Vårt favoritrecept på Carbonara
Här är det receptet på carbonara som vi brukar använda. Det har blivit jättegott alla gånger vi har gjort det, vilket är ca 10-15 gånger. Och nä, man kan inte tröttna på carbonara. Tro mig, en gång åt jag carbonara 5 dagar på en vecka (den veckan vi va i Prag) och jag tröttnade inte.
Här är receptet för 2 personer, är ni fyra, sex, åtta... ja då får ni helt enkelt räkna om receptet.
Det går jätte snabbt att göra!
Du behöver:
- Spaghetti
- Ett paket bacon
- Två äggulor
- ½ dl grädde
- En näve (1,5 dl) riven parmesanost
- Salt och peppar
Så här gör du:
- Koka pastan i rikligt med saltat vatten
- Separera äggulorna från äggvitorna och blanda gulorna med grädden och hälften av osten. Salta och peppra lätt. Låt stå.
- Strimla bacon och knaperstek.
- Krydda med salt och peppar.
- Slå pastan i ett durkslag, men spara lite av kokvattnet (½ dl)
- Slå pastan över stekpannan som du nu tar bort från plattan
- Blanda väl och häll över äggblandningen och lite av kokvattnet
- Häll över resten av osten
- Peppra med massor av svartpeppar.
- Servera!

Här är en bild över hur det brukar se ut när vi serverar.
Bilden är dock inte från idag.
Hoppas det smakar!
Kramar Annie
Kommentarer
Postat av: Moa
åååh, damn vad gott! :D
Postat av: Mattias
Det blir alltid jättejättegott när Annie lagar mat!!
Postat av: Maria
Om du vill ha en carbonara med mindre fet, prova att byta ut gradde med half fat cream fraiche. Det ar ocksa gott! kram Maria
Trackback