Puh..

..äntligen inne igen. Mattias stack iväg för att åka till garaget, en kvart efter att han hade "kört" så ringde han. "hej jag sitter fast på parkeringen kan du komma och hjälpa mig?". Det blev till att krypa ut ur täcket och av med mjukisbyxorna. På med jeans och vintermunderingen och sen knalla iväg. Slutade med att jag satt i bilen och gasade medans Mattias och två snälla smålänningar stod och knuffade. Men loss kom vi!

Nu är iallafall Mattias på väg till garaget och jag är tillbaka i mjukisbyxorna och invirad i täcket. Jag tror faktiskt att jag kommer sakna Jönköping en hel del. Det är en väldigt mysig stad och folk är så trevliga. Mest av allt kommer jag nog sakna Linda, kul att ha nån tjejkompis som man kan fika och snacka skit med. Idag va vi på A6 och shoppade lite. Det blev även ett besök på IKEA, en och en halv timmes fikande och snackande och sen en runda bland ljusen och växterna. Jag som inte skulle köpa något kom hem med en mascara och sex stycken ljus. Ganska sparsam shopping ändå.


Denna mascaran blev det, har velat testa den länge
Imorgon är det upp till bevis; är den så bra som de säger?

Nu ska jag fortsätta kolla på min romantiska kärleksfilm. Och kanske äta lite av den där kladdkakan som blev av sedan igår. Igår firade nämligen jag och Mattias 1 1/2 år ♥ Älskar dig mest av allt Mattias!

Ha en mysig torsdagskväll, kramar Annie.

Kylan fortsätter...

Nu sitter jag insvept i en fleecefilt och försöker få ihop engelskuppgiften som ska in på torsdag, det går ganska bra faktiskt...

Det är lite varmare här idag, vet inte hur "varmt" det 'r nu men igår va det bara -12 grader. Jag va nere i centrum och bokade en tid för ansiktsbehandling så då passade jag på att fota lite snö så att ni får se hur vi har det i Jönköping.


Hela Munksjön är täckt med snö, man får se upp med var man går för man ser inte skillnad på sjö och fast mark...


Det är höga snövallar överallt.
Det är folk som skottar överallt och var man än går så möter man lastbilar fulla med snö. En del kör ut ur staden med snön och en del dumpar snön i högar. Så helt plötsligt kan man stöta på en 4 meter hög snöhög.



Det finns massor med fina istappar.
Man får bara hoppas att de inte trillar ner i huvudet på någon.



Det är ju inte några små istappar...
Hänger över en hel våning.



Här har någon parkerat.
Det är jättesvårt att hitta parkeringplats,
man får parkera på de ställen där någon annan har stått innan för där är det så fint skottat.
Eftersom det är det enda sättet att få loss sin bil.



Här har vi en snöhög...


Och här har vi en annan.


Undrar hur glad ägaren till den cykeln blir när h*n ska försöka cykla iväg.
Cykeln fick åka traktorskyffel. Hjulet är inte lite krokigt...



Tog en bild ut genom köksfönstret. Det snöar jättemycket men det syns inte på bilden.
Om vi ska köra någonstans imorgon lär vi väl få gräva ut vår bil också.


Så nu har ni fått se massor av snö. Nu ska jag gå och fixa lite lunch, Mattias sitter på kontoret och jobbar så jag är ensam hemma, usch vad tråkigt det är att äta själv. Men äta bör man ju...

Ha nu en bra tisdag, det ska jag ha iallafall. Ansiktsbehandling kl 15.45, vardagslyx är ju inte fel!
Kramar Annie

-22 grader och massa snö

Nu är vi framme i Jönköping och här är -22 grader och MASSOR av snö! När vi kom till Jönköping så stod det flera människor som höll på att gräva fram sina bilar, vissa är helt övertäckta. Vi sak ta en promenad imorgon och fota lite, hoppas att inte allt är framgrävt då hihi

Nu blir det sängen!
Sov gott, kramar Annie

Mitt ansikte trillar av

Jag är så trött på min acne som jag har försökt bli av med i flera år nu, har testat basiron, aberela, tetralysal och zinktabletter, inget har funkat. Så nu har jag lagt ner 850kr på produkter från Dermalogica, och hur är resultatet hittills? Jo jag är rödflammig, prickig, torr och min hud trillar av. Det känns inte som allt står rätt till här. Försöker rädda mitt ansikte med massa aloe-verakräm. Lite panik här alltså!


Kanske inte rätt för mig?

Tror jag blir tvungen att lägga ut nån tusenlappar till på att gå till en hudvårdsterapeut nästa vecka. Usch!

En uppdatering från Skåne...

Hejsan svejsan. Vi åkte ner till Skåne igår så idag jar jag spenderat hela dagen hos mina föräldrar medans Mattias tog bilen och åkte till Malmö för att jobba. Utan bil är man ganska fast, men det va bra för jag har fått ganska mycket gjort idag. Har blivit klar med ännu ett plagg till min kollektion som ska vara färdig på söndag (i kursen digital modeskiss). Har även hunnit hålla på en hel del med shopen. Bra bra!

Men nu tycker jag faktiskt att jag har varit tillräckligt flitig för idag så nu ska jag faktiskt sätta mig och spela sims. Man får ju passa på när man är hos föräldrarna, det är ju nämligen här spelen finns (sims 2) hehe. Jag spelade lite för några dagar sedan (sims 1) och blev ganska irriterad på Mattias eftersom han bara kissade på sig hela tiden och aldrig gick och duschade. Han fick en del utskällningar. Mattias i spelet alltså, jag gjorde ett par som hette Annie och Mattias (oss då så klart) men vi gjorde inte som jag ville. Hur ska jag kunna styra mitt liv i vanliga fall om jag inte ens kan styra mitt sims-liv. Som tur är så kissar inte Mattias på sig i verkliga livet...

Nu blir det sims, ha en bra torsdagskväll, kramar Annie.

Aah ge mig!

Det är så mycket jag vill ha... Sommar, ett par nya jeansshorts, vår nya lägenhet, godis som är nyttigt, mindre snö, semester!, en mascara, världsfred...

Det låter kanske inte så bra att världsfred kommer efter mascara, men det gör det inte i verkligheten så oroa er inte. Jag vet att det inte va så längesedan jag bloggade senast, men tro inte att jag har börjat blogga regelbundet nu. Nä det är bara jag som är väldigt uttråkad och hungrig, vi skulle ju laga mat men Mattias bara jobbar och jobbar så ingen mat får man.

På tal om saker man vill ha... Jag följer en den bloggar och det känns som att alla får barn nu. Är vi inne i någon bebismassproduceringsperiod eller? Inte mig emot, de flesta är ju söta :D Mattias kompis och hans fru åker ner till Thailand nästa torsdag för att hämta sin lilla adoptivson. Ååh jag är så glad för deras skull! Så nu vill jag också ha en bebis, men mamma har sagt att hon inte ska bli mormor på några år så jag får väl vänta. Vi satsar på en liten hund istället. Vi har ju sagt till sommaren men när jag satt och kollade på blocket efter hundvalpar (vilket jag gör varje dag) så hittade jag den sötaste hunden jag sett på länge. Jag visade Mattias bilden, och istället för att bara säga "ja den va söt" och tittade lite snabbt på den som han brukar så mailade han faktiskt ägarna utan att jag visste om det. Allt verkar jättebra med hunden men vi har bestämt att nu inte är någon bra tid för att köpa hund. Med tanke på vår ekonomi (jag har bara studiebidrag) och att vi ska flytta om lite mer än en månad. Så vi får vänta.


Är det inte den sötaste lilla hund ni har sett?!?
Bild från blocket.

Ååh jag vill ha förändring!

Fitnessbullar

Idag har jag bakat fitnessbullar. Efter att vi testade att göra pizzadeg på dinkelfullkornsmjöl och jäst i söndags så hade vi ju både mjöl och jäst över så då tänkte jag passa på att baka lite bullar. Sagt och gjort, nu har vi hemmabakta bullar i frysen som vi kan ta fram och tina när vi vill lyxa till frukosten. Perfekt!

Förresten så tänkte jag ge er receptet på den glassen vi gjorde i söndags. Inte så onyttig, men väldigt god!

0,5kg frysta jordgubbar
1 burk kesella jordgubb/lime
1 lime
1 msk vaniljsocker

Mixa jordgubbarna och lägg dem sedan i en bunke (skål). Tillsätt skalet och saften från en lime, kesellan och vaniljsockret. Blanda ihop och ställ in i frysen.

Både kul och gott att ha hemma gjord glass i frysen. Om man köper kesella med vaniljsmak istället så kan man ju byta ut jordgubbarna till vilka bär man vill. Så sätt igång och experimentera nu!

Nu ska vi gå och laga mat, ikväll blir det wok. Eftersom vi kör ner till Skåne imorgon så behöver vi ju tömma ur kylen lite. Bra att woka bort lite grönsaker som ändå inte klarar sig tills vi kommer hem igen. Sen ska vi packa några lådor som vi kan ta med till Skåne imorgon också. Vi börjar smygflytta lite :D Första riktiga flyttlasset går den 20 mars. Då förväntar vi oss lite hjälp! Så börja anmäl er nu så vi vet hur mycket pizza vi behöver...

Ha en bra tisdagskväll, kramar Annie

Vissa människor är idioter!

Hejsan svejsan. Vi har precis kommit tillbaka från posten, vi va där och lämnade några paket.

När vi hade packat ihop våra paket och kom ut till bilen så såg vi att det va flera fimpar och snusprillor på bilen. Vi hade parkerat den där vi alltid brukar parkera. Tydligen så har några idioter till människor roat sig med att stå på balkongen och kasta ner fimpar och snus på min bil. Det va aska på hela taket. Ååh jag blir så arg! Vissa människor tänker visst inte alls.
Var bara tvungen att avreagera mig, jag har lite svårt att släppa det bara. Hur någon ens får för sig att göra något sådant...

Annars har det varit en okej dag iallafall. Jag har varit inne hela dagen och pluggat. Inte så himla kul. Men nu blir det middag, vi ska testa en ny maträtt idag. Indisk kycklinggryta med dinkelvete och raita blir det. Låter väldigt spännande tycker jag! Det är från den fina kokboken jag fick av Julia och Stella i födelsedagspresent :)

Hoppas ni har en bra måndag, kramar Annie

Försök stoppa mig nu mamma...

Nu är alla hjärtans dag över, hoppas ni hade en kärleksfull dag. Vi firade dagen med att göra hemmagjord pizza, hemmagjord glass och chokladsås också gick vi på bio och såg Valentines day. Det va en väldigt mysig film, passade väldigt bra den dagen. Fast det kändes som att hela konceptet i filmen va snott från filmen Love actually. Alltså att filmen följer flera olika personer som blir kära till höger och vänster och efterhand så får man reda på att alla personer hänger ihop på något sett, men det gör kanske inte så mycket. Bra va den ju iallafall!

Eftersom vi skulle göra glassen själv så måste den ju självklart stå i frysen i minst fyra timmar innan den går att äta (om man vill äta den som glass vill säga). Detta glömde ju vi bort helt så när vi ätit upp pizzan så va glassen inte helt frusen. Jaja, tänkte vi, då får vi väl vänta med glassen till senare. Så vi gick på bion och åt en massa popcorn och sen när vi kom hem vid tolv på natten så ställde vi oss och gjorde chokladsås och sen åt vi vår glass. Så HAHA mamma jag åt glass mitt i natten, försök stoppa mig va!

Haha nädå skämt åsido, jag saknar fortfarande mamma, fastän det ändå var ett tag sedan jag flyttade hemifrån.


Egengjord jordgubb- och limeglass med egengjord chokladsås.
Mums!


Nu ska jag fortsätta med mitt skolarbete, ha en bra måndag!
Kramar Annie

Är jag världens sämsta flickvän?!

Igår när jag gick hem från skolan så bestämde jag mig för att jag skulle överraska Mattias med en semla eftersom han alltid är en så snäll och bra pojkvän. Sagt och gjort, vi har bestämt sedan innan att vi skulle testa semlorna på ett speciellt konditori eftersom de har fått pris för sina semlor. Men... såklart går jag till fel konditori så jag får med mig två väldigt fula semlor, PLUS att jag köper två semlor med mandelmassa. Hallå Mattias är ju allergisk mot mandel, det vet jag ju. Jag måste vara världens sämsta flickvän...

Det blev bra till slut iallafall. Köpte två till (en med bara grädde) och sen bjöd vi in Linda och Martin på semelkalas. Inte helt fel det heller. Men eftersom det egentligen inte är fettisdagen förrän nästa tisdag så hinner vi ju äta fler semlor. På fettisdagen blir det rätt konditori och rätt innehåll!

Hittade ett litet vuxentest på Christels blogg, jag brukar aldrig göra test men här kommer ett iallafall:

Checklista/Test:

Jobb (1p)
- Nej
Visitkort (1p) - Nej
Konferens (1p) - Nej
Bor hos föräldrar (-2p) - Nej
Vara sambo (1p) - Ja
Vara förlovad (1p) - Nej
Vara gift (2p) - Nej
Skild (3p) - Nej
Äga villa (2p) - Nej
Ha en bil (1p kombi + 1p) - Ja
Hund (1p) - Nej :( inte än iallafall
Lån (1p) - Nej
Gemensam ekonomi (1p) - Ja
Pensionsspara (1p) - Nej
Storhandla (1p) - Ja
ICA-kundkort (1p) - Nej
Använda rabattkuponger (2p) - Ja
Äga hushållsassistent (1p) - Nej
Äga diskmaskin (1p) - Nej
Dubbelsäng (2p) - Ja
Ha julgran på julen (2p) - Nej
Gråa hår (1p) - Nej
Celluliter (1p) - Ja, haha
Prenumerera på morgontidning (1p) - Nej
Lösa sudoko (1p) - Ja
Välja att inte svara i telefon (2p) - Ja
Putsa fönster (1p)
- Ja
Svampplockning (2p)
- Nej

Långfärdsskridskor (1p) - Nej
Parmiddag (1p) - Ja
Vinprovning (1p) - Nej
Danskurs (1p) - Nej
Partaja till gamla 70-talshits (1p) - Ja
Dricka konjak alt. calvados till kaffet (1p) - Nej bara Amarula
Däcka före 23.00 dagligen (1p) - Ja
Föredra soffan hemma före krogen/puben med bästa kompisarna (1p) - Ibland, halvt poäng på denna
Spela Bingolotto (1p) - Nej
Tycka att Ernst Kirchberger är en riktig pudding (1p) - Nej
Ha höftproblem (1p) - Nej
Köa till Allsång på Skansen kl 7 på morgonen (2p) - Nej
Bli förundrad över “ungdomen idag” (2p) - Ja, haha

0-15 p
“INTE gammal”
16-25 p ” börjar barka ditåt…”
Över 25 p “Nu är du där”

Mitt resultat: 18,5 p. Skönt att inte vara helt vuxen.


Har ni nånsin sett något liknande?!

Utanför vårt köksfönster så ligger Willys, vi har alltså utsikt över Willys parkering... Och vid parkeringen står det en container. Detta är vad vi möttes av en morgon vid frukost:

En man står och plockar fram gammal mat från containern. Mat som han lägger i en Ullaredspåse som han hittade i containern. Mat som han troligtvis ska hem och ÄTA sen.

 

Plötsligt djupdyker han även i containern.

Han måste ha sett något smaskigt på botten...

 

Nu ska jag gå och laga Carbonara med min köpta mat *skryt skryt*

Ha en bra tisdag! Kramar Annie


RSS 2.0