55

... det är antalet kartonger vi har packat nu! Vi räknar med att vi kommer behöva ca fem kartonger till, och vi har kommit fram till att vi nog har för mycket grejer. Nu skulle man ju gärna vilja säga "Ja nu kommer det ta lång tid innan vi flyttar igen", men icke så nicke. Vi kommer flytta ifrån lägenheten så fort vi hittar något annat. Vi körde nämligen upp till Jönköping idag och hämtade nycklarna till lägenheten och jag skulle också få se den för första gången (bara tre dagar innan vi flyttar in). Och fy fan säger jag bara!!

Vi gick igenom besiktningsutlåtandet där det stod att det bara fanns "normalt slitage" på lägenheten och att det inte fanns något som skulle åtgärdas. Nähä.. Hål rakt igenom toadörren, 16 skruvar, skruvhål och pluggar kvar i hallen och 20 i arbetsrummet. 8 stora spakelmärken i sovrummet (det är meningen att man ska spakla för att det INTE ska synas att det har varit hål, inte för att det ska synas ännu mer. Dessutom satt den gamla hyresgästens trasiga persienner kvar och det var en massa skräp och en matta kvar i källarförådet. Vi gick till områdeskontoret för att klaga och de sa att de vanligtvis inte åtgärdade sådanna små saker, men de lovade oss iallafall en ny besiktning. Med de löftet började vi köra de 35 milen hem igen. Någonstans vid Helsingborg så ringde vår hyresvärd angående besiktningen och wiihoo nu ska vi få omtapetserat helt i hallen, de fula spackelmärkena i sovrummet ska fixas till och tapetseras över och toadörren ska fixas. Ett litet steg mot en bättre lägenhet men ett stort steg för hyresgästerna!

Glömde förresten att berätta att den underbara klädkammaren jag drömt om inte riktigt existerar i vår lägenhet. Den såg fallfärdig ut och hyresvärden viftade bort det med kommentaren "vi räknar det som förråd så det åtgärdar vi inte alls". Så lägenheten kan de fixa till men ett rum ska stå och förfalla för att det är tydligen ett förråd.. Knäppt

Jaja nu letar vi som galningar efter en fin lägenhet som kan bli vår. Kollar blocket ca 10 gånger om dagen nu... eller iallfall från och med idag. Nu är det sovdags. Vi kanske hörs av imorgon// Annie

Kommentarer
Postat av: Anonym

gud vad kul för dig snäckan:Dfår höras en dag:) tappa bort min mobil sjön så har inte kunnat ringa dig. så kan väll höra av dig så jag kan få ditt nr igen:) har fortfarande kvar mitt gamla nr:) hoppas det går bra med flttningen nu och kul att allting blev fixat:D puss och kram ps: glöm inte höra av dig:)

2009-08-05 @ 00:24:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0