Update om skorna

Skorna blev bra! Ska nog använda dem redan imorgon. Får väl säga att det var värt de 280 kronorna.

Nu ska vi laga mat, har precis kommit hem från affären. Och senare ikväll blir det kakor och glass med chokladsås och lakritssås. Mums! Hoppas det går nån bra film (tidigt) ikväll.

Ha en mysig onsdagskväll!
Kramar Annie

Matlab och redovisning

Usch vilken dag!
Dagen började med att vi skulle göra en matlab, vilket innebär att man sitter och räknar ut matteuppgifter i ett datorprogram. Problemet var ju att bara ett visst antal personer kunde vara inloggade i programet åt gången. Vi fick alltså vänta en timme och tio minuter innan  vi kunde logga in. Sen när vi väl var inloggade så var det ju bara 35 minuter kvar, och då bestämmer sig läraren för att ha en genomgång. Så vi fick alltså 20 minuter på oss att göra labben och resten får vi göra på vår fritid. Väldigt irriterande eftersom vi inte vet vad vi ska göra.

Men men.. vi fick strunta i det och gå och äta lunch. Eftersom vi åt tacobuffé till middag igår så hade jag ju ingen matlåda så det fick bli en billys pizza och sen var det dags för redovisningen. Som gick åt helvete och nu behöver vi aldrig mer prata om det. Fick reda på idag att det inte ens påverkar betygen det minsta. Hallå!! Satt jag och skrev nästan hela arbetet själv helt i onödan. Ikväll ska jag äta något onyttigt och tycka synd om mig själv!

Fast först får vi väl gå och handla, laga mat, hämta mina stövlar hos omklackarsnubben också ska vi kolla på Lindas nya lägenhet och jag måste lägga mig tidigt för vi börjar åtta imorgon. Men någonstans där emellan ska jag tycka synd om mig själv!

Ett minus till är att jag fick hem en faktura på min förarlicens som jag behöver till tävlingen i Danmark. Licensen gäller för 2009 och kostar 790kr. 790 kr för en tävling blir det ju då. Kan detta stämma?!? Så gick det med de sparandet....

Deprimerande kramar Annie

Mys

Nu sitter vi i soffan och kollar på Heroes och dricker te. Riktigt mysigt. Dock får vi ju inte så mycket jobb/ plugg gjort. Men sånt löser sig!


Väldigt spännande serie!
Bild från google :)

Hoppas ni har en mysig kväll och att ni sover gott.
Sov gott och dröm sött, kramar Annie

Så har jag spenderat kvällen...

Idol, massa surfande, tvättvikande, städning.. ja det är nog det.

Mattias har varit i garaget idag igen, han är ju mitt i inflyttningen så han har varit och hjälpt till att flytta runt grejer så att hans plats ska bli fri. Så himla kul för honom för han har letat efter ett garage så länge nu. Tråkigare för mig som sitter enam hemma, men jag klarar mig :P


AAAAH!!
Jag måste börja gillra fällor om Mattias ska börja spendera kvällarna i garaget.
I am not safe here!
hihi

När Mattias hade kört iväg så skulle jag "bara" sätta mig vid datorn en liten stund. Satt där i två timmar till Idol började. Jag väntade nämligen på att det skulle börja. Men när det började så va det så tråkigt så jag började städa och skruva ihop några lådor vi köpte på IKEA för ett tag sedan. Städade garderoben och vek tvätt. Sen kom Mattias hem, så nu sitter vi vid vars en dator som vanligt. Konstigt för när vi inte träffas så saknar jag alltid honom, men när vi sedan träffas så känns det som vi inte utnyttjar tiden. Det ska jag ändra nu! Ska gå och fixa lite te eller något liknande. Sen så! Eller ja, Mattias måste visst jobba lite och jag har ju redovisning imorgon som jag måste öva på. Men sen så... kanske.

Hörs kanske senare, kramar Annie

Hemma igen...

Så nu är vi hemkomna från dagens runda på A6. Jag lämnade mina stövlar för omklackning och 280kr kommer det kosta. Jag har nämligen gått sönder klackarna helt. Dessutom har jag tydligen gått snett också, så den ena måste byggas på mer än den andra. Jag fick skorna av pappa förrförra vintern och jag vill verkligen inte behöva kasta dem för jag gillar dem så mycket. Så jag hoppas hoppas att omklackarsnubben gör ett bra jobb så att de inte känns konstiga att gå i och så att de inte ser konstiga ut. Ja vi får se imorgon när jag ska hämta dem...

Ja vad shoppade vi annars då. Jag köpte faktiskt inga kläder alls, hade bestämt mig redan innan vi körde iväg att jag skulle vara riktigt snål, och jag lyckades. Mattias köpte iallafall några tröjor och lite annat, bra för det behövdes! Det verkar som alla hans tröjor antingen har minst ett hål i sig eller så har de en oljefläck... Typiskt killar!

Sen så har vi faktiskt köpt den första möbeln till den nya lägenheten. Jag hade jättegärna velat lägga in en bild på den, men vi har inte ens tänkt packa upp den innan vi har flyttat. Men det blev iallfall den hyllan som jag hade i åtanke. Hyllan ska vi ha på toaletten med lite fina ljus, någon växt, handdukar och kanske något annat på, vi får väl se.

Eftersom jag inte kan fota vår hylla så fick jag leta upp en bild på internet.

Så ja, så här ser den ut. Fast våran är vit.

 

Vi köpte även en inflyttningspresent till Linda som flyttade igår. Ska bli spännande att få se hennes lägenhet. Sen så åt vi taco-buffé också, bara för att vi skulle slippa laga mat. Vi är lata, jag vet!

 

Ha nu en bra tisdagskväll, kramar Annie


Camillas pastarecept

Jag som skulle få så mycket gjort idag. Än så länge har det inte gått så där jättebra. Måste försöka komma igång och städa lite här. Men det är ju så tråååkigt. Sitter just nu och lyssnar På "Oh boy" med Miss Li. Den låter är väldigt speciell för mig eftersom jag och Mattias var och kollade på Miss Li på Malmö festivalen förra sommaren när vi blev tillsammans. Var ju tvungen att komma på något jag kunde ta med honom på så det fick bli en konsert med Miss Li. Det verkade iallfall som att han gillade det lite :D Jag tycker Miss Li är grymt bra! Konserten var jättekul.

Nu ska jag gå och laga makaroner med ost och ketchup. Det var Camilla som lärde mig receptet när vi höll på som mest med vårt projektarbete i slutet på gymnasiet. Då behövde man mat som gick snabbt att laga. Jag måste säga att jag var skeptisk i början men det visade sig att Camilla visste vad hon gjorde. Smaskens blev det. Och jag har ätit det väldigt många gånger haha.

Camillas recept på pasta med ost och ketchup:

Du behöver:
Pasta
Ost
Smör
Ketchup

Koka pastan. När pastan är färdig så häller du av vattnet och sedan häller du tillbaks pastan i kastrullen. Lägg i en klick smör och så mycket ost och ketchup du vill ha. Det ska bli väldigt ostigt och lite orangeaktikt. Svårt att förklara men receptet är så enkelt att du borde klara av det ändå (till och med du Sara :P ).

Testa det! Det låter inte särskilt gott, men det är det!

Kramar Annie


Samojed

Som jag har nämnt tidigare så är ju Samojeden min drömhund. En sån vill jag verkligen ha i framtden! Var inne på blocket precis och kollade lite, hittade en helt underbar bild...


Är det inte en av de finaste små valpar ni någonsin sätt?!
Längtar till vi bor i hus med en stor trädgård där vår hund kan få springa omkring.


Kramar Annie

Tisdag morgon

Har precis ätit frukost och sitter nu i soffan och kollar mailen och favoritbloggarna, det går liksom på rutin. Inte att jag kollar det på morgonen utan att jag kollar det varenda gång jag sätter mig vid datorn haha.

Ja vad ska jag göra idag då? Ska iallfall inte till skolan, i vanliga fall har jag ju bara matte i två timmar på tisdagarna men nu är vår mattelärare inte här så istället har vi en jättedålig vikarie. Ingen mening med att gå till skolan alltså, jag får ju mer gjort här. Så planerna för dagen är väl att jag ska plugga lite av varje till tentorna som börjar om mindre än två veckor!! Och senare i eftermiddag så blir det en runda ut till A6 för att jag ska lämna in mina stövlar i klackbaren så att de blir omklackade. Hoppas bara att det går för de är väldigt slitna, men går det så slipper jag ju köpa nya höst/vinterskor, och det hade varit väldigt skönt..

Nä nu måste jag komma igång lite, vi hörs senare.
Kramar Annie

Bidrag?

Nu har jag kollat igenom min garderob för att kolla vad jag kan tänkas behöva till hösten och vintern. Om jag bara kan klacka om mina stövlar så behöver jag nog inga skor. MEN jag behöver en höstjacka. Tyckte det va konstigt att jag inte hittade den svarta jag har haft de tre senaste åren men sen kom jag ju på att jag kastade den i våras. Fodret var helt trasigt i den så egentligen skulle den ha kastats innan förra säsongen, men man är ju lite snål smålänning så självklart behöll jag den då. Kastade den i våras för att mamma sa till mig att kasta den annars skulle jag bara använda den till hösten igen. Smart kanske men nu vill jag ha den. Det var 4 grader imorse och då hade jag velat ha en tjockare jacka. Jaja vi får se hur det blir, jag vill inte ta av mina sparpengar :(

Ibland är det dåligt att vara snål för nu får jag frysa. Någon som känner sig generös och vill ge mig ett bidrag haha. Studiebidraget räcker inte så långt som jag hade hoppats. Räcker ju att man tankar en gång så försvinner en tredjedel...

Ha en bra måndagkväll. Kramar Annie

This is it

Vi har biljetter!


Vår blivande lägenhet

Nu har vi varit och kollat på lägenheten. Köket va mycket större än vad jag kom ihåg. Jag trodde inte vi skulle få plats med vårt köksbord, men det kommer vi få. Med utdragsskivorna dessutom. tyvärr finns det nog inte riktigt plats med en diskmaskin. I så fall får vi ha en bänkdiskmaskin stående någonstans. Jaja, vi får se hur det blir...

Sovrummet är enormt! När vi har ställt in sängen och de två byråerna så kommer det fortfarande se helt tomt ut. En klädkammare finns det ju också och den verkar ganska lagom stor, eftersom vi har byråerna.

Arbetsrummet var MYCKET större än vad jag kom ihåg det. Jag trodde inte vi skulle få plats med två skrivbord i det. Jag trodde knappt att vi skulle få plats med ett. Men vi kommer få plats med två skrivbord utan problem :)

Vardagsrummet var tyvärr lite mindre än vad vi mindes det, men vi kommer få plats även där utan problem. Två toaletter finns det i lägenheten och i det ena badrummet får vi plats med en stående hylla också. Perfekt, för jag har redan en specifik i tanken...

Jag tror lägenheten kommer bli riktigt bra! Det enda negativa, vad jag kan komma på nu, är att de hade problem med möss eller råttor i källaren så man fick tänka på vad man ställde ner där eftersom de, enligt han som bor där nu, "tuggar i sig allt de kommer åt". Mindre kul, men det löser sig ju. Man får väl hoppas att vår hyresvärd gör något åt det och dessutom kan vi ju förvara våra grejer i plastbackar. Längtar tills vi ska flytta. Nu ska jag kolla runt lite på internet och drömma mig bort bland alla fina saker vi kan ha i våra finfina lägenhet. Dessutom får vi flytta in redan på lördagen nu (30/11), egentligen skulle vi flytta in på måndagen efter kl fyra. Wihoo!

Ha det bäst!
Kramar Annie

Vårt favoritrecept på Carbonara

Här är det receptet på carbonara som vi brukar använda. Det har blivit jättegott alla gånger vi har gjort det, vilket är ca 10-15 gånger. Och nä, man kan inte tröttna på carbonara. Tro mig, en gång åt jag carbonara 5 dagar på en vecka (den veckan vi va i Prag) och jag tröttnade inte.

 

Här är receptet för 2 personer, är ni fyra, sex, åtta... ja då får ni helt enkelt räkna om receptet.

Det går jätte snabbt att göra!

Du behöver:

  • Spaghetti
  • Ett paket bacon
  • Två äggulor
  • ½ dl grädde
  • En näve (1,5 dl) riven parmesanost
  • Salt och peppar
Så här gör du:
  1. Koka pastan i rikligt med saltat vatten
  2. Separera äggulorna från äggvitorna och blanda gulorna med grädden och hälften av osten. Salta och peppra lätt. Låt stå.
  3. Strimla bacon och knaperstek.
  4. Krydda med salt och peppar.
  5. Slå pastan i ett durkslag, men spara lite av kokvattnet (½ dl)
  6. Slå pastan över stekpannan som du nu tar bort från plattan
  7. Blanda väl och häll över äggblandningen och lite av kokvattnet
  8. Häll över resten av osten
  9. Peppra med massor av svartpeppar.
  10. Servera!


Här är en bild över hur det brukar se ut när vi serverar.
Bilden är dock inte från idag.
Receptet kommer ursprungligen från Jamie Olivers bok "Hemma hos Jamie" men vi har gjort om det lite. I ursprungsreceptet har de i zucchini. Klicka här för att komma till Jamies recept.

Hoppas det smakar!
Kramar Annie

Carbonara

Nu har vi precis ätit en jättegod carbonara. Och nu ska vi kolla på lägenheten. Skriver mer när jag kommer hem!

Jag är en stjärna!


Kolla vad fint jag fick idag. Jag är en supersäljare hos Tradera. Yiiiihaaaa!

Usch och fy och blä

Känns som den rubriken upprepas lite...

Men usch vilken start det har varit på denna veckan. Igådkväll satt jag och skrev på inlämningsuppgiften till halv tre. Vilket resulterade i att jag var så trött imorse att jag inte orkade stiga upp halv sju utan jag skippade första föreläsningen. Kom till den andra som började kl tio och då träffade jag min grupp. En person hade skrivit 2 sidor, den andra en sida och den sista ingenting. Jag hade skrivit 6 SIDOR! Jag är så himla arg just nu. Hatar att jag satt uppe i flera timmar och kämpade för gruppen medans vissa andra bara struntade i helt i arbetet. Men nu är det inlämnat iallfall så jag ska inte låta det förstöra min dag mer.

Dessutom så har stressen och den dåliga sömnen gett mig en hemsk huvudvärk. Hela huvudet känns som det ska sprängas och min käke är helt stel. Svårt att förklara men det känns som att jag biter ihop allt vad jag kan fastän jag i slappnar av. Har tagit en ipren nu och hoppas att den ska hjälpa...

Så, till något positivt istället. Vid sex-tiden ikväll ska vi åka och kolla på den nya lägenheten. Vi har ju kollat på den en gång innan men mitt minne börjar bli dåligt så jag vill gärna se den igen så jag kan börja planera mer. Det är ju nästan bara en månad kvar tills vi ska flytta. Wihoo! Ska bli jättekul. Linda flyttar in i sin lägenhet idag, väldigt fuskigt, så sen när v flyttat så har vi bara ungefär 300 meter emellan våra hem. Perfekt ju!

Nu ska jag bara slappa den närmsta timmen och hoppas på att huvudvärken försvinner. Sen blir det till att gå och handla och laga mat innan vi ska kolla på lägenheten :D Föresten en bra sak till, efter att vi kollat på lägenheten så ska vi flytta in Mattias i hans nya garage. Kul för honom eftersom han kan få mecka hur mycket han vill med sin bil, tråkigt för mig som kommer få sitta ensam i lägenheten. Jag får väl åka hem till Linda haha

Ha det nu så bra, kramar Annie

Hemmakväll

Maten var jättegod. Kyckling med pommes och bernaisesås. Enkelt men alltid lika gott!

Nu har vi precis kollat på Bad boys II, eller ja jag är så trött så jag ska gå och lägga mig nu. Det är kanske 20 minuter kvar av filmen...

Nä fy vad jag gäspar. Jag får skriva mer imorgon. Sov nu så gott allihop.
Kramar Annie

Trött efter en jättekul kväll

Hejsan

Vi anlände till Skåne vid åtta-tiden igår och då var det bara att lämna av grejerna hos mina föräldrar där vi bor över helgen och sen bara det av till Svedala för att vi skulle äta på vårt kära Intermezzo. Men gud vad besviken jag blev på dem, vi kom en halvtimme innan de skulle stända och då kunde man inte beställa pasta för de hade redan stängt ner det. Så det fick bli tråkig gyros och kycklingtallrik. Vi tog med maten på en förfest som hölls i lägenheten över Saras. Där fick vi kasta i oss maten och sen bar det av mot Malmö. Eftersom vi missade bussen så fick det bli tåg. Smidigare enligt mig.

Väl inne i Malmö, shit asså! Man kan ju lugnt säga att det märktes att de va löning denna helgen. Det var nästintill fullt överallt och då är det inte så lätt att komma ett gäng på 15 pers och försöka hitta någonstans att sitta. Men tillslut hittade vi plats på ölcaféet. Där va de mysigt men trång. Eftersom alla i gänget (förutom jag och Mattias och en till) jobbar på ica så blev det massa icasnack som vi inte fattade hälften av... Vi kände att det blev lite förmycket interna skämt o.s.v. så jag och Mattias gick vidare till Ice. En väldigt trevlig karaokebar. Det var första gångenjag var där men man kan ju lugnt säga att jag kan tänka mig att gå dit igen. Kan kanske inte påstå att gå till en karaokebar var det bästa för mina stackars stämband. Jag var redan lite hes på grund av min förkylning och idag känns det lite jobbigt bara att prata haha. Men det var det värt. Speciellt eftersom det va jättekul att få träffa Julia och Stella igen :) Jag hör absolut av mig nästa gång jag är nere i Skåne igen!

Vi var hemma vid halv fyra och efter att ha varit vaken i 21 timmar i sträck så tog det inte lång tid för mig att somna. Jag hann lägga mig på kudden men inte mycket mer.

Det var jätteskönt att få sova länge idag och sen gå upp och sätta sig och äta frukost vid färdigdukat bord. Det känns fortfarande lite som borta bra men hemma bäst. Hoppas verkligen det blir bättre i den andra lägenheten för det är jobbigt att vara hemma men ändå längta "hem". Resten av dagen har varit väldigt slapp. Eftersom jag kände att jag inte mådde så bra (ont i halsen, stopp i näsan, huvudvärk) så gick jag och la mig och sov några timmar till efter frukosten. Gick upp vid tre-tiden och åkta till Biltema med mamma och pappa. Pappa köpte en massa båtgrejer men jag och mamma köpte ingenting. Det fanns ju inte så mycket spännande grejer som jag tyckte att jag behövde. Planerade att köpa ett USB-minne och tejp men hittade inte något av det. Inegn fara dock för det är inget jag behöver akut.

Nu har jag nästan precis kommit hem och sitter och längtar efter mat. Mamma lagar :D

Ha en mysig/rolig/festlig lördag kväll, jag ska ha en mysig en iallafall. Kramar Annie

Nytt utseende

Var precis inne och kollade på min blogg. Undrar om det ska se ut som det gör nu, jag är ju inte så insatt i bloggdesign och sånt. Vi åfr väl se, just nu är det väldigt lila iallafall och Mattias kommentar va "Jag gillade det rosa med hjärtat". Jaha, får väl se hur det blir i slutändan. Senare idag ska iallafall Mattias hjälpa mig med headern om han hinner. Han har ju ett arbete som ska vara klart idag, så han satt och jobbade till halv fem inatt. Pratade precis med honom och han hade gått upp för tjugo minuter sedan. Kan ju verka som att det hade varit smartare att lägga sig i tid och stiga upp tidigt, men när det gäller sånna datagrejer så kan man inte bara sluta mitt i. Så han var tvungen att bli klar med det han höll på med. Tredje kvällen jag fick gå och lägga mig själv alltså. Innan tyckte jag ju aldrig att det va nått problem att sova själv, men nu har man blivit bortskämd. Jag menar vem väntar mer än 2 minuter på att sängen ska bli uppvärmd?!? Inte jag iallafall, det behöver man inte när man delar säng med värmeelementet Mattias. Perfekt!

Nä nu får jag väl jobba lite med byggprocessprojektet. Jag skulle ju träffa min grupp idag och göra klart inlämningen, men det var bara en annan i gruppen som dök upp idag. Så nu jobbar jag själv.

Ha en bra dag!
Kramar Annie

Under uppbyggnad

Ber om ursäkt för att Annies blogg för tillfället ser ut som kaos, men är lite trött nu, fortsätter imorgon!

Sov så gott alla!


MVH Sara

Förresten...

Min kära syster, Sara för er som inte vet, håller på att hjälpa mig att fixa en ny design på min blogg. Hon har mitt lösenord och hon har fria händer. Vi får se vad som kommer hända...

Spännande inte bara för er utan för mig med!

Dags att sova...

Nu har vi kollat klart på filmen och druckit upp all milkshake. Mums va gott det va. Smakade som marängswiss, fast utan maränger haha.

Nu är det dags för mig att sova. Börjar kl 8 imorgon så då måste jag ju vara utvilad så jag orkar gå upp. Men usch, det är alltid lite jobbigare att gå upp när man är förkyld. Då känns hela huvudet igentäppt. Men men.. Man måste ju sova och man måste ju gå upp. Känns som jag mest sitter och svamlar nu, bara det att det är så tråkigt att Mattias måste jobba så mycket nu. Men han har ett jobb som ska vara färdigt denna veckan så det blir mycket jobb. Ska bli skönt med helg, även om Mattias kommer behöva jobba i helgen och jag kommer behöva plugga. Helg är ju ändå helg.

Sov nu så gott så hörs vi imorgon, kramar Annie.

Just nu; film och milkshake

Just nu sitter jag och Mattias och tittar på Raise your voice och dricker milkshake. Det är mys!


Choklad- och bananmilkshake. Mums!


Fjortisfilmer is the shit!

Kramar Annie

Skvallertidningar eller mattidningar?

I ett tidigare inlägg skrev jag ju att jag skulle läsa klart tidningen Laga lätt. Stella frågade då var skvallertidningarna har tagit vägen. Ja du... De har väl sakta börjat bytas ut. Eller ja, de har inte byts ut helt men jag läser inte bara skvallertidningar. Nu prenumererar jag på Cosmo och Laga lätt och sen blir det väl då och då att man köper nån extra tidning. Hittills denna månaden har jag köpt Glamour och Hus & Hem. Lite variation det också haha. Men tidningar är ju så kul. Och man måste ju variera sig lite, kan ju inte bara läsa IKEA-katalogen, eller hur pappa ;P

Nu ska vi göra milkshake och kolla på film. Vi har lite frukt som behöver ätas upp innan vi far ner till Skåne så det blir perfekt till filmmyset!
Ha en mysig kväll, kramar Annie.

Trött på matte och förkylning

Somnade sent igårkväll och väckarklockan ringde alldeles förtidigt i morse. Klockan ringde halv sju, men då hade jag så ont i huvudet så jag orkade inte gå upp. "Jag missar nog inget på samhällsplaneringen" tänkte jag och ställde om klockan till halv åtta. Och nä, enligt de som var på föreläsningen (vilket tydligen inte var så många) så missade jag inget. Resten av dagen har det varit matte. Först en föreläsning i två timmar och sedan sitta och räkna i 3,5 timmar. Är helt slut i huvudet nu. Egentligen skulle jag ha träffat min byggprocessgrupp vid ca kvart över tre. Men självklart var det ingen som dök upp. Känner mig ganska sur.. nä ARG över det. Jag orkar inte göra allt själv. Vi har jättemycket kvar att göra och det ska lämnas in på måndag. Jag vill ju inte behöva sitta och plugga hela helgen när vi ska ner till Skåne för träffa familjen och vännerna.


Det känns som matte är mitt liv just nu.
Tyvärr har jag ju inte denna boken längre...

Oj det blev en liten paus i skrivandet dä,. Pappa ringde nämligen. Fick precis reda på att den nya bilen jag ska köra med nu är en Volvo v40 från 1999. Kan det vara något? Jag har ingen aning. Vet ju hur det gick när vi körde med Mattias systers v40 i Norge. Batteriet dog och jag fick miljontals motorstopp. Detta bådar ju inte gott! Fast iochförsig så är denna volvon en automatare så det är kanske ingen fara. Glömde ju fråga vilken färg den va, det är ju nästan det viktigaste. Ja just det, dragkrok var det på den också. Perfekt nu när vi letar husvagn. Ska bli spännande att få se och testa bilen imorgon.


Kan den se ut så här kanske? Vi får väl se. Stay tuned ;)

Nä nu ska jag läsa klart det nya nummret av Laga lätt och sen ska jag laga middag. Köttfärssoppa med rotfrukter och yoghurt blir det. Nytt recept från det sprillans nya nummret av Laga lätt!! Woho.. ska bli spännande!

Ha en mysig torsdagskväll, kramar Annie.

Dumma föräldrar

Inte mina alltså :)

Jag sitter och kollar på ett program om tjocka ungdommar. De är så tjocka att de inte kan gå ur sängen själv. De bara ligger i sina sängar och äter och spelar tv-spel, de väger runt 250 kg!!

Jag blir så himla arg på deras föräldrar som har tillåtet dem att bli så. Självklart kan det inte vara så lätt för dem att alltid säga till ett litet barn som inte förstår varför hon/han inte får äta godis och kakor som alla andra barn. Men föräldrarna skulle ha gjort rätt från början, rätt och annorlunda.

Det kan verkligen inte vara lätt att vara en bra föräldrar, jag beundrar de som lyckas!
Jag och Mattias är ju föräldrar nu, världsföräldrar :) Vi får väl se hur det kommer gå, förmodligen bra.

Nä nu måste jag kolla klart på programmet och sen gå och lägga mig. Sov gott allihop. Kramar Annie

Världsförälder

Nu har jag och Mattias blivit världsföräldrar. Vi ska skänka 300kr varje månad för att hjälpa de barn som behöver det mest. Jag tycker att du också ska bli världsförälder. Man väljer ju själv hur mycket man vill ge och de små barnen behöver faktiskt de där pengarna mer än du gör.

Gå in här: http://www.unicef.se/varldsforalder


Hjälp dem som behövder det!

 

Kramar Annie




Tyck synd om mig!

Har jätteont i huvudet och är helt stopp i näsan samtidigt som den rinner hela tiden. Har börjat få hosta, det är grått ute, jag har mycket att göra i skolan m.m. m.m. Tycker väldigt synd om mig själv just nu. Har ju dessutom haft en möte med min trevliga lilla projektgrupp. Ska bli skönt nästa vecka när vi ska redovisa för sen slipper jag den gruppen.

Förutom mötet med projektgruppen så har dagen faktiskt varit väldigt bra. Jag började ju inte förrän kl 1 så jag fick sovmorgon till halv tio. Sen stack jag till skolan och satt och räknade en timme, sen lunch, sen projektgruppsmöte. Efter det var det räknestuga som jag egentligen hade planerat att gå på, men... Linda skulle till IKEA och ville ha sällskap och om jag får välja mellan matte och IKEA så kan ni nog förstå vad jag valde...

Det blev först en lång runda på IKEA, där jag köpte plastlådor och jättesöta små espressokoppar, sedan gick vi en runda på A6. Så nu är jag ägare av ännu en kofta, mammas flicka ja just det. Shoppingen avslutades med vars en glass, perfekt avslut!


Plastlådor som man kan ha småsaker i, behövs alltid.
Jag hade väl tänkt ha sminkgrejer och snoddar o.s.v. i dem.



Jättesöta eller hur!
Egentligen är det en leksaksservis men jag tyckte de va jätte fina, och dessutom perfekt storlek för espresso. Mattias gillade dem iallafall. Och jag tror jag ska börja drica espresso bara för att få dricka ur de små kopparna.



Så här fin är koftan.
Jag köpte även strumpbyxor och vantar, men det kändes inte lönt att fota.
Ni får väl se det på någon gång hihi.


Nu ska jag kolla på Idol och försöka plugga lite. Ha en mysig onsdagskväll. Kramar Annie


Onsdag

hej nu sitter jag i en av skolans datorsalar. Håller på att skriva lite i projektarbetet i Byggprocessen. Jätte tråkigt! Speciellt när man ser alla andra sitta i grupper och jobba och jag vet att min grupp inte gör något alls och jag själv sitter och skriver in allt som de sedan får betyg på. Surt!

Men men, inga sura miner. Skoldagen är kort idag iallafall. Börjar med byggprocessen kl 1 (dagens första lektion) och sen slutar den kl 3. Mellan 3 och 5 är det en frivillig räknestuga, får se ifall jag går dit eller om jag följer med Linda till IKEA. En runda på IKEA är ju verkligen aldrig fel!

Ha det nu så bra så hörs vi senare, kramar Annie.

Snart är julen här!

Sitter här och knåpar lite med en julklapp, går väl lite sådär... Samtidigt kollar jag på filmen "Systrar i jeans". Mycket bra film!

Dricker även en smoothie gjord på avocado och grekisk yoghurt. Det är verkligen ett favoritrecept! Jag kanske kan lägga ut det här lite senare. Det ligger ju i köket nu och köket är sååå långt bort.

Nä nu ska jag fortsätta kolla på filmen. Ha en trevlig kväll, kramar Annie

Paljettleggings från Lindex


Är de coola eller fula? Jag kan inte riktigt avgöra.

Shit det va verkligen längesedan jag var ute och shoppade. På senaste tiden har jag sett viss dålig vana komma tillbaka. Nämligen internetshoppandet. Det får bli slut på det och imorgon ska jag gå en runda och kolla i riktiga affärer!

Sitter och kollar på Lindex hemsida och de har verkligen massor av snygga kläder jag hade kunnat tänka mig. Får ta och besöka lindex imorgon! Saknar att gå och shoppa med min mamma :( Får se till att det blir en shoppingrunda och lite fika med mamma snart, det är ju bara det att när vi väl är nere i Skåne så är schemat så späckat. Vilken i och för sig är kul eftersom det betyder att folk faktiskt vill träffa oss. Får väl se hur det blir nu när vi åker ner till helgen.

Kramar Annie

Ny dator

För någon vecka sedan så fick jag ta över Mattias "gamla" dator när han bestämde sig för att köpa en ny. Ja gamla och gamla, han köpte den i januari. Det är en MacBook. Perfekt, för jag hade inte klarat att plugga utan att ah tillgång till en dator.

Ett tips. Om du behöver en dator för att kunna plugga, jobba eller bara vill ha en.
Gå in och kolla här -->Pimp your computer!

För man vill ju inte bara ha en praktiskt dator utan även en snygg :D

Kramar Annie

Liten önskelista...

Sitter och kollar runt lite internet nu. Det finns massor jag vill ha!


Som den här fina ögonskuggan från The body shop.
Jag använder aldrig ögonskugga, så jag vill ha den här och börja använda ögonskugga!



Snygga stövlar ifrån Friis & Company.
Tyvärr är de slut överallt, och jag menar verkligen överallt!



Det här vill jag ha!
Från cocoo.se



Mer snyggt från cocoo.se!


Usch typiskt att jag har bestämt mig för att vara sparsam.

Shoppa lugnt där ute, kramar Annie

Wihoo! Mycket post

Det roligaste med att buda på Tradera är när paketen kommer. Jag har ju budat en del i helgen och idag kändes det som julafton när posten kom. En film, en bok och del annat. Kan ju inte berätta eftersom en del är julklappar, men filmen va iallafall Raise your voice. Jag vet, det är en fjortisfilm men jag gillar den så nu ska jag snart fixa något gott och sen mysa ner mig med duntäcket i soffan och kolla på film. Mys!

Wihoo! Posten är här!

 

Även Mattias har ju budat en del på tradera. Han har ju vunnit tre klockor hittills. Ni skulle bara veta hur han går och kollar på dem flera gånger om dagen och njuter av hur hans klockbox börjar fyllas. Om han ska fortsätta i den här tackten så måste jag snart köpa en nya klockbox till honom, och han har ju inte ens haft boxen i ett år haha.

 

Så nu film och mys. Ha det bra allihop, massa extra hälsningar till min syster Sara som äntligen fick komma hem från sjukhuset idag. Krya på dig massor massor.

Kramar Annie


Ritningar, usch!

Detta är vad jag har hållt på emd i x antal timmar. Och vad jag gör jag när jag är nästan färdig?!? Ska bara beskära den och kopiera den. JAG SKÄR SÖNDER DEN!!!

 

Jag behöver paus. Är väldigt negativ just nu, en trasig ritning och helt stopp i näsan. Håller på att bli väldigt förkyld.  Och konstigt nog har jag blivit halvt beroende av te så nu ska jag ta en kopp te och sen gå och lägga mig. Sov gott. Kramar Annie


Matte

Nu har jag varit jätteduktig och räknat matte i över en timme. Räknade ju matte imorse också. Så här mycket pluggande har det inte blivit på länge, det här har varit en bra dag!

Med risk för att låta som en total tönt så måste jag faktiskt säga att jag tycker Linjär algebra är ganska så kul.

Speciellt Gausselimination hihi

 

Nu har jag iallafall räknat klart för idag. Ska gå och borsta mina tänder och sen gå och lägga mig. Sov gott allihop, kramar Annie

 

PS. Här kommer en bild tillägnad pappa som kommit hem från Polen idag. Vi som känner honom vet ju att han tycker roliga historier och roliga bilder är väääldigt kul!

DS.


Dricka te? Jag?

Är det möjligt att jag är sugen på te igen? Jag som i vanliga fall avskyr te och tycker det smakar gammalt varmvatten. Jag drack ju te imorse för att jag hade ont i halen och nu är jag sugen på att dricka te igen. Ja det får nog bli en kopp om en liten stund...

Vad har annars hänt idag då; vi har precis ätit pizza och druckit massor av cola. På vardagarna är det ju meningen att vi ska vara nyttiga så nu när det är helg så får man ju passa på att kränga. Bara tre timmar kvar tills söndagen är slut, måste propa i mig lite godis till innan det är försent!

Haha nä så allvarligt är det inte, men jag vill verkligen försöka va nyttig denna veckan. Mamma har varit jätte duktig och gått ner 2,2 kg på fem dagar. Jag förstår inte hur hon klarar det. Jag vill ju inte går ner i vikt egentligen. Vill bara bli av med min lila kulmage och sen vill jag bli lite mer vältränad. Om vi nu ska kunna cykla Vättern runt i sommar så måste vi ju vara i toppform. Jag tänker inte sätta mig på en cykel och cykla 30 mil (ca 15 timmar!!) om jag inte är i bra form. Ska sätta mig ner och försöka göra upp ett träningsschema. Det blir kanske enklare då..

Kan ni tänka er mig cykla såhär i 30 mil?

Jag vet inte riktigt om jag kan det...

 

Så nu ska jag gå och laga lite te, ha en mysig söndagkväll. Kramar Annie


Att slösa pengar på ett sparsamt sätt...

Ja jösses vad jag har budat på Tradera idag!
Det är nämligen vissa saker som jag behöver till julklapparna jag ska göra och det är minst sagt underbart att se hur mycket pengar man kan spara genom att buda på en auktion som går ut inom några minuter istället för att köpa grejerna på postorder eller i en dyr garnaffär. Ops där sa jag garn, nu avslöjade jag mig lite. Iallafall så har jag köpt helt nytt garn till en tiondel av priset det hade kostat i affär. Perfekt!

Wihoo! Billigt garn

 

Kram Annie


Hemmafru

Jag vill ju inte göra mina läsare besvikna... Så bara för att bevisa att jag är en hemmafru som studerar så har jag precis beställt hem en garnkatalog med tillhörande garnprover. Vår lägenhet har nämligen förvandlats till en sy-, sticknings- och broderistuga. Mysigt tycker jag! Tur för Mattias att han inte är hemma, han hade nog tyckt att jag skulle städa. Men jag hinner inte. För nu håller jag på att fixa och trixa med julklapparna. Julen är ju snart här, och årets julklappar kommer troligtvis vara hemmagjorda. Man måste ju tänka på miljön!  Nä men det är kul att fixa själv, och ni (familj och vänner) behöver inte oroa er. Jag ska köpa något till er också.

Nu ska jag pyssla vidare.
// Annie

Te och julklappar

Hej allihop.

Idag när jag vaknade så hade jag lite ont i halsen och jag hade lite svårt att andas eftersom jag var så täppt i näsan. Då gick jag upp och fixade lite te.

 

Masala chai med mjölk och honing. Det gjorde susen!

 

Resten av dagen har jag bara fixat med lite julklappar, spännande spännande men självklart kan jag inte säga mer än såhär...
Jag har även räknat några tal och budat lite på Tradera hihi såklart!

 

Ha en bra söndag, kramar Annie


Gränna



Gränna it is!
Det blev en heldag i Gränna. Först var vi och kollade på racecyklarna och sen blev vi bjudna på kaffe så det blev att vi satt där och snackade i ungefär två timmar. Trevligt trevligt!

Det blev att vi tog med cyklarna hem för att vi ska kunna testa dem.

Som sagt, vi får se hur det går med det här äventyret...


Det blev att vi körde vidare vid fyra och då körde vi in till Gränna och gick in i en liten polkagrisaffär och kollade när de gjorde polkagrisar. Det blev även att vi köpte med oss lite polkagrisar.

Bilden är ju tagen hemma, men det här är iallafall dagens inköp.

Det fanns ett erbjudande om att köp 11 polkagrisar för 100kr, så det gjorde vi.

 

Nere i hamnen i Gränna. Där fanns det båtar.

Denna bild får även fungera som dagens outfit. Kofta från H&M, t-shirt från Cubus, jeans från Gekås och skorna är converse från Laredoute. Väskan köpte jag på Myrorna för 25 kr för några år sedan.

 

Vi åt middag på en liten restaurang i hamnen. Det fanns inte så mycket att välja på eftersom det va sista helgen de hade öppet. Och sen fick vi vänta på maten i 45 minuter. Men det va gott iallafall :)

Har ingen bild på maten så denna bilden får duga. Mattias satt och fotade mig medan vi väntade på maten, alltså hann det bli en del bilder...

 

Och vem spenderade jag då denna braiga dag med... Jo denna underbara man såklart.

Alltid lika charmig!

 

Hoppas ni har haft en bra lördag, det har jag. Nu blir det godis, frukt och film. Kramar Annie


Frukost när den är som bäst

Jag hann inte väcka Mattias... Hans telefon ringde så att han vaknade så då blev det till att ta fram frukost. Det blev en väldigt varierad frukost med fil och musli, melon, jordgubbar, rostat bröd, oboy och juice.

Framdukat för en mysig frukost


Äntligen skulle vi få testa vår egenblandade musli med bl.a. linfrön, havregryn, dinkelflingor, dinkelpuffar, sesamfrön, quinoa, russin, gojibär, tranbär, torkade annanaser, papaya, kokosflingor mm.


Gott och blandat!

 

Mitt i frukosten ringde Fannie, alltid kul att prata med henne, och mitt under vårt samtal och alltså även mitt i vår frukost så började den konstiga mannen sjunga igen. Den konstiga mannen är en man som lite då och då sitter utanför vår grannes dörr och sjunger och ropar in i deras brevinkast. Jag vet inte avd han ropar och sjunger om eftersom det är på något annat språk, troligtvis arabiska. Ibland öppnar de som bor där sin dörr och skriker på honom, de kanske vill att han ska gå... Jag har ju sagt att det är ett konstigt ställe vi bor på!

 

Ha nu en fortsatt bra lördag, kramar Annie


Lördag, äntligen helg

Godmorgon allihop, hoppas ni sovit gott!

Idag vaknade jag pigg och utvilad för en gångs skull, vilket är konstigt eftersom jag bara sovit sju timmar. Men strunt i det man får ju låtsas att man sovit ut ordentligt. Jag gick iallafall upp kl nio och räknade matte. Tycker att det var väldigt duktigt av mig med tanke på hur mycket jag brukar räkna i vanliga fall.

Mattias sover fortfarande, ska snart väcka honom så vi kan äta frukost och köra iväg. Idag ska vi nämligen på en liten miniutflykt. Eller ja det har jag bestämt, vi ska till Gränna för att kolla på racecyklar. För tydligen ska jag också cykla Vättern runt till sommaren. Jag vet det kanske låter tråkigt och jobbigt men jag måste faktiskt säga att jag känner mig väldigt taggad. Tänk ändå att klara att cykla 30 mil!! Ja vi får se hur detta äventyr kommer gå...

När vi ändå är i Gränna så tycker jag att vi ska ha en minisemesterdag. Vi kan kolla när de gör polkagrisar eller något sådant :D

Vi har ju inte varit där än så jag fick ta en bild på google hihi

Ska ta med Mattias superkamera och se om jag kan ta någon fin bild idag



Ha en bra dag!
Kramar Annie

Storshopping och taconight

Idag hände något stort!

Jag och Mattias testade att handla på ica!!

Det va kul..

På ica kan man själv få blanda ihop sin musli. Coolt!

Vi blandade lite allt möjligt av sånt som lät nyttigt, vi kommer få i oss massor av järn, antioxidanter, mineraler, fibrer och annat liknande.

 

Jag vet ju att Mattias har tyckt det är dåligt att det inte finns några krokar till handdukarna i köket. Men inte trodde jag att han skule komma på den här lösningen...

 

Till middag blev det Tacos!!

Och serverat till det blev filmen Hairspray

 

När vi ätit färdigt så körde vi in till centrum för att kolla när Linda spelade match (innebandy). Det va kul att kolla på, blev lite sugen på att spela. Tyvärr har jag ju varken kondition eller bollsinne :(

Men iallafall så blev jag och Mattias inbjudna till att spela innebandy i Vetlanda. Då spelar de på kul, och det verkar kul :D

Nu ska vi se klart på filmen. Ha en bra fredagkväll, kramar Annie


Fredag fredag wiiiiii

Veckan har verkligen gått sjukt fort, det känns som att det precis var måndag. Men tydligen inte.

Ja som jag skrev tidigare så planerade jag ju att städa innan skolan. Och det gjorde jag också, även Mattias hjälpte till så nu är hela lägenheten dammsugad och allt är undanplockat. Det känns verkligen jätte skönt, det var på tiden att vi städade!

Ja sen stack jag till skolan, hade en föreläsning i Linjär algebre och sen slutade vi för dagen. Lagom lång dag. Höll Linda och Martin sällskap medan de åt sin medtagna lunch och sen gick vi en runda i stan innan jag mötte upp Mattias för lunch. Matlådorna har verkligen gått dåligt denna veckan. Det blev iallafall entrecote med potatisgratäng och rödvinsås, och det var ändå det billigaste allternativet vi hittade, förutom vårt vanliga thaiställe. Väldigt gott var det!

När vi ätit färdigt så skiljdes vi åt, Mattias gick tillbaks till jobb och jag åkte hit, "hemma" alltså. Ska se om jag kanske kan få något skolarbete gjort. Det finns ju inte så mycket annat och göra här.

Ha en fortsatt bra fredag, kramar Annie

Usch

Jag är så himla trött! Har äntligen gått upp och måste skynda mig att göra mig iordningen och äta frukost för jag hade tänkt hinna dammsuga lite innan jag sticker till skolan också. Dels för att det behövs, dels för att vi kanske får gäst/gäster ikväll och då kan det inte se ut så här!

Ja nu vet ni dagens planer, ha en bra dag // Annie

Torsdag

Idag har det avrit en bra dag!

Dagen började med tråkig samhällsplanering kl 8 på morgonen. Jag var väldigt trött men det löste jag och Linda genom att gå och köpa kaffe och choklad. Mums. Piggare blev vi.


Tyvärr har det inte gått så bra med matlådorna denna veckan. Vi åt thaimat i tisdags och idag blev det pasta.
Mysig lunch med Mattias iallafall. Och nä han pratade inte i telefon hela tiden, men han är mitt uppe i en deadline på ett jobb och då måste man ju ta vissa samtal. Mysigt annars iallafall :)

Sen var det matte som gällde resten av dagen. En föreläsning och ett övningstillfälle där vi jobbade med grupparbete. Vi fick tillbaka ännu en inlämningsuppgift med full poäng. Får man 80% rätt på inlämningsuppgifterna så sänks betygsgränserna på tentan. Så vi kommer troligtvis få våra gränser sänkta eftersom det gått så bra hittills. Väldigt bra!

Sen bestämde jag och Linda att vi skulle sitta kvar i skolan och räkna två timmar. "Tyvärr" blev det istället att vi satt och snackade om allt möjligt och vi han även designa lite husvagnar och husbilar haha. Det är kanske det vi ska jobba med i framtiden...

När klockan blev fem gick jag och mötte Mattias vid hans kontor.

När jag går från högskolan till Mattias kontor så går jag längst vattnet. Så här fint väder var det vid femtiden. Solen strålade, Munksjön låg nästan helt spegelblank och det var ganska varmt. Längst vägen (som går längst vattnet) växer det träd hela vägen. Små träd med rönnbär på. Det märks att hösten är här, både mysigt och lite dystert..


Sen åkte vi hem tillsammans, lagade falafel med couscous och mynta sås, tyvärr blev det inte lika gott som vanligt, och efter det har jag kollat på tv och sovit och Mattias har jobbat. Nu är det snart dags att gå och lägga sig och ännu en dag har gått. Tiden går verkligen fort...

Kramar Annie

Katastrof på Traderafronten

Inte nog med att jag köpt både skor och en film till mig själv. Nu börjar jag buda till höger och vänster till andra också!
"En sån hade Sara gillat", "Mamma behöver nog en sådan", "en sådan här måste ju Ronja ha". Helt galet och inte så ekonomiskt kanske. Som tur är så är jag ju så snål att jag inte budar så högt. Har köpt en bok till Sara för 11 kr, det är lagom och hon verkade glad, perfekt!

Nä nu måste jag buda vidare. Har ett par Lacosteskor som går ut om 40 min, budet ligger på 155kr och ingen verkar vilja buda mer. Tråkigt, mina drömmar om att bli rik får jag nog lägga till sidan...

Ha det så bra tills vi hörs igen, kramar Annie

Tisdagstrött

Nu är jag trött trött trött! Var i skolan vid halv nio och kom hem vid halv åtta på kvällen. Vi hade lektion mellan 10 och 12 och sen gick jag, Mattias, Linda och Martin till Hot Asia och åt lunch. Gott och trevligt sällskap, det gillar vi!

När vi ätit klart så gick vi tillbaka till skolan för att försöka få färdigt våra ritningar. Vi satt mellan 13 och 18 och jag är ändå inte klar. Usch just nu känns det som att jag aldrig kommer bli klar, dessutom vet jag inte om det är rätt så i värsta fall så får jag göra om denna ritningen också. Hoppas inte!

Nu ska jag fortsätta lägga ut auktioner på Tradera och så ska jag försöka vara lite social med min kära pojkvän. Förlåt att jag uppdaterar så dåligt, ska försöka bättra mig.

Ha det bra och gå och lägg er tidigt. Och Sara, krya på dig!
Kramar Annie

Hungrig!

Gud vad hungrig jag är! Vi har inte ens börjat laga mat, eller jo köttfärsen är i micron. Vi har precis kommit hem nämligen. Jag har varit på en föreläsning om Studieteknik. Det är den mest inspirerande föreläsning jag någonsin varit på! Just nu känner jag verkligen att jag ska minsann göra vad jag vill och inget ska få stoppa mig. Skriver lite mer om föreläsningen senare...

När jag väl slutat så mötte jag upp Mattias som hade passat på att jobba lite medans jag var på föreläsningen. Tillsammans cyklade vi till Oxtorgsgatan där Mattias skulle hämta upp sin klocka som han vann på Tradera igårkväll. Det blev ju någon vinst, fast vi la faktiskt ut fler annonser än vi budade på. Och Mattias sa till på kontoret att han hade lagt ut databöcker på Tradera så bara där blev han av med några stycken. Jätte kul för honom, det blir ju en liten bit på vägen mot hans nya kapell, eller cykel, eller hyran eller vad det nu va han vill använda pengarna till. Vi får väl se.

Jaja nu får jag gå och hjälpa Mattias med maten. Köttfärsen plingade nämligen precis.

Ha en trevlig måndagkväll, kramar Annie

Tradera

Det är bara så det är... Jag och Mattias har kärat ner oss i Tradera.com. Vi är inne och lägger bud och säljer grejer till höger och vänster. Jag har fått mitt första bud på mina Lacosteballerina så förhoppningsvis blir jag av med ett par skor snart iallafall.

Gå in och kolla nu!

http://www.tradera.com/auktioner/Annie_90

Kramar Annie

Oh no!

Jag och Mattias har upptäckt Tradera. Vi har blivit som galna och lägger bud på allt möjligt. Hittills har jag vunnit ett par nya skor!

Vad ska vi göra för att komma ur detta köpberoende?!?

Ullared

Jag sa ju att jag skulle lägga ut lite bilder på vad vi köpte i Ullared igår. Så här kommer lite av våra fynd.


Här är våra påsar vi kom hem med.. En papperskass från Gekås och tre påsar från lite olika outlets.

Eftersom det var mycket små obetydliga saker vi köpte som t.ex. disktrasor, disksvampar och avsminkningsservetter mm. så har jag inte fotograferat allt.


Det blev en ny skolväska och ett laptopfordrall från Björn Borg. 299kr tillsammans, lagom pris.


Mattias fick nya skor, även de från Björn Borg. Väldigt snygga tycker jag!


Det blev även några stycken filmer. Anger managment, Bring it on, American Gangster och Hairspray. Fimerna kostade mellan 29,50 och 59,50kr.

Så nu har ni fått se några av våra inköp. Vi köpte inte så mycket grejer eftersom vi ska vara sparsamma nu innan vi flyttar för då ska vi köpa nya grejer till den nya lägenheten. Man måste ju också vara sparsam inför jul, för den är faktiskt snart här! Vi köpte förresten en kruka med snögubbar på också, så julkänslan börjar infinna sig haha

Kramar Annie

Har fört över bilder...

När jag använder Mattias kamera till att fotografera så tar det alltid så lång tid innan jag för över bilderna. Så här kommer lite bilder...

Förra helgen var vi ju nere i Skåne och firade Mattias pappa.

Födelsedagsgrisen och de två hundgästerna.


Jag och Kori. Jag ser lite skeptisk ut, kan bero på att Kori rev sönder mina strumpbyxor.. Men det är ingen fara nu för jag har köpt nya strumpbyxor och Kori är fortafarande världens finaste hund.


Fick även träffa de här två tjejerna igen. Det va ju kul :) Synd att inte Oskar va med också...

Som ni vet så lagade ju jag och Mattias crepes för några dagar sedan för att vi skulle ha mat till våra matlådor.
Så här såg det ut:


Det tog två timmar för oss att laga maten och det blev ändå bara till två matlådor var...

Så, där va lite av de bilder som fanns på kameran. Snart ska jag återkomma med ett inlägg om vad vi köpte i Ullared. // Annie

Ullared

Nyss hemkommen från Ullared. Det blev en hel del fina fynd. Inte bara från själva Gekås utan det finns ju massor av outletbutiker runt om också. Det blev bl.a. en ny skolväska, ett laptopfordral, en julkruka med snögubbar på och en del saker till. Ska fota och visa lite grejer senare...

Lite bilder på några som var med i Ullared



Glömde ju förresten berätta att vi var och testade ett sushiställe igår. Eftersom vi varit så duktiga med matlådor i två veckor nu så tyckte vi att vi förtjänade att få äta ute en dag. Så det blev Samuraj sushibar. Och jag gillade INTE stället. Visst ska man ha wasabi på sushi men de hade så himla mycket så att det gick inte att känna någon annan smak än wasabin och dessutom gjorde det jätte ont i näsan när man åt så mycket wasabi (konstigt jag vet!).


Mattias lyckligt ovetande om den hemska känslan han snart kommer känna i sin näsa...

Det finns fler sushiställen i Jönköping så nästa gång får vi testa ett annat. Fast vi hade fått höra att detta var det bästa stället i Jönköping så det bådar ju inte gott.

Kramar Annie

Lördag

Jag måste säga att mitt bloggande igår var förfärligt. Hur många inlägg blev det? Nått överhuvudtaget? Nä det blev ju inte det. Idag får det bli bättring.

Okej dagens planer... Vi ska snart sätta oss i bilen och köra mot Ullared för ett besök på Gekås. Min kära mor och mina syskon ska nämligen vara där idag och man får ju ta de chanser man får att träffa dem. Men vem vet, vi kanske hittar några fynd. Isåfall visar jag dem här på bloggen senare idag, lovar lovar (som vanligt).

Sen så måste jag även göra om min ritning som vi lämnade in på rittekniken, jag fick nämligen ig. IG på min första inlämning, behöver jg säga hur skoltrött jag blev när vi fick tillbaka uppgiften och jag såg att jag fått ig... Men gör om och gör rätt heter det ju, så det får jag roa mig med i eftermiddag. IG för att man ritat en millimeter fel, ja man ska ju vara nogrann...

Jaja, nu måste jag gå och göra mig klar. Måste även försöka få upp Mattias ur sängen för av någon konstig anledning så gick han och la sig igen efter att vi ätit frukost.

Vi hörs senare, ha en bra lördag. Kramar Annie

Besviken!

Usch jag är så himla besviken. Jag hittade ett jätte fint och billigt skrivbord på blocket så jag skickade ett mail till dem och de ringde upp mig imorse. Vi bestämde att jag kunde hämta skrivbordet på lördag och allt var klart liksom. Sen efter föreläsningen i Linjär algebra så såg jag att jag hade två missade samtal från de som hade skrivbordet, så jag ringde upp och vet ni vad?!? De hade sålt det till någon annan fastän de hade lovat mig. Riktigt dålig stil!

Såhär såg det ut. Hade passat perfekt i den nya lägenheten.

 

Ha en bättre dag än jag haft // Annie


Huslig.. jag?

Fick höra att jag blivit huslig. Vadådå? Bara för att jag precis stått och lagat crepes i två timmar till mina matlådor? Kanske är jag lite huslig, men jag gillar det!

Kramar från husmoren Annie

Dagens outfit

Jag kan ju inte direkt påstå att mina outfits är så roliga, men här är dagens iallafall. Jeans från ginatricot, t-shirt från cubus och svart stickad tröja från Vila.  Skärpet är det vanliga från Laredoute och det syns inte på bilden men jag har de små rosettörhängena från hm på mig.

 

Ciao


Onsdag

Nyss hemkommen från skolan. Det har varit en dag med massa matte och lite byggprocess. När jag hade slutat så gick jag och hämtade Mattias på kontoret sen körde vi hem. Eller ja vi gjorde en lite avstickare inom posten och hämtade mitt körkort. Nu behöver jag bara ett nytt passerkort sen är min plånbok komplett igen! Men det är inte det lättaste att få tag i ett sådant. De har bara öppet tis-tors mellan 11.00-11.30 ch 14.00-14.30. Precis de tiderna jag aldrig har rast. Får se om jag kan springa ifrån någon föreläsning...

Nu ska jag bara äta upp min Billy's pizza (blev så himla hungrig så jag orkar inte vänta på att vi ska laga någon mat) sen ska vi planera vad vi ska handla till middag de närmsta dagarna.
Men just nu sitter min kära pojkvän såhär...


Så det lär ju ta ett tag innan vi kommer iväg!

Jaja, nu ska jag fortsätta äta. Fast pixxan är kall. Men god var den, det är någon limited edition sort som är med köttfärs och lite kryddor. Det ska nog föreställa något mexikanskt. Gott!

Hej så länge. Annie

Äntligen hemma!

Nu har jag äntligen fått hämta hem min Mattias. Han kom med tåget vid sju så då var jag på plats och väntade på honom.

Vi hade bestämt innan att vi skulle äta tillsammans när han kom hem så vi gick runt lite för att hitta något bra ställe att äta på. Det blev thai- och kinamat, mycket gott och mycket mättande. Så nu har vi precis kommit innanför dörren, blir väl till att kolla lite på tv och sen gå och lägga sig. Det är jätte konstigt! Jag la mig vid halv elva igårkväll och sen ringde väckarklockan 8.00, jag sov alltså 9,5 timmar. Sen började jag 10 och slutade 12. Och nu är jag trött!! Hur kan det vara så? Jag har ju knappt gjort något, huvudvärk har jag också. Konstigt.

Jaja.. Förresten så var jag och Linda på Åhlens idag eftersom Linda hade en presentcheck som gick ut idag. Jag var på Åhlens för några veckor sedan för att leta upp några krokar som jag sett i en tidning. Men då hade de inte dem. Nu hade de. Perfekt!

Jag försökte fota med mobilen men det blev jätte suddigt. Får se om jag fotar lite senare, annars får ni vänta tills den är uppsatt. Men det blir inte förrän i nästa lägenhet. Jag hade nämligen tänkt ha den i sovrummet, antingen på någon vägg eller inne i garderoben (som man kan gå in i). Blir kanske lite roligare att ha den uppsatt på väggen så att vi kan beundra den fina kroken varje dag. Ja vi får se hur det blir.

Var inne på åhlens hemsida för att se om de hade någon bild på den där, men de hade de inte. Hittade dock mycket annat fint.

En sån här vill jag ha!

Så att man slipper förvara t.ex. jeans som använt en dag

och kanske vill använda igen. Men man vill ju inte lägga in dem i garderoben igen.

 

Något annat som jag vill ha i den nya lägenheten är någon form av hallmöbel som jag kan sätta in fina korgar i. I korgarna kan man förvara mssor, vantar och annat nödvändigt.

 

En såhär fin brödbukr hade man ju gärna haft framme.

 

Snyggt och praktiskt!

Bra att ni får lite inflyttningspresentstips va?!

 

Cool och snygg att ha på bordet.

 

Ja det va några fina saker. Nu ska jag va lite social med min pojkvän, nu när han äntligen har kommit hem. Ha det nu så bra allihop och lycka till i Polen pappa. Kramar Annie


Dagens outfit

Hmm bilden blev väldigt suddig...

Iallafall, detta är vad jag har på mig idag. Kommer ihåg att klänningen är från Lindex. Resten har jag glömt, det här är gamla grejer vet ni.


Dagens outfit

Dagens outfit. Ingen jätte bra bild, Mattias har nämligen med superkameran i Norge. Hmm vad är det sen man ska skriva... Jeans gina tricot, skärp Laredoute, koftan är Manoush från Laredoute, den ljusrosa tröjan från vero moda och halsbandet från barncancerfonden.

 

Ser ju glad ut iallafall :)


Dagens middag

Dagens middag bestod av tagliatelle med grön pesto, soltorkade tomater och baconbitar. Blandat i en röra är det super gott!



Ett glas mjölk till det blev det också.

Testa! Smaklig spis. // Annie

Usch och fy och blä

Är precis uppstigen. Vaknade av veckarklockans helvetesalarm och masar mig upp ur sängen för att se vad det är för väder. Ösregn självklart! Jag vill inte cykla i ösregn, får leta upp någon buss jag kan åka med. Också får det väl bli regnjacka...

Loggade in på datorn för att se om någon i min projektgrupp gjort något i vårt arbete ännu (skrev för några dagar sedan att ingen i min projektgrupp gjort något) men nä, de har fortfarande inte ens gått med i gruppen. Det verkar som att jag kommer får göra detta själv.


Orkar inte fota något nu så jag lägger in en bild på min kära kompis Julia som jag träffade i Malmö igår. Bilden är dock inte från igår, men hon är ju klädd i en outfit som passar för idag så denna bilden blir perfekt!

God morgon förresten// Annie

Övergiven

Sitter här ensam och övergiven. Har precis varit och lämnat Mattias i stan för han ska åka till Oslo inatt och kommer inte hem förrän tisdag kväll. Hur ska jag klara mig?!? Jag hatar att vara ensam, jag kommer inte få i mig någon mat och jag kommer inte våga gå ut efter kl 7. jag vill ha hem han nu!

Hoppas tiden går fort till tisdag. Nu ska jag gå och lägga mig. Sov gott allihop, saknar dig redan massor Mattias.

Kramar Annie.

Bättre sent än aldrig...

Jag lovade ju att lägga ut bilderna på vad vi köpte på IKEA, bättre sent än aldrig, här kommer de:


Eftersom jag lagade massor av chili con carne så måste vi ju också ha massor av matlådor. Så det fick bli matlådor som tål både frysen och micron, perfekt! Vi köpte även lite glasburkar. Två stora burkar till pasta och en liten till Mattias espressokaffe.


Vår lägenhet är, som ni vet, jättetråkig och behöver verkligen livas upp lite. Därför blev det två krukväxter. De behöver dock planteras om eftersom man bara ser halva "stammen" på våra miniträd.


Fina badlakan som matchar våra handdukar på toaletten. Min är grön och Mattias är blå :)


En fläskpannkakeform. Sist vi lagade fläskpannkaka så kom vi fram till att vi inte hade någon lagom stor form. Nu är det problemet löst!


Till slut... Det som ni fick en tjuvtitt på i torsdags. Vår nya fina matta :) Woohoo

Så nu har ni fått se allt vi köpte på IKEA. Stort tack till Mattias för det fina poserandet med alla fynden.

Måste ju även berätta om skojakten. Vi stannade till på Center Syd igår för att kolla efter skorna där, självklart hade de inte dem där heller. Fick veta att det enda stället i närheten av Malmö och Lund som hade skorna var Burlövcenter och där hade de bara ett par kvar. Blev till ringa och lägga undan dem.

Körde till Burlövcenter idag och när vi kom dit så hade det blivit något fel så de hade lagt undan skorna till någon annan kund. Men de sa att om jag ville ha skorna så fick jag köpa dem eftersom jag "paxade" dem först. Äntligen är de mina, tänkte jag. Men nepp, de var alldeles för stora. Typiskt!

Jaja nu har jag ju en anledning till att gå i flera skoaffärer, måste ju ha höstskor, och jag sparade de 1000 kronorna. Iallafall för denna helgen. ;)

Ha en fortsatt bra lördagkväll, kramar Annie.

På plats i Skåne

Är äntligen på plats i Skåne nu. Har precis ätit och nu blir det att umgås lite med familjen. Blir tyvärr inga IKEA-bilder ikväll, de tycker redan att jag är osocial. Men jag återkommer med bilderna och lite fler inlägg imorgon..

Ha det så bra, kramar Annie

Tiden går så fort...

Hade ju tänkt lägga in bilder på det vi köpte på IKEA, hittills har ni ju bara fått se kaffe och äppelkaka. När jag sa att vi hade köpt lite saker på IKEA så menade jag ju inte fikan. Jag har iallfall fotat grejerna så ni får se dem imorgon. Jag behöver nämligen hjälp med att lägga in bilderna i datorn, är ju inte så teknisk själv. Men eftersom jag har en hårt arbetande pojkvän (mycket bättre på att ta vara på tiden än jag är) så har han tyvärr inte tid att hjälpa mig med bilderna nu. Men jag lovar lovar lovar att jag ska lägga in bilderna imorgon. Men det blir antagligen ifrån Skåne då, tänkte nämligen sno med mig Mattias kamera i helgen. Tycker det är på tiden att vi fotar lite mer och när nu Mattias har en super kamera; varför ska jag fota med min mobil då? Onödigt!

Min hårt arbetande pojkvän.
Det här visar även hur långt mina datakunskaper sträcker sig.
Jag kan klistra in lite hjärtan. Fint va?!


Har iallafall varit lite effektiv idag. Satt en och en halv timme med Byggprocessprojektet. Skönt att ha det klart, men synd att ingen annan i min grupp har varit aktiva. Någon kunde ju iallfall skapat en grupp på ping-pong (högskolans schoolsoft) så att vi kunde diskutera resten av uppgiften. Men nä, även det fick jag göra. Har bjudet in de andra till gruppen så nu får vi se om de går med, annars sitter jag här helt själv...

Det är väl allt jag hunnit med under kvällen; äta och plugga. Kul. Ska bara skriva klart detta inlägget sen ska jag gå och lägga mig...

Men först en liten veckoplanering, dessa grejer måste jag fixa den kommande veckan:

- Nytt sf-kort (det gamla blev ju stulet)
- Skicka kopia på polisrapporten och på mobilens kvitto till försäkringsbolaget. Förhoppningsvis får jag ut någor på försäkringen iallfall.
- Ta med polisrapporten till vaktmästeriet och hämta ut ett nytt passerkort (det föra blev ju stulet)
- Gå till posten och hämta ut mitt nya körkort (det föra blev ju stulet!)
- Skriva brev till mormor. Nu när jag flyttade till Jönköping så bestämde jag och mormor oss för att vi ska vara brevvänner. Någon annan som vill skriva brev med mig?
- Räkna massor med matte
- Göra klart projektarbetet i Byggprocessen 1
- Fixa inlämningsuppgiften vi har i Samhällsplanering (skriva ut höjdskillnadet på en ritning, boooring)
- Packa inför helgen (måste fixas ganska snart, iallafall innan vi kör imorgon haha)
- Fixa resten av de kläder och skor som ska ut som annonser
- Få Sara att hjälpa mig fixa en snygg design på bloggen
- Få Mattias att hjälpa mig fixa en snygg header till bloggen
- Få tag på drömskorna i rätt storlek, de är ju slut i hela Jönköping så nu letar jag nedåt landet.

Så här ser drömskorna ut, de är från Scorett.
Vill ha! Hittar ni i storlek 41 så paxa dem till mig.


Nu kan jag inte komma på mer. Men det är säkert mer. Nu kommer jag få gå in på bloggen flera gånger om dagen och kolla vad jag ska göra... Men det är klart, då får man ju lite trafik hahah

Ha en mysig torsdagskväll, gå inte och lägg är försent! Kramar Annie

Inredning

När vi va på IKEA så ville jag köpa en massa grejer. Jag vill flytta till drömlägenheten NU! och börja inreda den med massor av fina saker. Sitter just nu och kollar runt lite på internet efter fina saker som hade passat in i lägenheten.

Var inne och kollade på en sida som heter karolin-design.se. Där hade de massor av fina saker. Här är några som jag gärna hade velat ha sen i den nya lägenheten:


Denna hyllan var snygg och lite annorlunda. Mattias vill ha en hylla till alla sina skivor, det hade den här passat utmärkt till. Den finns i flera färger, den här eller den vita hade nog passat bäst in hos oss.


Den här är också snygg. Passar bra hos oss eftersom vi inte har några tavlor, full med skivor blir denna som en fin tavla.


Ett fint kollage med bilder på familj och nära vänner passar ju in överallt. Bilder man blir glad av (man behöver ju inte ha kvar de som sitter i ramarna när man köper dem). ;P

Klicka in och kolla du med, där finns massor av fina saker.

Förresten...

... jag har funderat på att börja med dagens outfit (dock inte de dagarna jag ser ut som skabb!) eller är det för mesigt? Vet ju inte vem som läser min blogg, är det bara pappa så känns det som att dagens outfit kanske inte är så nödvändigt...

Vem är ni?

IKEA

Hej

Har precis kommit hem från IKEA. Det blev mysig fika och några fynd. Ni får en litet smygkoll på något vi köpte. Ska fota allting sen.


Fikamys. Det blev latte och äppelkaka. Mums!


Inte så lätt att växla!

Det tog evigheter att komma hem med tanke på hur långt det är. Det va tre bilar som hade kört in i varandra så det stod bärgningsbilar, poliser, ambulanser och en brandbil. Om ni vet hur lätt det är att ta sig fram i Jönköping centrum i vanliga fall så kan ni ju bara tänka er hur det var nu...

Nu ska jag packa upp IKEA-kassarna och sen blir det väl matlagning. Ärtsoppa med pannkakor som efterrätt. Mums!

När pojkvännen är borta dansar flickvännen på bordet

Middagen är precis klar... köket ser ut som ett kaos med ett en meter högt diskberg... musiken är på högsta volym, s-club 7, Christina Aguilera, ja här återupplever vi början på 2000-talet... jag har inte pluggat något... Mattias kom hem och rädda mig från mig själv!

Okej nu är jag kanske lite larvig (även om det mesta nämnt ovan faktiskt stämmer). Sitter här med min nylagade chili con carne. Smakar inte riktigt som den brukar men jag kör på ett eget recept, iallafall från och med idag. Nu ska jag äta upp min mat och sen får det bli en snabbröjning av köket.

Hoppas ni är mer skärpta än jag. Jag borde ju egentligen gå och lägga mig snart, börjar 8.00 imorgon :(

Kramar Annie

Byggprocessen

Glömde ju helt att berätta!

Jag hämtade även ut ett paket från Adlibris idag. Efter att ha väntat i två veckor på att de skulle få in boken Byggprocessen i bokaffären så bestämde jag mig för att köpa den på internet istället. Självklart så kom den in i bokaffären idag också, bara för att jag hade beställt den. Men hos Adlibris fick jag iallafall den på tre dagar och det blev billigare.

Så jag rekomenderar Adlibris!

Dags för aktivering

Mattias är på after work och jag är ensam hemma. Har inte börjat laga mat ännu (för tråkigt att laga mat själv) och har inte börjat plugga ännu (svårt att börja med när datorn är ledig). Ska laga chili con carne på 1kg köttfärs, ska nämligen bli till många matlådor. Men innan jag kan börja med maten så måste jag diska massor och diska är något av det tråkigaste jag vet. Jag önskar mig en diskmaskin i julklapp!


Så här fin chili con carne ska jag göra. Hade velat ha en så fin gryta också...

Det är ju faktiskt inte jätte långt kvar till jul och eftersom jag längtar så mycket så tänkte jag att jag ska försöka knåpa ihop ett litet önskelistekollage lite senare ikväll. Får se hur det blir med det. Har gjort en lista i huvudet iallafall.

Jag <3 listor

Nu aktivering// Annie

Beställning från H&M

Wohoo! Idag kom mitt paket från H&M (jag beställde innan jag bestämde mig för att vara sparsam).
Jag behöver verkligen uppdatera min höstgarderob och jag hade rabatt på H&M så det är okej för denna gången hehe...


Jag beställde både koftan och klänning. Båda är jättefina och sitter bra. Fast jag funderar på att byta koftan till en storlek större så att den blir riktigt stor. Tyvärr har jag ju inte hittat den på något H&M jag har kollat så jag kunde inte prova den innan.


Denna klänningen (eller toppen som de kallar det på hemsidan) köpte jag i både grå och lila. Perfekt att ha under en stor kofta i vinter. Älskar koftor! Det är något som ligger i släkten, eller hur mamma!


Jag har även kommit fram till att jag saknar accessoarer så det fick bli lite sådana också.

Min stil i höst och vinter kommer nog mestadels bestå av koftor, kläningar, stövlar, strumbyxor och mysiga knästrumpor. Har längtat efter hösten länge nu. Modemässigt tycker jag hösten och vinter är bäst!

Shoppa lugnt, och då menar jag dig också pappa. Båtar, bilar.. vad blir det härnäst? en hund eller?!? Man vet ju aldrig hihi

Ballerinaskorna

Fick en anonym kommentar om att ballerinaskorna hade ett "sjukt överpris". Antingen kan du åka till Frankrike och försöka leta upp ett par likadana för ett billigare pris (de kostade ju ca 750kr i nypris) eller så kan du ju lägga ett bud istället. 300kr för ett par knappt andvända skor som kostade 750kr från början kallar inte jag överpris. Gnäll inte anonymt tack!

Mer cykling och matlådor

Usch vad jag var trött när jag vaknade imorse. Ville bara ta ledigt, men det gick inte. Bara att masa sig upp alltså. Vi hade iallafall bara en föreläsning idag.

Så den aktiva dagen började med att vi cyklade in till centrum, tog 20 min. Det va väldigt skönt att inte behöva cykla i över en timme haha. Väl i skolan så hade vi en föreläsning i Linjär algebra. Inte jätte spännande precis men helt okej. Sedan följde lunch med medtagen matlåda (duktigt av mig eller hur!!) och efter det så gick jag och Linda och letade upp ett ledigt bord och fortsatte på våra ritningar som ska lämnas in på fredag. Fyra timmar tog det att göra klart ritningen, jobbigt men gud vad skönt det känns nu att ha den färdig. Min första riktiga ritning!

När vi ritat färdigt så åkte vi ut till A6 för att fördriva tiden tills Linda skulle beställa sin nya träningsoverall och tills Mattias skulle sluta så att vi kunde cykla hem tillsammans. Jag vågade ju inte försöka cykla hem själv efter gårdagens mardrömscykelrunda. Men hemfärden gick faktiskt väldigt bra. Det tog 20 min precis som planerat.


Värdlens bästa cyklist!

När vi kommit hem så var vi tvungna att gå och handla inför de sista dagarna innan vi far till Skåne. Det blev storhandling, plus att vi pantade alla flaskorna i bilen, 47 kr blev det. De fick hamna i grisen. Vi lägger alla mynt i grisen eftersom vi sparar till den dubbla hyrar som kommer i november.

Nu följer en liten matspecial...


Fullproppad kyl. Enda anledningen till att jag skriver om att vi är och storhandlar är för att mamma så gärna vill det. Mammas önskan är min lag...


Detta kallar jag storhandling. 2,2 kilo köttfärs!!

Dagens kvällsmat blev pastakuddar med lax. Här får ni recpetet, jag vet att ni vill ha det...

Börja med att sätta på pastavattnet. När det kokar, lägg i pastan. Det ska vara färsk pasta med någon fyllning i. Vi brukar ta spenat och ricotta, men även de svampfyllda kuddarna är goda.


Ta lite olika grönsaker som ni gillar. Vi brukar ha bl.a. sparris, rödlök, svamp, tomater och idag hade vi även i purjölök. Färska grönsaker blir självklart godast (och nyttigast).


Skär laxen i lagom stora bitar och stek dem sedan så de får en jämn fin färg.


Skär grönsakerna i lagom bitar. Tomaterna ska i sist annars blir de för mjuka, de andra grönsakerna kan läggas i samtidigt (när laxen fått fin färg).

Stek allting tills det ser färdigt ut. Sedan så blandas laxen, grönsakerna och pastan till en enda röra. Seddan är det bara att servera maten.


Servera röran med någon god sås. Vi brukar ta grekisk yoghurt och blanda det med citronpeppar, salt och peppar. Idag hade vi dock bestämt oss för att testa något nytt så vi köpte creme fraiche med smak av soltorkade tomater och feta. Ta inte det!

Nu ska jag börja göra mig iord

RSS 2.0