Mycket bullar blev det!
Här är några av alla bullarna vi gjorde.

Jag ber om ursäkt för den dåliga bildkvalitén, men Mattias har lämnat kameran i bilen. Tydligen tycker han att den passar bättre där...

Glad kanelbullensdag på er!
Kramar Annie

Min stulna mobil och plånbok

Har ju glömt att berätta... Försäkringsbolaget har äntligen hört av sig. För ca en månads sedan så blev ju min mobil och min plånbok stulna inne hos en frisör (jag vet, det är konstigt!). Nu vet jag att jag får en helt ny likadan mobil som den jag hade innan, jag får ett presentkort på åhlens på 222kr för plånboken (eller 200kr i kontanter), 270kr får jag för körkortet och så får jag 460kr i kontanter eftersom det är så mycket kontanter jag hade i plånboken när den blev stulen. Superbra eller hur! Det tråkiga är bara att självrisken är på 1200kr så i verkligheten så får jag mobilen och sen får jag betala ca 270kr när jag har dragit av allt det andra från självrisken. Lite tråkigt men så är det. Man blir bestulen på sin mobil och plånbok, alltså någon annan tar en saker !! och sen är det endå jag som får betala för att jag ska få tillbaka MINA saker. Livet är orättvist. :(

Snart har jag fått en ny mobil iallafall.

 

Nu är det dags att få något gjort. Mattias körde precis till garaget så jag är ensam hemma igen. Detta börjar bli tråkigt.

Ha en bra söndag, ta vara på denna sista dagen denna helgen!

Kramar Annie


Soffan

Äntligen har vi hittat en soffa som vi tycker är jättefin och som verkar mysig. Mne var finns den? Jo antingen på Nilssons möbler nere i Skåne eller hur min kusins familj, också det nere i Skåne. Typiskt inte så lätt att få tag på alltså. Vi får väl fortsätta leta. Känns som att vi aldrig kommer hitta vår soffa :(

PS. Mår lite bättre idag DS.

Kramar Annie

Lördag kväll

Förlåt mamma, jag gick ut i regnet med feber fastän du sa att jag inte skulle. Men jag ville så gärna vara med och hyra film :(

Iallafall så hyrde vi tre filmer. Män som hatar kvinnor, Bröllopsduellen och den sista fast and the furious-filmen. Vi har sett de två första och Män som hatar kvinnor var väldigt spännande och lite obehaglig och Bröllopsduellen var lite småkomisk och en typisk feel good-film. Jag rekomenderar båda. Imorgon blir det väl till att se fast and the furious-filmen. Behöver jag ens säga att det är Mattias val? Men han kollade på en bröllops-tjejfilm med mig så då får väl jag kolla på bilfilm...


Spännande, obehaglig och bra.
Rekomenderas!



Rolig, man blev glad av den och ja, den va allmänt mysig!


Denna blir det alltså imorgon. Jag kanske ska kolla på trean först...
Tror ni det behövs?


Nu ska jag nog gå och lägga mig. Det börjar ju bli lite sent.
Sov gott, kramar Annie.

Livet är en schlager

Godmiddag!

Sitter här i soffa igen, för tredje dagen i rad, har precis startat filmen "Livet är en schlager". En film man alltid blir glad av! Dricker massor av vatten och tuggar bafucin varannan timme, precis som det står på burken att man ska göra. Är feberfri just nu så det känns toppen.

Bra film!

Jag köpte den till farmor i julklapp, men nu har jag haft den längre än henne.

Hon kanske vill ha tillbaka den snart, om hon kommer ihåg att hon har den hihi


Mattias är och kollar på finalen i Svenska cupen (bilar) så jag sitter här ensam. Ganska tråkigt men jag tycker Mattias kunde köra iväg fastän jag är hemma, jag klarar mig ju faktiskt själv. Även om det är tråkigt :P

Kan inte riktigt komma på något att skriva om så det är väl lika bra att jag inte skriver mer haha
Ha en bra lördag, kramar Annie

Min prins

Jag har jätte ont i nacken och jag hittar inte min vetevärmare (kan det va så att du fortfarande har den Sara?). Fick improvisera och vira yllefilten runt halsen. Nu kan jag vrida på huvudet lite mer iallafall.

Snygg stödkrage va?!!

 

Min prins kom hem och räddade mig innan med bafucin, ipren, vics blå, en febertermometer och några bananer.

Nu har han precis gjort te till mig.

Hur skulle jag klara mig utan honom?

 

Nu blir det film och mer mys.

Kramar Annie


Snart flyttdags!

Mitt i allt sjukdomssnack så glömde jag ju helt bort att berätta att.... det är mindre än 1 MÅNAD tills vi flyttar!

Ååh vad kul det ska bli. Den lägenheten vi ska flytta till är ju miljoner gånger bättre än den här, även om jag faktiskt har kommit på några bra saker med denna lägenheten. T.ex. här finns torkskåp, väldigt stort fönster i köket och ett ganska stort kök. Större än i den andra iallafall. Men jag längtar iallfall tills vi ska flytta. Är inne och kollar på massor av inredningsbloggar varje dag för att få inspiration. Var även inne på jotex idag och kollade på inredningsprylar och julpynt. Man kan ju inte köpa allt julpynt på en gång, men ljusstakar till fönsterna och en adventsljusstake måste vi ha! En liten tomte också kanske... eller två ;)


Förresten så har jag ju glömt visa er våra nya fina pepparkaksformar.
Vi blev ju tillsammans på High Chaparral så vad kunde passa bättre än dessa fina formar?!


Nu ska jag fortsätta kolla på Idol och fredagsmysa med Mattias. Ska äta lite Bafucin också, det blir inget godis idag.
Kramar Annie

Wohoo! Jag kan sitta upp

Har varit helt utslagen hela dagen. Jag vaknade inatt helt genomsvettig och febrig så Mattias fick ge mig vatten och Ipren. Tur att jag har honom!

Idag har jag skiftat mellan att svettas och frysa. Vaknade i en svettpöl vid elvatiden. Inte kul alls. Så då blev det dusch och bad men sen blev jag så yr så jag knappt kunde ta mig ur badet. Har befunnit mig i liggande tillstånd eller sittande i några minuter åt gånger hela dagen. Blir helt yr och illamående om jag står upp i fför länge. Blir också illamående baar jag tänker på mat, så hittills idag har jag druckit ett glas varm oboy och druckit flera glas med vatten. Det enda jag kan tänka mig att äta är bananer men det har vi såklart inga. Mattias lovade att han ska köpa med sig hem, så jag får väl vänta några timmar till. Nu ska jag fortsätta kolla på tv-shop, det är lagom jobbigt.

Kramar Annie

Glass

Mår inte jättebra. Fryser, har ont i halsen och nacken, snorar och har huvudvärk. Tänkte att jag ska äta lite glass nu, så känns det kanske bättre i halsen. Iprenen hjälper fortfarande inte. Väldigt typiskt...

Har löst korsord nästan hela dagen förutom när jag sovit och kollat på tv. Det är tur att mormor gav mig och Mattias en prenumeration på allas. Du kanske tror att det är en tråkig pensionärstidning, men nej nej. Där finns massor av bra läsning. Recept, korsord, sudoku, historier ur verkliga livet, klädtips (dock inte så bra tips, men men..). Ni borde prenumerera!

Nu, glass!
Kramar Annie

Hälsningar från sjukstugan

Hejsan svejsan!

Konstigt jag har ju inte skrivit något på jättelänge. Så jag får väl berätta lite nu.

Igårkväll var vi hemma hos Linda och Martin för att kolla på deras nya lägenhet. Eller ja det är ju Lindas men Martin bor där väl också mer eller mindre. Jag och Mattias hade köpt en liten inflyttningspresent, bokstäver som bildar ordet DRÖMMA. Linda sa nämligen att hon ville ha sånna när vi va på Village. Sen satt vi fyra och pratade i över två timmar, planerade lite för framtiden och så haha. Vi planerade lite för en semesterresa och sen planerade vi att vi ska laga mat ihop alla fyra någon dag så att jag och Mattias kan hålla matlagningsskola för Linda och Martin. Vi får väl se hur det går med det haha!

Idag har jag bara varit hemma hela dagen. Känner mig febrig och har megahuvudvärk. Har även ont i halsen och är stopp i näsan. Har ont i nacken, höfterna, knäna... ja det känns som jag har värk lite överallt. Det är jobbigt både att stå, sitta och ligga. Just nu är jag sittande iallafall. Sitter och kollar på Kickis expressbud. Väldigt söt film. Har iallafall hunnit diska och städa lite. Så jag har inte bara vilat mig.

Nu ska jag fortsätta kolla på filmen. Ha det så bra!
Kramar Annie

RSS 2.0