Squash blir vårt dagliga bröd

För ett tag sedan så fick vi två jättesquash av en släkting till mig, den ena är uppäten och idag tyckte jag det va dags att försöka få in den andra i kylen.

Så här stor va den


Färdigdelad!


Jag glömde väga den innan jag började dela. Men jag delade upp den i påsar à ca 320gram eftersom en vanlig squash ska väga mellan 100-350gram. Det blev 9 påsar, så 9x320g=2880gram. Plus ändarna som jag skar bort, så ca 3kg. Ingen dålig squash eller hur! Nu ska vi bara komma på vad vi ska göra med all squash Den första (som va ännu större) blev till tre köttfärs och squash-pajer och en omgång ugnsrostade grönsaker. Och det va bara halva, för den andra halvan glömde vi i bilen när vi va på High Chaparall (vi hade tänkt grilla den när vi va där), så den fick vi kasta. Känns inte som att det gör något att vi fick kasta halva, vi har så det räcker och blir över ändå!

 

Nä nu ska jag fortsätta packa och städa. Jag är uppe i tre flyttlådor och en bag nu ;)

//Annie

 


Uppe med tuppen... eller iallafall med tåget

Idag är vi uppe tidigt, eller iallafall jag. Jag har varit uppe en timme och nu har Mattias precis stigit upp. Han håller på att ta fram frukost nu, en sån lyx jag har :D Så snart blir det alltså frukost, sen får vi se vad dagen har att bjuda på.
Jag vet iallafall att Mattias ska till garaget och hämta hyrespengarna och ha städdag, vi ska hem till Mattias mamma också ska jag organisera och fixa lite här hemma, kanske även packa en låda. Det blev två igår.. ja; jag vet att det är tidigt att börja packa när det är över en månad kvar till flytten. Men det är ju så kul att packa när man ska flytta, speciellt när man ska flytta från detta stället!

Nu är frukosten framme, måste gå. Ha en bra söndag/ Annie

Flyttdags igen

Nu är första flyttlådan packad. Flyttlasset går den 1:a oktober, nu ska vi bli Svedalabor. Och nu är planen att vi inte ska flytta på mååånga år. Det känns verkligen rätt denna gången, rätt plats och en jättefin och fräsch lägenhet. Nu ska vi bara få Fannie och Patrik att flytta närmre oss ;)

Får se ifall det blir någon mer låda packad idag, vi har precis ätit middag, stekt lax med ugnsrostade rotfrukter och hemmagjord fuskhollandaisesås, väldigt gott! Så nu ska vi kolla på programmet Dansfeber och sen får vi väl se om man är pigg nog att engagera sig till att packa. Önskar er alla en trevlig lördagkväll iallafall!

Kram Annie

RSS 2.0